Ia ziceți, domnule Avrămescu, mai desființăm echipa de handbal ?

Se cheltuie prea mulți bani la Gloria”, „sportivii nu sunt buzoieni”, „bani aruncați pe fereastră”, „nicio performanță”, „nu ne trebuie”, „altele sunt prioritățile”.

Sunt câteva din cârcotelile șefului PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, dar și ale altora, din PNL și alte partide de opoziție.

Dar, cel mai vocal a fost, cel puțin în acest an, Avrămescu. A cerut închiderea robinetului (adică a finanțării către sport) și a lăsat impresia că de-ar fi el primar, ar băga echipa-n „B” sau ar desființa-o direct. După modelul Boșcodeală.

Fetele de la Gloria i-au dat acum o palmă politicianului. Echipa pe care el o voia desființată a reușit cea mai mare performanță din sportul buzoian. Zeci de mii de buzoieni au fost mândri ieri. În toată presa națională (și nu doar cea de sport) s-a vorbit, din nou, de bine de Buzău
Înainte să vină pandemia, la Buzău au fost trei meciuri la rând cu casa închisă. Biletele se vindeau on-line, dacă veneai la ora meciului nu mai găseai loc. Practica se va relua probabil dacă regulile Covid impuse de autorități vor permite

Noul club Gloria Buzău a preluat echipa de handbal din liga a doua, a promovat-o imediat, iar după două sezoane a obținut prima performanță, calificarea în cupele europene.

Acum la startul celui de-al patrulea an în Liga Florilor au venit primele trofee: Cupa României și Supercupa (federația a decis să le acorde pe amândouă, din pricina problemelor organizatorice provocate de Covid).

Chiar dacă unora nu le convine ăsta-i adevărul. Toma a ținut să asigure buget de performanță echipei de handbal fete. Un alt primar probabil că n-ar fi făcut-o

Echipa de handbal fete din Buzău mai poate reuși în acest an o performanță remarcabilă. Calificarea în grupele EHF. În noiembrie (13 și 20, al doilea meci la Buzău) se va juca barajul cu Storhamar – vicecampioana Norvegiei.

Citește și:

loading...

34 de comentarii la „Ia ziceți, domnule Avrămescu, mai desființăm echipa de handbal ?

 • Stim !
  PNL – sucks !
  PSD – good !

  Detaliile, in episodul urmator.

 • Cu ce aveți voi viața mai bună datorită acestei echipe?
  V-a adus victoria asta drumuri, trotuare mai bune? V-a făcut să câștigați mai mulți bani? Au apărut brusc spitale și medici în oraș? Sunt școlile mai bine dotate, profesorii își fac meseria cu profesionalism? Au dispărut gunoaiele de pe stradă? Spații verzi, aer curat, locuri de parcare? V-au dispărut cariile din gură?
  Evident, nu!
  În schimb vă dispar banii din buzunar pentru că sunteți proști și acceptați să țineți în cârcă niște lipitori. Și mai și aplaudați când vă iau banii!

 • Poate ca nu este un lucru atat de neînsemnat pentru unii. Performanta aceasta mai indulceste putin din amarul vietii de zi cu zi ce ne este oferita de „alesii si binefacatorii” nostri, ne mai descreteste putin fruntile si ne aduce un mic zambet pe fetele schimonosite de griji si necazuri, ne face sa uitam pentru o clipa de ceea ce am vrea: sa scapam cu totii de nemernicii din viata economico-sociala si politica! Fie si doar pentru acest „neînsemnat” succes, trebuie sa le multumim și sa le felicitam pe aceste fete!

 • Pentru cei 2 mii de buzoieni care vin la meci (plus alte mii care se uită la tv) se pare că echipa de handbal le face măcar pentru câteva ore viața mai bună.

