I se spune „Rititi”. E cerșetor de-o viață. E un fel de mascotă în cartierul Unirii Sud

E un fel de mascotă a cartierului Unirii Sud.

De mulți ani, fie vară sau iarnă, e în permanență pe străzi.

Vara, toamna și primăvara, când e cald afară, doarme pe câte o bancă. Iarna, prin scările de bloc pe care le-a luat la rând, întrucât e de fiecare dată alungat de proprietari.

Uneori, se întinde pe jos, în cămăruța cu ghena, speriindu-i pe cei care deschid ușa pentru a arunca gunoiul. Trăiește din mila buzoienilor care-i dau de pomană și din ce adună de prin gunoaie.

Vara și toamna face foamea mai puțin întrucât mănâncă din fructele și legumele alterate, pe care magazinele le aruncă .

În ultimele zile doarme în părculețul din capătul Bd. Unirii, pe unde e ceasul Gerom.

I se spune „Rititi” sau „Titi”. De fel e din Cândești.

„Din Cândești e de loc. Dar a plecat demult de aici. Și la Cândești tot cerșetor era. A dus o viață de cerșetor. A avut o casă demult, dar nevastă-sa l-a dat afară din cauza băuturii. A avut și o fată pe care a luat-o de crescut de la casa de copii. Dar pentru că n-a avut grijă de ea, au luat-o ăia înapoi. Fata a ajuns bine, a învățat, a făcut o facultate, s-a căsătorit. El, în schimb, trăiește ca vai de el”.

Așa ne-au spus câțiva băieți din Vernești care trecând pe lângă el, au exclamat imediat: „Ia uite-l, bă, pe Rititi. E boier. Doarme la soare ziua în amiaza mare!”.

Citește și articolul: Nou! Amenzi pentru rufele uscate în jurul blocului sau pe balcoane deschise. Se sancționează și bătutul covoarelor

Pentru că nu are acte, „Rititi” nu poate primi mâncare de la cantina săracilor.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „I se spune „Rititi”. E cerșetor de-o viață. E un fel de mascotă în cartierul Unirii Sud

 • Nu este normal așa ceva cu interzicerea rufelor întinse.Eu unde stau la parter unde vreți domnu Malaka primar sa întind rufele,le usuc in casa sa mă îmbolnăvesc de plămâni,și asm.

  Răspunde
 • Nu este un domn care sa puna probleme. daca ii dai ceva, accepta daca nu, nu prea cere. sta duminica sau in zile de slujba pe la biserica sf Mina, intrucat la Eroi este de cele mai multe ori, paza, care il goneste imediat. iarna roaga trecatorii sa sune la ambulanta sa il ia la spital sa stea si el cateva ore la caldura…duce o viata grea

  Răspunde
 • Alina Stefan , ce treaba are acest articol cu comentariul tau ? Ca sa nu te imbolnavesti de plamani sau astm ( corect se scrie si se pronunta ” astm”), slapa rufele cu sapun de casa sau doar cu apa ;).

  Răspunde
 • Alina Stefan , ce treaba are acest articol cu comentariul tau ? Ca sa nu te imbolnavesti de plamani sau astm ( corect se scrie si se pronunta ” astm”), spala rufele cu sapun de casa sau doar cu apa ;).

  Cu scuzele de rigoare am gresit in primul comentariu.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.