UPDATE! De la cod galben la COD PORTOCALIU! Iată cînd încep și cât țin ploile abundente


UPDATE:

ANM a ridicat astăzi de la cod galben la cod portocaliu avertizarea de ploi abundente deasupra județului Buzău (plus alte 17 județe).

Există risc major de viituri, inundații și creșteri periculoase a debitelor pâurilor și pârâurilor din zona de deal și munte a județului.

În aceste condiții, prefectul Carmen Ichim a activat Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la sediul Instituției Prefectului – Județul Buzău, cu începere de astăzi, ora 16.00, până luni seară la expirarea codului portocaliu.

„Interval de valabilitate: 08 iulie, ora 16 – 10 iulie, ora 21; Fenomene vizate: ploi abundente; În Oltenia, în vestul și nordul Munteniei, sudul și vestul Transilvaniei, precum și în jumătatea de sud a Banatului și în sud-vestul Moldovei vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 70…80 l/mp” – comunicat ANM


Știrea inițială:

Revin ploile și, posibil, viiturile și inundațiile în special în zona de deal și munte.

Cu începere din această seară – conform prognozei – în județul Buzău ar urma să plouă (pe alocuri torențial) până marți seară!

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis pentru județul Buzău un nou cod galben de torenți, viituri, creșteri de debite și posibile inundații locale.

COD GALBEN: Sâmbătă – Marți,  ora 18:00

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 96 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe râul Buzău – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu (judeţele Braşov, Covasna şi Buzău) și râul Rm. Sărat (judeţele Vrancea şi Buzău)

Și Administrația națională de Meteorologie a emis azi pentru județul Buzău un cod galben de precipitații însemnate până luni seară.

COD GALBEN: precipitații însemnate sâmbătă – luni, 09 iulie, ora 21

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate; Zone afectate: conform hărții. În zonele deluroase și montane, precum și în Oltenia, Transilvania și local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Reamintim că zilele trecute din cauza ploilor torențiale căzute în zona Lopătari, Mânzălești, V. Vodă s-au produs inundații pe pe râurile Sărățel și Slănic. Cel mai afectate au fost comunele Chiliile, Cănești și Scorțoasa.


Citește și: Buzoienii care lucrează în aviație în stare de șoc. MIG prăbușit, pilot carbonizat. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „UPDATE! De la cod galben la COD PORTOCALIU! Iată cînd încep și cât țin ploile abundente

  • E ,acum să vedem .Cum ne apărăm de furia apelor .Ori nici de treaba asta nu ne-am îngrijit .Sau poate face Dumnezeu o minune și nu mai plouă .Azi .Dar dacă plouă mâine ,sau poimâine ,ori peste un an .Și asta bineânțeles ….dacă .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.