Iată câte debranșări se fac zilnic și câte s-au făcut anul trecut. Speranțe pentru R.A.M. că se va frânge acest val

„Anul trecut am înregistrat 800 de cereri de debranșare. În ultimele săptămâni, din cauza incertitudinii asupra prețului și a anunțului că gigacaloria se va face 280 de lei, a crescut numărul cererilor. Înregistrăm, în medie, 6-8 în fiecare zi. De aceea țin să mulțumesc domnului primar pentru că a retras luna trecută proiectul care majora prețul până la 280 de lei. Noul tarif pentru populație, aprobat astăzi, de 230 de lei, e unul acceptabil. Am vorbit cu mai mulți președinți de asociații de proprietari, am făcut împreună calcule, majorarea va însemna doar 60 de lei într-o lună de iarnă. E o scumpire, înseamnă un efort în plus pentru abonații noștri, dar e suportabilă. Trebuie ținut cont că la Buzău, prețul gigacaloriei nu s-a mărit deloc în ultimii zece ani”, a precizat Aurel Gubandru, directorul economic al R.A.M Buzău, în fața consilierilor locali.

Ion Barbu, cel mai competent consilier local din ultimii ani în chestiuni ce țin de administrarea orașului Buzău, a votat pentru majorarea prețului:

„Se știe, tariful de 180 de lei a fost înghețat în mod populist de fostul primar, doar pentru voturi, fără a ține cont de calculele economice.230 de lei e un preț mai aproape de adevăr. Consilierii PNL vor vota pentru majorare”. 

Ca de obicei, și ședința CLM de ieri, a cuprins schimburi ascuțite de replici între independentul C-tin Ionescu și primarul C-tin Toma:

Ionescu: Nu sunt de acord cu această majorare. Era nevoie mai întâi de un studiu de impact. Să vedem dacă populația suportă creșterea tarifului. Mă tem domnule primar că sloganul ales pentru Drăgaică, e mai adecvat pentru la iarnă. „Hai vecine pe la mine, să ne încălzim mai bine”.  

Toma: Domnule Ionescu, nu știu dacă dvs. sunteți cel mai în măsură să discutați despre acest lucru. La dvs. la Compania de Apă, unde sunteți angajat, cu 100 de milioane salariu pe lună, aveți prețul cel mai mare din țară, pe când cei de la RAM îl au pe cel mai mic. Ca să nu mai vorbim despre faptul că la spargerea companiei mari, le-ați lăsat ăstora de la RAM datoriile istorice, iar dvs. ați luat-o de la zero”  

Vestea bună pentru RAM că gigacaloria a crescut doar până la 230 de lei, de la 180, pentru o gigacalorie, nu se știe dacă va ține până la iarnă:

„Am ales acest preț doar pentru a pune presiune pe guvern să ne ajute cu subvenția. Noi, de la primărie, am trecut în bugetul pentru acest an doar 48 de miliarde de lei vechi pentru subvenție. Și nu-mi convine să iau de la asfaltări peste o sută de miliarde ca să dau la RAM printr-o rectificare bugetară. Din punctul meu de vedere acest preț e valabil până la toamnă”. 

Auraș Tereacă

loading...

3 comentarii la „Iată câte debranșări se fac zilnic și câte s-au făcut anul trecut. Speranțe pentru R.A.M. că se va frânge acest val

 • Exista un principiu al separatiei puterilor in stat , este valabil si in administratia locala . Am vazut in spatiul public tot felul de comentarii si luari de pozitie a unor persoane . Personal cred ca exista necesitatea ajustarii pretului gigacaloriei ,numai ca acesta este atributul exclusiv al CLM , deci a majoritatii din consiliul local. Pana la urma este o decizie politica si cred ca doar ceea ce decid consilierii este important . Cu siguranta deciziile politice se vor lua tinand cont de gradul de suportabilitate pentru populatie si capacitatile financiare ale primariei. Este important sa intelegem ca si rectificarile bugetare sunt tot atributul deliberativului local . A fost dus in derizoriu rolul CLM , aceasta perceptie in viziunea mea trebuie sa se schimbe . Fiecare dintre consilieri are in spate un numar important de voturi ceea ce inseamna o mare responsabilitate.

  Răspunde
 • RAM, cei mai incorecți. Facturează servicii umflate, işi bate joc de cei cu centrale proprii care n-au nici o treabă cu serviciile RAM, iar proprietarii nu pretind chirii pentru țevile care trec prin locuințe de care RAM se foloseşte pentru a vinde serviciile celor branşați …. Abuzurile şi minciunile RAM duc la cât mai multe debranşări.

  Răspunde
 • Domnule Radu Sebastian ! d-voastra va dati seama ce spuneti ? ”””’ Cu siguranta deciziile politice se vor lua tinand cont de gradul de suportabilitate pentru populatie ”””” sunt spusele d-voastra ,nu ??? Adica pe cei din CLM ii intereseaza
  ””” gradul de suportabilitate pentru populatie ””””’ ?????? HELLOOOOOOO .pe ce lume traiti ????? CLM-ul executa ce spune Domnul Primar Toma ,sau doar o parte din ei , a facut cineva vreun studiu sa vada gradul de suportabilitate al buzoienilor ?????.
  Cu siguranta deciziile politice se vor lua dupa cum vor unii politicieni si dupa interesul sau ambitile lor duse la extreme , dar nu in ton cu necesitatile reale ale oamenilor.
  Cat despre faptul ca CLM -ul a fost dus in derizoriu !!!!! pot sa va spun ca in acest consiliu sunt oameni asa zisi cititi , cu carte , cu studii ,doctori ,,,,,, dar sa ridici mana la orice nebunie propusa de Domnul Primar fara ai cere justificari ,mai ales juridice cred ca este o mare prostie din partea consilierilor ,,,,,,,mai ales ca am vazut ca pe unele proiecte de hotarari nu isi pune semnatura. Domnul Toma fuge de raspundere si o plaseaza domnilor consilieri . Atunci cand e contrazis cu argumente sare ca ars,el crezandu-se la Metalurgica ,acolo unde nimeni nu sufla si spuneau : lasa-l ma ca sunt banii lui.Dar aici nu mai sunt banii lui ,SUNT BANII NOSTRII ai buzoienilor,care nu trebuie aruncati pe parteneriate de tip barci in parc ,pe prietenii tip Benone Sinulescu care iau facut campanie electorala….ETC .Sper sa se incheie curand acest mandat care este dezastruos , neconstructiv si mai ales conflictual .

  Domnule Tereaca sper sa nu stergi comentariu ,ca nu am jignit pe nimeni
  Multumesc

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.