Iată care sunt motivele invocate

După ce s-a pus pe tapet comasarea liceelor „C. Nenițescu” și „Meserii și Servicii”, în aceste zile se discută intens și despre fuziunea a două școli.

Informația  fost publicată în premieră de Campus TV (CLICK AICI).

Mai exact, e vorba despre absorbția de către Școala nr 16 (Ion Creangă) a Școlii nr. 6 (gen. Gr. Baștan) – vezi foto alăturat dinspre str. Victoriei.

Cele două școli sunt situate una lângă alta, iar cea care ar putea dispărea e aflată între străzile Victoriei și Al. Marghiloman.

Motivul invocat de municipalitate pentru desființarea Școlii nr. 6 e reducerea în timp a numărului de elevi – în jur de 400 au rămas – și eliminarea în acest fel a cheltuielilor de întreținere a unității de învățământ.

De notat că vecinii de la nr. 16 sunt de acord cu această decizie și susțin că au suficiente săli de clasă pentru a-i primi pe elevii de peste drum.

În schimb, conducerea Școlii nr. 6 și cadrele didactice de aici sunt împotrivă.

„Avem suficienți elevi pentru a funcționa în continuare, iar apoi mai e o problemă. 80% dintre elevii noștri sunt de etnie rromă. Învățătorii și profesorii noștri au experiență în lucrul cu acești elevi. Dacă vor fi mutați există riscul de abandon școlar”, a declarat Elena Veleanu, director Șc. nr. 6.

În plus, cadrele didactice de la Școala nr. 6 se tem că ar putea rămâne cu ore mai puține sau chiar fără serviciu.

Sindicatul Învățământului Preuniversitar de la Buzău se opune comasării, dar decizia va fi luată de Inspectoratul Școlar după ce va analiza toate argumentele pro și contra.

Vom reveni.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Cine poate fi ?CLICK AICI 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Iată care sunt motivele invocate

  • Exista o scoala in municipiu si cu mai putin de 80-90 de elevi.

  • Școlile și spitalele nu ar trebui să fie o problema că sunt multe. ba din contra să fie. de ce avem atâtea partide. de ce atâta birocrație. unde sunt banii pentru sănătate și învățământ?….

  • Ce sa spuna si directoarea, normal ca ii convine sa ramana stapana peste o scoala pe jumatate goala si sa nu fie data afara. Unde mai gaseste ea post caldut asa?

    Ar trebui comasate cat mai multe, nu e normal sa platesti oameni de doua ori ca sa administreze institutii care nu functioneaza la capacitate maxima. Chiar daca s-au instalat unii acolo pe posturi pe care vor sa stea pana la moarte pe salarii si sporuri barosane ca sa sforaie jumatate din timp.

    Se poate gasi alta intrebuintare cladirilor ramase dupa comasare, una care sa fie utila comunitatii, nu doar personalului „adinistrativ” bucurosi ca dorm in post ca au cladirile goale si primesc bugete pe mana ca si cum ar fi pline.

  • Ar trebui păstrate și cine vrea școală la oraș dar sta la tara sa vina la una dintr astea. Nu sa facă ilegal mutație ma-sa sau tac-su și cică trimite copilul la educație.

  • Directoarea poate alege sa se pensioneze, avand asigurat acel „loc caldut” dupa zeci de ani de activitate didactica numai in scoala nr. 6 din Buzau! Toti acesti ani petrecuti la catedra in aceasta scoala, inca de la inceputurile carierei sale, o indreptatesc sa vorbeasca…in cunostinta de cauza!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.