 • Avramescu are dreptate chiar si daca ar fi castigat cupa intergalactica. Pe marea majoritate a lumii nu intereseaza si nici nu e dispusa sa cotizeze la asa ceva. Cred ca a trecut faza cu mandria asta mediavala prin asociere. Ce treaba am eu in comun cu indivizii astia care joaca pe banii mei? Poate am mai multe in comun cu niste jucatoare din Danemarca. De bun simt ar fi se bage patronii in asa ceva daca doresc, nu sa ii oblige pe oameni sa plateasca taxe pentru asta.
  Iar in alta ordine de idei, am senzatia ca Avramescu se referea mai mult la fotbal, acolo se risipesc bani cu si mai putin bun simt.
  Pana la urma, cand nu am canalizare la 1 km de centrul orasului, cand pe trotuarele din oras ma decapiteaza crengile si-mi rup picioarele gropile, in ce fel ma consoleaza nu stiu ce cupa? Scopul primariei este sa asigure un nivel de trai bun, nu sa se ocupe de sport de performanta, asa e in lumea moderna.

 • Paine si circ !!!! vin alegerile ….

 • Să n-o pățească dnul Avrămescu și cu echipa de fotbal. Ce te faci dacă promovează și adună 15 mii de oameni la stadion ? Că și ăia au început să joace bine. Uneori, cârcoteala îți iese, alteori nu.

 • Nu e cârcoteală, este o minimă și necesară grijă pentru banul public și bunurile publice pe care acesta ar trebui să le procure. Este o problemă de priorități, într-un oraș în care impozitele, taxele plătite sunt folosite pentru a finanța echipe de sportivi pe care, eu, unul, nu vreau să le susțin! Dacă vorbim de sport, eu mi-aș dori terenuri moderne de orice deschise publicului, antrenori de orice cu salarii plătite de primărie și care să instruiască astfel gratis copiii și nu numai, piste de biciclete peste tot etc. Dar nu echipe a căror activitate, performantă sau nu, (asta nu este deloc relevant, nu e decât o distragere a atenției accentul pus pe rezultate), nu contribuie cu nimic la bunăstarea și dezvoltarea comunității. Sunt fițe personale pe care politicienii locali le întrețin cu bani publici. Grădini de lei, elefanți și girafe cumpărate cu bani publici pentru plăcerea egoistă a unora.
  Așa că ne-o luăm cu toții în freză, domnule T., cu aceste echipe. Ne-o luăm de fiecare dată când nu sunt bani, ni se spune, pentru drumuri, spitale, școli, siguranță publică, parcuri, dezvoltare urbană, dar se găsesc numaidecât milioane de euro pentru ca niște băieți și fete să alerge după o bășică de cauciuc!
  Și mi-aș dori să putem discuta despre banul public și cum este el cheltuit cu mai multă responsabilitate și respect.

 • Pentru Ar. care e asa vehement si spune ca nu vrea ca banii lui sa se duca pe sport. Ei bine, si eu ca platitor de taxe si impozite in orasul asta, vreau ca banii mei sa se duca spre sportul buzoian. Deci ce facem in situatia asta? Si am si eu o intrebare. Sunt atatea orase in Romania unde nivelul de dezvoltare si de trai este mult scazut fata de Buzau dar unde nu se investeste aproape deloc in sport. De ce ma rog se intampla asta daca unii sustin asa vehement ca fix din cauza sportului nu se fac drumuri si spitale? Nu cumva daca se vrea se poate investi si in sport si infrastructura fara sa se anuleze una pe alta? Unii par lipsiti de rationament cand sustin ca fix sportul e motivul principal pentru care Romania este in stadiul de acum..

 • RESPECT ECHIPEI DE HANDBAL GLORIA BUZĂU! FELICITĂRI !!

 • Primarul a anunțat că alocarea a 5% din venituri – e o sumă rezonabilă pentru susținerea sportului. La un venit de 40 mil.€ (minim) pe an (excluzând aici fondurile europene) rezultă o sumă de 2 mil. € pe care Primăria Buzău o alocă anual pentru sport. De aici pot apărea opiniile (pro și contra).

 • Răzvan, este, reper, o problemă de priorități. Când ești sărac, cu nevoi multe, urgente, care țin de calitatea vieții, trebuie să cheltuiești rațional veniturile. Așa ajungem la un concept tare din economie, costul de oportunitate, adică pierderea generată de o anumită cheltuială. Cu cât ea este mai mare, cu atât alegerea a fost una mai lipsită de raționalitate. Așadar, avem venituri limitate și foarte mici, dar vrem echipă de fotbal/handbal/hochei și spitale sau grădinițe. Nu le poți avea pe toate, sau cel puțin la un nivel care să le facă să funcționeze eficient. Ce faci, împărți banii și astfel îi arunci de fapt, sau alegi? Ce alegi? Echipele în detrimentul drumurilor/spitalelor? Atunci ești prost, e ca și cum îți cumperi băutură și nu mâncare pentru copii.

