IATĂ CÂŢI ASISTAŢI SOCIAL SUNT ÎN JUDEŢUL BUZĂU!

„Sunt 80 de mii de asistaţi social în judeţul Buzău!”. Afirmaţia le-a scos ochii din orbite ca la melci ziariştilor care obişnuiesc să nu doarmă la conferinţele de presă: „Adică unul din doi inşi care merg la vot poate fi asistat social ?”.

Zicerea i-a aparţinut preşedintelui PNL Buzău, Cristi Romanescu şi a fost preluată şi susţinută apoi de comesenii Teodor Atanasiu şi Antonel Tănase.

Alegerile au trecut, rezultatele au frapat, iar alegaţia că scorul electoral a fost radical influenţat de asistaţii social n-a mai fost verificată.

Abia după două luni au apărut şi cifrele oficiale furnizate subsemnatului de către AJPIS Buzău. Iată, câţi asistaţi social sunt în plată acum.

 • 5016 persoane singure
 • 2473 familii formate din 2 persoane = 4946
 • 1741 familii formate din 3 persoane = 5223
 • 1471 familii formate din 4 persoane = 5884
 • 668 familii formate din 5 persoane = 3340
 • 500 de familii cu un număr mai mare de 5 membri = aprx. 3000

TOTAL = 27.409

Deci, nu 80 de mii cum spuneau domnii de la PNL, ci mult mai puţini. În condiţiile în care judeţul Buzău s-a înregistrat cu o populaţie totală de 432.000 de persoane la recensământul din 2011, rezultă că 6,3% dintre buzoieni sunt asistaţi social. Mulţi sau puţini ?  Aştept curios comentariile dvs.

Un alt procent care interesează este cel al asistaţilor social din totalul votanţilor din judeţ. Adică 27 de mii din 164 de mii votanţi pe 11 decembrie 2016, procent 16,7%. Mult sau puţin ? Aştept din nou părerile dvs.

Şi un lucru destul de important, dar la care AJPIS Buzău n-a putut răspunde pentru că nu are aceste date. Câţi din cei peste 27 de mii de asistaţi social sunt minori ? Pare ciudat, dar AJPIS Buzău mi-a răspuns franc că nu deţine aceste cifre.

Auraş Tereacă

loading...

6 comentarii la „IATĂ CÂŢI ASISTAŢI SOCIAL SUNT ÎN JUDEŢUL BUZĂU!

 • La o populatie de 5200 locuitori sunt 98 asistati sociali …din care 26 de minori…in concluzie 25% sunt minori.

  Răspunde
 • In ce localitate exista situatia despre care vorbiti ?

  Răspunde
 • Beceni…49 dosare VMG….din care 29 dosare cu 1 singura persoana

  Răspunde
 • Cati din asistatii social sunt scosi la deszapezire? Nu se poate circula pe trotuar cand ninge, doar prin nameti sau pe carosabil 🙁 Sa presteze in folosul comunitatii pentru banii care-i primesc degeaba-multi sunt buni de munca!

  Răspunde
 • Macar daca le bani de bautura si tigari sa-i puna si la treaba!(sunt si oameni fara posibilitati care se folosesc in alte scopuri de acei bani)
  Din pacate Buzaul mai are de suferit de pe urma fostului primar!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.