Iată care e rolul lor

După îndepărtarea hidrobicicletelor din heleșteu, o nouă facilitate li s-a oferit păsărilor din Parcul Crâng.

Primăria Buzău a comandat Urbis Serv amenajarea unor hrănitori alimentate cu semințe, de unde păsările se pot hrăni și în sezonul rece – când hrana este mai greu de procurat.

Astfel, în parcurile Crâng, Tineretului și Marghiloman s-au montat câte două astfel de hrănitori. În Crâng existau deja două – înființate încă din 2017 de Societatea Ornitologică Română (sponsorizare OMV Petrom).

„Avem și o colaborare cu un grup de voluntari de la Societatea Ornitologică Română. Noi le cumpărăm semințele, iar ei se ocupă să alimenteze fiecare căsuță”, a precizat Silviu Nicoară, director Urbis Serv.

Pe fiecare căsuță este postat și un îndemn către buzoieni de a nu hrăni păsările cu pâine sau produse de patiserie pentru că ar fi dăunătoare sănătății lor.

În Crâng au apărut și două panouri informativ cu acțiunile SOR (Societatea Ornitologică Română), care a câștigat o finanțare de la OMV Petrom prin programul Țara lui Andrei. Alături de SOR în 2019 se va alătura o altă companie mare – Orange.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Iată unde și când. Intrarea liberă CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Iată care e rolul lor

  • Am rugămintea să mă contactați in legatura cu acest articol.

  • 0741047025

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.