Iată ce a decis judecătorul. Cazul elevului cu nota 2 la purtare de la Hasdeu

Înfrângere usturătoare în justiție pentru conducerea Colegiului BP Hasdeu.

În urmă cu câteva minute o judecătoare de la Tribunalul Buzău a demolat toate deciziile de sancționare a elevului Andrei Voicu. Hotărârea de Consiliu Profesoral (unde 65 de profesori au votat pentru nota 2 la purtare!), dar și pe cea a Consiliului de Administrație, care a respins recursul elevului.

„Anulează Hotărârea Consiliului Profesoral nr. 1/10.12.2018 şi Hotărârea Consiliului de Administraţie nr. 1/16.01.2019, inclusiv toate actele ce au stat la baza adoptării celor două hotărâri, precum şi toate actele subsecvente” sentință Tribunalul Buzău

O decizie logică și previzibilă a instanței în condițiile în care mesajul elevului la adresa profesoarei de desen n-a fost făcut în timpul orelor, așa cum prevăd regulamentele școlare.

În decembrie 2018, 65 de cadre didactice au votat în Consiliul Profesoral pentru nota 2 la purtare, iar 6 au cerut direct exmatricularea!

În februarie 2019, elevul și mama sa au deschis proces la Tribunalul Buzău, cerând și obținând azi anularea sancțiunilor.

De notat și că Andrei Voicu a fost apărat în justiție de Oana Tănăsică (onorariul i-a fost achitat de Monica Tatoiu), cea care i-a ajutat și pe polițiștii locali în disputa juridică avută cu Primăria Buzău.

Frumoasa și talentata avocată din Ploiești (fată de judecătoare) își face un nume la Buzău

Decizia de azi nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs, dar șansele Hasdeului sunt infime.

Elevul – dacă a comis alte fapte antisociale, cum susține conducerea liceului – putea fi sancționat pentru acelea, dar nu pentru că a făcut-o pe profesoara de desen „struțo-cămilă” în condițiile în care cadrul didactic nu avea voie să presteze pe asemenea versuri, deloc educative.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


loading...

26 de comentarii la „Iată ce a decis judecătorul. Cazul elevului cu nota 2 la purtare de la Hasdeu

 • Pai trebuia să le dea cineva o lecție comuniștilor de profesori de la Hasdeu. Așteptam demisiile celor care au votat pentru eliminarea elevilor. In caz contrar vom organiza acțiuni de protest în stradă până iese scandal național.

 • Pai sigur ca da, la noi la români s-a dezvoltat asa subit un pseudo spirit civic… Totul se învârte numai în jurul demisiei. Cum nu ne convine ceva, ieșim în stradă și zbiera cât de tare ne tine: „Demisia!” și „jos susul și sus josul!”. Protestul, sport național la români, îl practicam încă de pe băncile liceului. Uite așa merg lucrurile pe plaiurile mioritice…

 • Corect, d-na Iulia.

 • Domnule reporter, vă rog să îl întrebați pe directorul Banu cum au ajuns cei trei copii în clasa a V-a, în anul 2017, deși nu au dat niciun examen.
  La examen au luat note de trecere 21 de copii (erau 25 de locuri disponibile), dar în toamna anului 2017, când a început anul școlar, în clasă au fost 24 de copii. Minune, nu? Sau doar ceva ilegal, mai degrabă?
  Domnule Tereacă, faceți și jurnalism de investigație.
  Urmează să sesizam DNA…

 • Bravooooo…doamna sa cânte la microfon in continuare ,ca sigur asa a si ajuns unde e.. *nu ca ar fi prea sus…..rusinica celor ce au sustinut-o …

 • Pentru persoana sau obiectul „Incognito”! Și cam ce-ati vrea? Să ascundem ca până acum gunoiul sub preș? Să ne prefacem că toate sunt bune și frumoase? Nu! Trebuie sa luam atitudine pentru a ne elibera de mentalitate asta comunistă!

 • Iulia, nu demisia trebuie asteptata, ci demiterea.
  Cand spune instanta ca angajatii tai comit ilegalitati e datoria ta sa ii demiti, nu sa te rogi la cer sa isi dea demisia.
  Dar si cei de deasupra lor sunt la fel de corupti ca cei ce comit ilegalitati in functie in scopuri personale de razbunare.

 • Era de asteptat.Numai justitia poate face dreptate atunci cand se ,,lupta”doua persoane cu …relatii,care nu au ce cauta in acest liceu!Elevul ,nu a avut medie sa intre in Hasdeu dar s-a transferat ….iar profesoara a obtinut postul prin metode similare…Traiasca partidul!