 • Fericirea temporara a 2 mii de buzoieni primeaza in fata binelului public a 100 mii de buzoieni, asta sa fie decizia arbitrara a autoritatilor locale???
  Banii nu merg la sport, este o afirmatie eronata. Merg la cluburi sportive de performanta. Sprijinirea sportului de masa inseamna altceva. Inseamna infrastructura (sali de sport, vouchere sport, baze antrenament, etc.); miscarea contribuie la sanatate; largirea bazei de selectie poate duce la descoperirea de talente sportive.
  Banii pentru cluburi sunt precum pensiile speciale. Adica, sunt doua probleme:
  – de fond, daca este etic sa se acorde pensii speciale (indemnizatii dupa pensionare) sau sa se acorde banii cetatenilor catre cluburi sportive de performanta;
  – de marime, pensiile speciale sunt de 6-12 ori mai mari decat contributiile la sistemul public de pensii; similar, banii dati cluburilor sportive din Buzau sunt extrem de multi raportat la buget, la populatie (mai mult decat dau primariile din mari orase precum Brasovul sau Ploiestiul; sume cat toate asfaltarile si autobuzele de transport public cumparate de primarie).

 • Greșit. Suma asta nu e pentru susținerea sportului, este pentru susținerea unor echipe de fotbal, handbal etc. Deci nu sportul în general, ci niște inși care aleargă pentru ei înșiși și propriile venituri din, iată, bani publici. Când spui că susții sportul te aștepți la bani care să se regăsească în infrastructură pentru toți cetățenii plătitori de taxe! Așa că nu e deloc rezonabilă suma… Ca și cum sunt tâlhărit și banditul, băiat de caracter, îmi mai lasă în portofel vreo doi lei. Pot spune că a fost rezonabil, nu?!

 • Daca s-ar investi restul de 38 milione in oras ar fi bine. Dar se investesc tot in tampenii: arteziene, iazuri, referendumuri fara rost, etc.

  Pe lista celor care NU vor ca 2 milioane de euro sa mearga la sport ma inscriu si eu- faceti o cresa, gradinita, azil, spital, terenuri sport pentru copii !

  Cele cateva sute de spectatori sunt pensionari care oricum nu au ce face acasa

 • Răspuns pt Mariana. Dar pe vremea lui Boșcodeală era bine ? Când singura „investiție” era în subvenția la căldură (10 mil. € pe an).

 • Eu refuz sa-mi faca sportul profesionist buzoian viata mai buna, mai Tereaca!!! Ai idee unde pot insa circula pe niste strazi si trotuare normale? Legat de subventie, se preconizeaza ca pe la jumatatea iernii Romania ramane fara gaze, ca guvernul nu a mai impus constituirea de depozite de catre furnizori, deci da, daca asa nu mor oamenii de frig, sa duca banii in subventie, nu la bambilici, pana gaseste o solutie normala la problema. Banii publici sa mearga in sportul juvenil si de amatori, eventual intr-o baza de care sa beneficizie la un pret decent cei cu echipe profesioniste! Asa e legal si moral, nu si in comuna Buzau.

 • Dar pe vremea goților era mai bine? Sau pe vremea tătarilor, a imperiului otoman, a comuniștilor? Bineînțeles că nu, dar ăsta nu e argument, e fugă de argument! Dacă ieri ți-a spart unul capul și ți-a rupt picioarele, eu astăzi pot să îți rup un deget? Că doar azi e mai bine. Nu?!
  Asta o putem numi de acum Reductio ad Boșcodeală…

 • Dezinformati constant ( in frunte cu primarul ) cind se vorbeste de investitiile lui Boscodeala; nu sint vreun fan al lui Boscodeala dar realitatea e ca intre 2010-2015 s-a facut mai mult decit intre 2016-2021 Inainte de 2016 s-au reabilitat parcul Cring, conacul Marghiloman, cartierele Posta si M Viteazu, strazi lungi ca Orizont, Titulescu, Democratiei,Caraiman etc Trebuie spus ca amindoi ar trebui sa returneze sume mari de bani

 • Da adevărat o mare performanță pentru un oraș mic cum este Buzăul. Dar când te gândești că din bugetul public ies 10000 de euro pentru Batinovici de exemplu, de altfel un mare portar, se mai domolește bucuria . Totuși ar trebui văzute lucrurile nu după interese gen, Avrămescu sau Toma ci la modul real.

