Iată 3 metode ESENȚIALE pentru buzoienii care vor să facă sport în apartament

Având în vedere situația cu care se confruntă întreaga lume din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus, oamenii au fost nevoiți să se adapteze la un alt mod de viață. Astfel, libertatea de mișcare a tuturor a fost limitată cu un scop bine determinat. 

În acest sens, multe afaceri au fost nevoite să-și suspende activitatea, primele fiind sălile de sport. La ora actuală, nicio sală de fitness din Buzău nu este deschisă, ceea ce înseamnă că buzoienii sunt nevoiți să facă sport în casă, pentru a se menține sănătoși până în momentul în care își vor relua activitățile normale.

Iată ce metode pot folosi buzoienii pentru a face sport în timpul izolării:

Chiar dacă deplasările au fost limitate, acest lucru nu înseamnă că este imposibil pentru buzoieni să facă sport. Cu un echipament adecvat și câteva exerciții de bază, oricine își poate menține forma fizică în propria locuință, până în momentul în care atât parcurile, cât și sălile se vor redeschide.

Bandă de alergat pentru cardio

Cel mai simplu sport, care are și o eficiență extrem de mare, este joggingul. Pentru a-l practica, aveți nevoie doar de un tricou, de o pereche de pantaloni și de una de încălțări comode.

Cu toate acestea, având în vedere că acum mișcarea este limitată din motive de siguranță, trebuie să te adaptezi la noile condiții. Astfel, cu o bandă de alergat, te poți bucura în continuare de alergări lungi și de mișcare. În plus, aceasta permite prestabilirea vitezei, oferă programe care intercalează diferite niveluri de dificultate și afișează și distanța parcursă sau caloriile consumate, ceea ce facilitează monitorizarea antrenamentului.

Greutăți pentru dezvoltarea și tonifierea mușchilor

Buzoienii cărora le este dor de sala de fitness își pot continua antrenamentele chiar și acasă. Chiar dacă anumite aparate ocupă foarte mult spațiu și nu pot fi montate într-un apartament, ganterele sunt extrem de accesibile și potrivite pentru exerciții complexe, care solicită mai multe grupe musculare.

În plus, se pot atașa diferite greutăți, astfel încât antrenamentul să devină din ce în ce mai solicitant și să asigure dezvoltarea musculară. 

Pilates pentru mobilitate și echilibru

În timp ce antrenamentele de jogging si cele cu greutăți pun mare accent pe consumul de energie fizică, pilates solicită și mintea. Acest sport are o vechime de peste un secol și este o metodă extrem de benefică pentru dezvoltarea mobilității și a echilibrului, în timp ce ajută și la corectarea posturii și la relaxarea mentală.

Pentru a-l practica, buzoienii pot comanda acum saltele pentru pilates, iar efectele se vor vedea în cel mai scurt timp.

Mișcarea este esențială în viața de zi cu zi, dar devine și mai importantă atunci când o situație precum cea din prezent impune cetățenilor să stea izolați la domiciliu, iar sedentarismul poate dăuna sănătății. Așadar, buzoienii trebuie să facă sport, chiar dacă petrec majoritatea timpului la domiciliu.

sursa foto: envato.com

loading...

Un comentariu la „Iată 3 metode ESENȚIALE pentru buzoienii care vor să facă sport în apartament

  • hello, dragii mei buzoieni, eu de cand lucrez de acasa si am mai mult timp liber am inceput sa fac antrenamente HIIT, incepand de la exercitiile de intindere si terminand cu cele de post-workout. am urmarit pe youtube cum fac altii si mi-am luat cele necesare: saltea, bratara fitness si colanti si am trecut la treaba. am reusit sa slabesc 7 kg pana acum si sa ma tonific
    va pup!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.