 • Ma bucur mult pentru elev. Merita sa i se faca dreptate. Cat despre restul sper ca au primit o lectie…

 • Faceți vă rog, un exercițiu de memorie : comparați Hașdeul de altădată cu cel de-acum ! Nu-i loc pentru sentimentalism ori subiectivism – ci pentru … realism ! Când intram pe poarta liceului din Libertății ni se făcea inima cât un purece ! Indiferent de ce clasă eram… Chiar și profesorii aveau o ținută anume, ceva special, greu de transpus în cuvinte… Astăzi, din păcate doar Justiția mai poate face unele … reparații !…

 • Hasdeul, aceasta scoala de trimis copii afara… Pe de o parte imi pare rau pentru aceasta scoala de renume national, pe de alta ma bucur ca in felul asta vor ramane mai multi cotizanti la bugetul local, ca sa fim seriosi, 2% din cei care au absolvit acest liceu au ramas in Buzau. In alta ordine de idei, cine urla mai sus demisia, sa se gandeasca la faptul ca daca pleaca cei de-acum alti burtosi isi freaca mainile gandindu-se la un post caldut. Asta daca nu o fi urlatorul insusi vreo somitate si intentioneaza sa preia fraiele Hasdeului.

 • Decizia e una corecta, asteptam si decizia de demitere a indivizilor ce au comis abuzul asupra elevului si decizia cu despagubirile cuvenite elevului abuzat.
  Chiar azi era la stiri cu un caz similar care a obtinut 50.000 euro despagubiri pentru un caz asemanator, cu un elev sanctionat pe nedrept care a ajuns apoi la Drept si a initiat procesul de reparare.

 • Cum iti vine legand evenimente trecute de realul cotidian , cand cu buni ani in urma un copil de clasa a 9-a, este trimis in Comisia de disciplina pentru ca s-a gasit harjonindu-se pe hol cu un coleg in fata unui „ilustru” ( ulterior descoperit a fi prof de mate la alte clase decat cea a copilului in speta si anume Marius Tarlea). In comisie, trioul ( era sa scriu tridentul…) Banu-Tepelus-Tarlea i-au taiat interventia profesorului diriginte ce a incercat doar sa ia atitudine de partea elevului si desigul avand o atitudine flegmatic-aroganta in fata elevului supus tirului de atitudini inchizitorii. Pe scurt, elevul este trimis sa faca munca in folosul colegiului ( unde fiind in timpul tezelor primului trimestru, a fost inteles de muncitorii platiti, alaturi de care trebuia sa presteze si a fost lasat cate 2 ore in fiecare zi , de catre acestia…sa invete). Cu un 6 la purtare in cls a 9-a…. a ajuns ca la sfarsit de liceu sa fie refuzat de la primirea unei diplome atribuita pt rezultatele multi-anuale, de catre Dir Banu, personal.
  Azi, elevul, auto-reabilitat se pregateste in a practica medicina evitand orice discutie sau vizita in fostul lui liceu.
  Ramane doar intrebarea perena:
  Oare …”IMM-ul” profesorului Tarlea – Meditatii/ Pregatiri specifice matematicii de gimnaziu si liceu este fiscalizat si functional conform prestarilor de servicii publice ( spatii conforme, acces, IGSU, autorizatii cf min invatamantului, acreditare diplome, acreditare predare si metode pt invatamant particular….. etc)???
  ( de ce IMM? – fiindca in fiecare zi cam 20 de copii platesc meditatii particulare nefiscalizate aici )
  Oare s-o autosesiza vreun … organ ?

 • Nu-mi vine sa cred ca 65 de profesori din Hașdeu sunt atat de ignoranți incat sa voteze in corpore nota 2 la purtare, decât daca sunt cu c…… in pantaloni, din obediență sau frica față de conducerea liceului.Rusine sa va fie! Halal exemplu!

 • Cum se face ca pesedistul Banu a apărat cauza profesoarei pipițe cu o așa convingere??? I-a placut interviul acordat de d-ra profesoară la angajare, sau a fost o comanda de tip psd?? Locul acestuia, alaturi de adjunctul Țepeluș, se afla la mitingul PSD din Piata Victoriei unde sa-si susțina cu convingere șeful de partid tocmai inchis la Rahova!

