Iată când va fi gata. Avem și modelul după care se va face

Redeschiderea pasajului de pe Bd. Unirii din dreptul Catedralei Sf. Sava a fost cerută în anii trecuți de mulți buzoieni.

După ce placa de beton care acoperea intrarea în pasaj a fost spartă la începutul anului (vezi foto alăturat – 11 ianuarie), buzoienii au reclamat în ultimele luni că lucrarea a fost abandonată.

Conform informațiilor culese de reporterul buzoienii.ro la pasaj nu s-a lucrat – tipic pentru România – din cauza încurcăturilor legate de acte!

Mai exact, în urmă cu mai mulți ani, pasajul a fost împărțit în șapte părți, cu șapte numere cadastrale diferite (!) – probabil pentru a fi înstrăinat de primărie pe bucăți.

De atunci și până acum cei mandatați de primarul Toma (să se ocupe) au bătut drumul între cadastru și notar pentru a uni cele șapte bucăți. Altfel nu se putea elibera autorizația de construcție.

„Am o veste bună pentru cei interesați de pasaj. În ședința Consiliului Local de peste câteva zile se vor aproba alocarea banilor necesari lucrării. Ulterior, se vor face demersurile necesare eliberării autorizației de construcție. Pasajul va fi similar celui de la Iași. Am fost acolo, l-am văzut, mi-a plăcut. Aerisit, îngrijit și foarte bine iluminat. Am luat legătura și cu un arhitect, avem trei variante de lucru. E în discuție dacă o să-l lăsăm descoperit precum la Iași sau să-i facem copertină la cele două capete”.

Apostu a anunțat apoi că pasajul de la Buzău va fi redeschis cel mai probabil în acest an: „Durează o lună două autorizația de construcție, iar apoi se poate începe execuția propriu-zisă. Deocamdată nu ne-am hotărât dacă se va amenaja și ceva înăuntru”.


Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Citește și: EXCLUSIV! Toate orașele, comunele și satele din Buzău se vor regăsi AICI! Iată ce conține proiectul!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

 

 

 

 

loading...

2 comentarii la „Iată când va fi gata. Avem și modelul după care se va face

  • WC public

  • Ar fi bun unul și intre carrefour și penny

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.