Iată care au fost cauzele atacului și ghinionul care a provocat tragedia. „Al treilea a scăpat cu fuga”

Conform informațiilor primite de reporterul buzoienii.ro de la cei aflați la fața locului, tragedia de la Aldeni s-a produs din cauza unui atac de… epilepsie.

Unul din cei trei bărbați  – din Berca – care transportau albinele a avut în timp ce mașina se deplasa pe o uliță către malul cu salcâmi al Slănicului un atac de epilepsie.

În acel moment de disperare, ceilalți doi au hotărât să întoarcă în grabă mașina pentru a-și duce colegul rapid la un spital.

Numai că în timpul manevrelor, din pripă, platforma s-a înclinat, iar o parte din stupi au căzut pe pământ.

Atunci albinele, iritate oricum din cauza căldurii, și intrate în stare de șoc din pricina căzăturii au declanșat atacul violent împotriva tuturor celor din preajmă.

Au decedat bărbatul de 42 de ani care suferea de epilepsie, rămas fără niciun ajutor în fața albinelor, și un alt bărbat în jur de 32 de ani.

„Primul, cel cu epilepsia, a decedat în ambulanță în drum spre spital. Pe al doilea l-am găsit mort, lângă mașină, cu mii de înțepături pe față. Avea combinezon, dar nu-și pusese și masca. E încă aici, așteptăm să vină SML-ul să-l ia. Al treilea, patronul – cum ar veni, a scăpat cu fuga. L-au înțepat și pe el, a fost în șoc vreme de o oră, dar acum și-a revenit, e bine”, ne-a declarat primarul din Cernătești, Petrache Mârzea.

Acesta a chemat în jur de 10-12 apicultori din comună, echipați corespunzător, pentru a limita pericolul.

Stupii căzuți pe jos au fost urcați înapoi pe platformă, iar persoanele din cele două case din apropiere avertizate să nu iasă afară până la noi dispoziții.

Și acum albinele sunt periculoase, iar perimetrul de siguranță e menținut.

Stupii erau mutați de la câmp, de la rapiță la salcâm, zona Cernătești fiind renumită în județ pentru salcâmii de pe marginea Slănicului.

loading...

6 comentarii la „Iată care au fost cauzele atacului și ghinionul care a provocat tragedia. „Al treilea a scăpat cu fuga”

 • Pe Valea Slanicului, si in special La Cernatesti, comuna intinsa pe 11 km, in aceasta perioada, daca iesi seara sau dimineata devreme in camp deschis, miroase a flori de salcam mai ceva ca la „Sefora”, chiar as numi zona „Sefora natur”. Problema este ca apicultorii, cei care practica forma pastorala, sunt ca vanatorii de profit, multi nu sunt inregistrati, nu au mijloace autorizate de transport, nu respecta regulile elementare al albinaritului, circula cu stupii in conditii nesigure, s a m d.
  Astazi cei doi au platit un pret mult prea mare pentru nesabuintele lor; au folosit la transport mijloace neautorizate, au mers cu stupii in mijlocul comunitatilor pe timp de zi!!!, nu au folosit echipamentele de protectie corespunzatoare. Iata numai cateva erori de neiertat in fata atat de generoaselor vietati, care ne dau viata, hrana, sanatate, efecte beneficie tuturor de pe fata Pamanatului.
  Dar imaginati-va ce s-ar fi intamplat daca accidentul s-ar fi produs in fata unei scoli???
  Se impune de urgenta elaborarea de catre autoritatile locale a unor H C L care sa reglementeze stric, in conformitate cu legislatia de profil, acest tip de albinarit.
  Aici este un fel de „el dorado”, o piraterie in domeniu; Apicultorii locali sunt total nemultumiti de felul cum sunt deranjati de cei care vin peste ei, fara autorizatii etc, etc.

 • Bine ca macar patronul a scapat, sa faca puscarie pentru uciderea din culpa a angajatilor.
  Dar stai, e Romania, puscaria nu mai exista, criminalii nu mai intra la puscarie ci primesc bani de la Tudorel si Dragnea.

 • bai anonimule tu ori esti prost ori esti idiot !!A fost un accident nefericit si atat.

 • Nu a fost nici un accident. Si chiar daca era, tot ucidere din culpa era.
  Patronul nu a respectat nimic cu privire la protectia muncii, provocand astfel moartea angajatilor. E ucidere din culpa cu circumstante agravante.
  Sa vedem autoritatile ce vor face… vor baga sub pres cazul sau vor da un exemplu pentru patronii care isi pun zilnic angajatii in pericol prin nerespectarea minimului necesar din protectia muncii?

  Tu daca intri din greseala cu masina pe trotuar si omori cativa oameni crezi ca nu e ucidere din culpa si crezi ca trebuie bagat sub pres cazul?

 • Individul nu isi punea doar angajatii in pericol, ci si cetatenii nevinovati din jurul lor.

 • Adevărul e că cei care se ocupă cu creșterea albinelor ,știu că asta nu se face oricum .Ghinionul mare l-a constituit criza lucrătorului bolnav ,nevinovat săracul ,dar uite ce s-a întâmplat .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.