Hoț de 19 ani – prins la „serviciu”. Va sta 30 de zile la „mititica”

Duminică dimineață mai mulți comercianți din Piața Centrală au reclamat la poliție că le-au fost furate sume de bani, produse și alte bunuri.

„Mie mi-au spart toneta. N-au putut să rupă lacătul, dar au tras de marginea ușiței până au putut să bage mâna. Mi-au furat 300 de lei. E și neglijența mea, nu trebuia să las acolo banii peste noapte”, s-a plâns unul dintre păgubiți.

Profitând de faptul că în piață nu e pază peste noapte, hoții au răvășit prelatele puse peste tonete, marfa, cântarele și casele de marcat. „Mi-am găsit cântarul tocmai în partea cealaltă, pe jos”, a afirmat o femeie.

Administrația pieței a promis atunci că hoții vor fi prinși:

Nu e pază, dar avem sistem de monitorizare performant, 16 camere cu infraroșu. O să dăm imaginile la poliție. Vor fi prinși, așa cum s-a întâmplat mereu.

După doar două zile, adică în noaptea de luni spre marți, hoțul a (și) fost prins – chiar în flagrant. După spargerile de la piață, tânărul de 19 ani a fost surprins în timp ce forța intrarea într-o societate comercială. Un martor l-a observat, a sunat la poliție, iar hoțul a fost încătușat pe loc.

„Din cercetări a reieșit că tânărul ar fi săvârșit fapte similare în nopțile de 09/10, respectiv 10/11 mai a.c., când ar fi sustras din alte șase societăți comerciale amplasate într-o piață agroalimentară de pe raza municipiului Buzău mai multe bunuri și sume de bani. Părțile vătămate au estimat prejudiciul la 1500 lei” – informare IPJ Buzău

Hoțul a fost reținut pentru 24 ore, iar ieri un judecător a acceptat cererea organelor de anchetă de arest preventiv pentru 30 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Arest la domiciliu a primit și un bărbat de 41 de ani din Țintești. Acesta a fost identificat ca fiind autorul unui furt în valoare de aproximativ 100 de milioane de lei vechi dintr-o locuință (articole electronice și electrocasnice, unelte de gospodărie). Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 80%.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.