 • „Pentru cei 2 mii de buzoieni care vin la meci (plus alte mii care se uită la tv) se pare că echipa de handbal le face măcar pentru câteva ore viața mai bună.”
  Dar de ce am avea o viață rea domnule Tereacă? Că doar avem un primar destoinic! Iar după inaugurarea iazului va curge lapte și miere, nu ?

 • Bravo Auraș Tereacă! Ai pus bomboana pe colivă!! Boșcodeală este de vină, ca și Ceaușescu de altfel, care ne-a lăsat o moștenire grea! Iar dacă la el investiția a fost în subvenția la căldură, îi arătăm noi investiții eficiente, în iazuri de pești, mori de vânt, herghelii și referendumuri ! Jos Boșcodeală!! Nu vrem bani, nu vrem valută, vrem ca….. Auraș Tereacă, mai evoluăm și noi un pic ?

 • Nu le implicati pe handbaliste in disputele politice pentru ciolan, mai ales ca Avramescu nu a cerut desfiintarea echipei de handbal

 • Pentru dl. Auraș.
  Dar ce treabă mai are Boșcodeală de îl tot aduceți în discuție?

 • Domnul Cristi Ceaușel a spus că nu sunt contracte mai mari de 4 mii de euro.

 • Răspuns pt Gligan. Păi atunci să nu mai studiem istoria. Ce treabă mai avem cu ce s-a întâmplat în trecut ?

 • Răspuns pt Florian ? E rău că mai apar niște spații verzi în oraș ? Că Buzăul încearcă să-și recupereze istoria ? Să mai adauge câteva puncte de interes în oraș ? Să se extindă ?

 • @narcis
  @mariana
  De acord cu ambele comentarii

 • Avramescu este în serviciul partidului
  Cînd la Buzău, cind la Galați. Iar de la Buzău cine mai stie unde va mai ajunge prin țară asta

 • In anii trecuti s-au tocat 5 milioane de euro anual pentru cluburile de sport (ancheta in ziarul Libertatea).
  Impozitele si taxele locale au crescut cu 50%.
  Ca sa vedem legatura dintre cauza si efect.

 • Este rău că avem trotuare praf pe cele mai mari bulevarde ale orașului, este rău că Piața Dacia – punct de interes, arată jalnic, în timp ce noi deschidem șantiere, este rău că spațiile verzi înseamnă „Iazul Morilor”, este rău că ne asociem cu oameni de teapa lui Doloiu ( naș – fin ) cu Boșcodeală, este rău că ne plângem de bani, în timp ce creem referendumuri pt. extindere, care înseamnă ( dacă utopic ar trece ) cheltuieli enorme ” în afara orașului „…..

 • Sa fiti ai dracu cu politica voastra cu tot. In loc sa ne bucuram de aceasta performanta a sportului buzoian voua va arde de politică.
  Deja mi-e lehamite de toti penelisti din buzau care nu vor decat raul buzoienilor.
  Le este frica ca Toma v-a castiga un nou mandat si ei iar raman cu degetu in gura!!!
  Jos avramescu, jos pnl si usr!

 • @Ionuț, stau jos! Patru!
  Măi, băiatule, faptul că unii (din ce în ce mai mulți) îl critică pe Toma nu înseamnă că toți aceștia sunt peneliști sau susținători ai altor partide. Sunt buzoieni și se gândesc la interesul general.
  Nu avem străzi, nu avem trotuare, dar avem taxe mari, plătim unul dintre cele mai mari prețuri la apă, și ne bucurăm de reușita unor sportivi.

 • Hai sa vedem cine baga politica in handbal. Toma a scris pe facebook ceva de genul „victorie mare, facem Buzaul Mare”. Ce legatura are una cu alta? De ce isi baga proiectele lui fantasmagorice in legatura cu aceasta victorie? Are la fel de putin bun simt ca Boscodeala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.