„He, he”. Ghici cine a restituit „în natură” terenul de sport al Școlii nr. 1

„Un nebun aruncă o piatră în apă și alți zece înțelepți n-o pot scoate”, spune un vechi proverb românesc.

Zicala se aplică mănușă peste situația de la Școala nr. 1 care riscă să rămână acum fără teren de sport.

Tapajul din acest zile – când consilierii se ceartă asupra prețului pe metru pătrat – n-ar mai fi existat dacă onor primarul C-tin Boșcodeală n-ar fi semnat în 2013 o dispoziție prin care a hotărât „pe mutește” restituirea în natură a terenului de sport al școlii.

În mandatul său de 20 de ani, Boșcodeală a fost campion în înstrăinarea bunurilor Primăriei Buzău

Primarul de atunci ar fi avut varianta – corectă, legală și în favoarea comunității și a școlii – de a-i oferi doamnei Zoe Letiția Vegheș un teren în altă parte.

Atenție, variantă agreată și de dna Vegheș care în solicitarea către Primăria Buzău a cerut „acordarea de despăgubiri în echivalent”!

Boșcodeală însă n-a avut nicio tresărire și a semnat fix pentru terenul școlii.

De ce „pe mutește” ?

Pentru că această decizie n-a fost adusă la cunoștința opiniei publice și nici a consilierilor locali.

Precum în cazul terenului de la Vidatti și a unei părți din peluza stadionul Gloria, date în folosință gratuită de Boșcodeală prietenului Tulpan (care le închiria apoi pe bani!) – fără ca decizia să fi fost trecută prin Consiliul Local. Motiv pentru care fostul primar a și fost condamnat la trei ani cu suspendare după ce DNA a intrat pe fir.

Domeniul lui Tulpan de lângă stadion

Acum, în 2019, când doamna Vegheș amenință că va muta gardul dincolo de terenul de sport, consilierii locali se ceartă asupra prețului pe metru pătrat pe care să-l ofere proprietarei. Nu s-ar mai fi ajuns aici, dacă n-ar fi existat decizia din 2013.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „„He, he”. Ghici cine a restituit „în natură” terenul de sport al Școlii nr. 1

 • Și Primăria Buzău nu îl poate acționa în instanță pe tov. “boșcodeală” pentru recuperarea prejudiciului?
  La fel cu tov. “bârlă” care pe vremea cât a fost responsabil cu transportul local a asistat “neputincios” la modul în care sistemul maxi-taxi a căpușat Transbus-ul, mare parte din încasările de la călători fiind “ajutați” să ajungă în buzunarele ălora cu maxi-taxi din cauză că nu se respectau prevederile legale care cereau ca pe trasee să fie admise doar mijloace de transport adaptate pentru handicapați, caz în care cotețele maxi-taxi trebuiau să dispară încă de prin 2007… legea care cerea ca pe un traseu să fie un singur operator, dar la Buzău “aleșii” inventaseră niște trasee care difereau de cele ale Transbus doar prin faptul că aveau un “M” în denumire, gen 6 la Transbus și 6M la maxi-taxi șamd.
  Nu ar trebui recuperați banii “pierduți” de Transbus și Primărie de la cei care fie i-au “ajutat” să se piardă, fie au asistat “neputincioși” la pierderea lor?

 • Mie dnul Bocodeala nu mi-a retrocedat un „rahat” de teren de 400 mp. Fără nicio investiție pe el și fără sa afecteze PUZ’ul orașului.Nu am vrut sa dau șpagă și oricum ….Mai mult era șpaga decât valoarea terenului. Justiția ce a rezolvat în cazul lui? A rămas cu ,,BUNURILE AGONISITE” , în perioada cât a fost primar și liber. VAI DE ȚARA NOASTRĂ!

 • Voi inca mai credeti ca exista justitie?
  Sunt doar niste clanuri de interlopi ce se bat folosind institutiile peste care s-au facut stapani.
  Esti in clanul care detine institutiile “de justitie” esti intangibil, nu esti in clanul ala esti sicanat pana te retragi sau esti restras.

 • Mare pacat,eu am facut orele de sport acolo si imi aduc aminte cu placere de ele,cand îl aveam profesor pe domnul Grozavu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.