Iată care va fi acesta! Toma: „Vom investi aici 2 milioane de euro”

 


Toate orașele civilizate din vestul Europei, caută cu obstinență să promoveze și să „inventeze” noi obiective turistice.

Turismul este o sursă importantă de venit atât pentru primării, cât și pentru localnici.

În plus, coagularea unei salbe de obiective deosebite (culturale, istorice, divertisment, arhitecturale, recreere etc.) crește stima, mândria și apartenența locuitorilor la acel ținut.

O astfel de salbă, urmărește să strângă și primarul Toma, care să aducă turiști la Buzău ori să-i impresioneze pe cei ajunși întâmplător.

După Calea Eroilor și cimitirul din vecinătate, alte obiective ale orașului vor fi amenajate în viitor: Palatul Comunal cu turnul său vizitabil, Centrul Vechi, parcul Crâng (cu lebede, căprioare și nuferi), Iazul Morii (și istoria lui), Muzeul Parașutiștilor, Science – Center etc.

Însă, al doilea obiectiv important va deveni Parcul Marghiloman.

Pe lângă Vila Albatros, aici urmează a se amenaja în următorii ani un centru de echitație și unul dendrologic/grădină botanică.

Se adaugă refacerea Casei de Oaspeți, acum o ruină:

„Acest loc a găzduit Casa Regală a României. Reginei Maria îi plăcea mult aici datorită pasiunii pentru cai, a parcului și a luxului care-i amintea de alte țări. Aici au fost găzduiți prim-miniștri, oameni de cultură, aici s-au luat decizii importante pentru țară”, a spus primarul.

Se vor repara grajdurile, se vor aduce cai, se vor ține cursuri de echitație.

„Marghiloman era celebru în epocă și pentru pasiunea sa extravagantă: creșterea cailor de curse, cai pursânge. A amenajat aici grajduri, padocuri, chiar și un hipodrom la marginea orașului. Vom reface și noi grajdurile, vom aduce cai, inclusiv ponei, poate și câteva exemplare de pur-sânge englez, copiii vor putea învăța să călărească. E în plan și înființarea unei grădini botanice. Vom investi aici în jur de două milioane de euro, bani pentru care vom face un credit”, a anunțat primarul.

Padocurile ar urma să se amenajeze în partea din spate a parcului, vizavi de blocuri și strada Luceafărului.

O noutate e și că primăria a comandat două porți noi la principalele intrări în Parc (dinspre Horticolei și Al. Marghiloman), acestea urmând a a avea atașate blazonul lui Marghiloman.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Iată în ce intersecție mare a apărut. E primul de acest fel din Buzău. Vezi FOTO   CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Iată care va fi acesta! Toma: „Vom investi aici 2 milioane de euro”

  • Cai pot aduce de la Rusetu, ca si asa este greu de ei acolo.

  • POATE FACE SI CENTURA DE EST, POATE FACE SI 2 3000 LOCURI DE MUNCA. . .

  • Face băi Anonimule și locuri de muncă, cum să nu facă… Chiar sunt destule locuri de muncă vacante încă , numai că nu vrea nimeni să mai muncească, toți stau și așteaptă pomana cu ajutoarele…

  • Șosele suspendate, telegondole, aeroport,parca am mai auzit undeva asta…Traiasca PSD!

  • Da ,asa este Cocstele , toma a uitat de aeroport ! da Armata si NATO afara de la Boboc si face aeroport , DEJA E DUS RAU , SE CREDE LA FALIMENTARA METALURGICA !!!!!!!!!!!!!

  • Pe cînd un bazin de înot pentru copii ? Foarte mulți părinți și copii au nevoie să învețe să înoate. La așa un oraș , ar fi mare nevoie

  • (H)ardiles, la Boboc exista o veche pista secundara, adiacenta, neutilizata (si neutilizabila momentan) si plina de maracini si gunoaiele celor din Cochirleanca. Util, moral (sa nu investeasca doar buzoienii din municipiu), productiv cred ca ar fi administrator si proprietar sa fie Consiliul judetean (ex. toate aerogarile din tara). Pentru autor, o intrebare la edil vis a vis de padocurile si mirosul emanat spre locatarii din proximitate, tinand cont de viitoarea pozitie a constructiilor, nu ar strica.

  • M-am gândit și eu astazi la miros. Totuși grajdurile sunt mai departe de blocuri

  • Care interes national? European! Dar ce zic eu? Mondial!!! Am vazut eu turisti care se plimba pe acolo mereu cate doi. Poarta un fel de uniforme. Cred ca-s nord- coreeni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.