Iată cât au costat copacii plantați în centrul Buzăului în locul celor tăiați. „Vă dăm prețul exact, pentru că s-au făcut multe exagerări”

Mai mulți cititori au cerut reporterului buzoienii.ro să se adreseze Urbis Serv pentru a afla și publica sumele plătite pentru cei 95 de copaci plantați în zona centrală a orașului, în locul celor tăiați.

„E foarte bine, vă dăm prețurile exacte, am văzut că s-au făcut multe exagerări. Prețurile nu sunt deloc mari, am accesat cea mai bună ofertă de pe piață raportat la calitate. Atenție, nu sunt copaci de duzină, ci exemplare altoite special pentru a înfrumuseța peisajul urban. Coroana le va crește sferic, ramurile nu vor ajunge să le bată în geam vecinilor, iar rădăcinile nu vor ieși la suprafață pentru a strica trotuarul. Nu am luat niște bețe asupra cărora să existe riscul de a nu se prinde, ci niște copaci crescuți, care vor intra imediat în vegetație. Specialiștii în domeniu știu exact despre ce vorbesc. Și în alte orașe din țară, vă dau exemplu Sibiul, s-au tăiat copacii existenți pentru a fi plantați aceștia ornamentali. Buzoienii să aibă încredere că deciziile sunt luate de specialiști și că – la final – Buzăul va fi un oraș mult mai frumos”, ne-a declarat ing. Nicu Tănase, șef la Spațiile Verzi.

Salcâm sferic – plantat pe str. Independenței – 681 lei

Platan sferic – plantat în zona Tribunalului – 764 lei

Arțar globular – plantat pe str. Tudor Vladimirescu – 1019 lei

Cireș sferic – se va planta luni pe Aleea Trandafirilor – 1270 lei

Notă: prețurile afișate mai sus sunt fără TVA.

Inginerul silvic Nicu Tănase a răspuns și întrebării de ce nu s-au achiziționat copaci românești și s-a recurs la importul lor din Italia.

„Am fi vrut și noi să luăm din România, dar din păcate nu se mai fac. S-a pierdut în România această capacitate. Și firmele românești care mai sunt pe piață, cumpără tot de afară, îi mai cresc puțin și apoi îi revând. Avem și noi pepinieră la Urbis, dar nu pentru astfel de specii ornamentale”, a explicat Tănase.

Citește și articolul: Satisfacție în aceste zile pentru criticii primarului Toma. „Sigur le-a luat dracu’ pe toate!”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Iată cât au costat copacii plantați în centrul Buzăului în locul celor tăiați. „Vă dăm prețul exact, pentru că s-au făcut multe exagerări”

 • Sper că alea nu sunt prețuri pe bucată!!!

 • Sunt pe bucata. Nu sar cu mult peste pretul unora din privat care au o marime asemanatoare. E bine ca au ales sa mearga pe copagi ceva mai mari, nu cum facea fosta conducere care plantau niste nuiele si dura vreo 3-5 ani (daca aveau grija cetatenii din zona sa ude) sa ajunga la statiul la care sunt acestia noi plantati.
  Eu nu inteleg de ce nu au plantat cires peste tot in acea zona si au plantat 4 specii diferite pe cele 4 strazi din centru.
  Nu era mai frumos sa ofere un aspect unitar in centrul orasului?

 • Pingback:

 • …royalplant.ro… 18 lei platanul si cică e alergic ptr căile respiratorii!

 • Om trăi și-om vedea .

 • Băi fraților! Voi realizați că sunt sute de oameni în orașul ăsta care nu câștigă într-o lună cât ați dat voi pe un singur copăcel? Practic este un jaf din bani publici!

 • Cu asemenea “bijuterii” pomicole,in mod sigur,ceea ce numim “taiat frunza la caini” va deveni o “meserie” foarte cautata.Ca nu oricine o sa se mai poata apropia de aceste “comori”.Va sugerez domnule Toma ca aceste “nestemate” vegetale sa le fie date in primire (paza si aparare)adevaratilor taietori de frunze la caini:politistii comunitari! Cate unu copac/ politist comunitar.Vor mai indrazni iubitorii de animale sa isi lase cainii sa isi faca nevoile pe acestia?…..Lasand gluma deoparte,sa vedem daca “copaceii lui Toma” vor face sau nu “umbra Pamantului” degeaba sau cu folos .Vor deveni gradinile de la Versailles doar niste “ciudatenii”?

 • Pingback:

 • sunt o ” nestemata nationala ” a tezaurului de la Pietroasele si a prostiei umane. Ma numesc Trancaneala- poltan -marian. am facut de doua ori pe mine ( de frica .. si de schizofrenic ce sunt ) …la puscarie … unde am fost “internat” . am un site care se numeste nationalisti.hungary- (pe care.. o sa mi-l inchida anaf-ul cat de curand) postez cu conturi false comentarii .. pentru ca sunt un parazit al societatii si nu am ce face altceva …decat sa dau parizer expirat (ca si mine )… la cainii pe care-i am . dar… as vrea sa ma-ntorc acolo pe Mandresti …pentru ca-i bine …. si nu mai am mult …..pana cand se va intampla lucrul acesta …. ha, ha, ha, hahaaaaaha ..!!!!!!!!!!!!!!! ma luati la rer. buzau … ca sa nu mai desenez pe cruci, la eroii ,” rune animate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.