 • Cand citesc unele comentarii ce infiereaza cu……manie proletara pe ‘comunistii de profesori de la Hasdeu’ pentru ca l-au pedepsit pe acest viitor terchea-berchea,mi se face sila.Si cand mai aud si o muiere amenintand cu ‘proteste de strada’, mi se face ‘parul maciuca’ de ‘frica’ .In mod cert, multi sunteti oameni de doi bani (daca nu cumva e una si aceeasi persoana ce intretine aceasta ‘disputa’ si ‘sete de dreptate’ ),cei ( cel,cea) care probabil ca ati vazut Colegiul National ‘BP Hasdeu’ doar in poze. Pariez ca rezultatele elevului la examenul de BAC (daca nu cumva se va transfera pe la alta scoala fiindca este ‘traumatizat’!) il vor situa in lunga lista a celor care ‘au ratat BAC-ul.Băiatul asta probabil ca se crede si se viseaza o viitoare ‘vedeta’,el fiind de fapt doar un viitor ratat
  PS – Cat ii priveste pe cei din ‘justitie’ care au facut ‘dreptate’ in mod cert sunt de acelasi calibru moral cu elevul si apologetii ‘dreptatii’ din comentariile ‘justitiarilor’. Aruncati cu noroi in prestigiul creat de adevaratele valori ce au fost educati in Liceul ‘BPHasdeu’, nu de loaze si derbedei .

 • Stai fara grija, ca si cei din conducerea hasdeu sunt terchea-berchea vremurilor lor care trebuiau sa ajunga niste ratati, dar daca au pupat partidul au ajuns pe functii prin care sa abuzeze pe altii din frustrari personale.
  Cel mai bun exemplu de ce iese din Hasdeu e Elena Udrea, o stea a Hasdeului ajunsa o femeie ce cadea sub mese prin cluburi pana a cunoscut beizadeaua potrivita sa o ridice la rang de ministru si sa o ajute sa fure atat de multe milioane de euro incat sa traiasca in Costa Rica in lux din bani publici furati.
  Cat despre elev, nu intereseaza pe nimeni cum e el in afara disputei concrete, a abuzului nedrept la care a fost supus doar pentru ca si-a exercitat dreptul Constitutional.

 • Dar despre LAȘITATEA profesorilor din Consilul Profesoral al Colegiului? Consiliul Profesoral care a fost IMPRESIONAT de lacrimile de crocodil ale doamnei de desen, dar nu a fost nici un moment impresionat că un elev este HĂRȚUIT la propriu de domn director, marcant membru PSD. Domnilor profesori, unde vă este INTEGRITATEA profesională? Unde este ETICA și ECHITATEA? Domnilor profesori, dumneavoastră predați și valori. Ce valori aveți? Lașitatea? Știu părinții că le predați copiilor lor și LAȘITATEA și HĂRȚUIREA?

 • ar trebui sa ceara si despagubiri civile profesorilor care au votat exmatricularea
  oricum imaginea elevului a fost facuta harcea parcea, chiar poate cere despagubiri in solidar tuturor profesorilor care au votat!

 • 1. Directorul Banu e un mare frustrat! Desi se tot umfla in pene laudandu-si hasdeenii in fel si fel, in sinea sa sufera cumplit de ciuda/ invidie ca el , la randul sau (ca de altfel majoritatea profesorilor din acel liceu), nu e absolvent de Hasdeu. Si-ar fi dorit enorm acest lucru, asta-i si marele sau regret, iar un “transferat” precum elevul Andrei Voicu nu face decat sa-i sensibilizeze aceasta frustrare ascunsa, de aceea s-a si dezlantuit impotriva lui cu atata ura, folosindu-se de un “pretext” ridicol, doar pentru a-i tranti exmatricularea. Solutia: traditionala spaga grasa (pe care oricum parintii lui Andrei nu si-o permit) sau exmatricularea.

  2. Directorul Banu, din cate se vede din “apararea” atat de prompta si de asidua pe care i-a luat-o si i-o ia, are o mare afinitate personala pentru aceasta “strutocamila” (pardon, doamna profesoara) de care, vazand-o in controversatul videoclip cu miscarile alea lascive din bucile albicioase si nebronzate, s-a si lasat probabil sedus. Ca doar na, e un “mosulica” cat se poate de autentic, cu parul cat se poate de alb, dupa cum chiar ea isi recunoaste preferinta in penibilul cantec. Pozele cu dansii aparute in spatiul public vorbesc de la sine (pt cine stie sa citeasca limbajul corpului). Asadar, oare la mijloc nu e vorba de ceva mai mult decat o simpla relatie director-subaltern intre cei doi?!

  3. Directorul pesedist Banu e un director de scoala, fie ea si de prestigiu, destul de dubios. Ar trebui ca dvs, d-le Tereaca, ca si restul colegilor jurnalisti, sa investigati daca acest “mare” şef mai presus de oricine, ce se crede, pripasit la Hasdeu din zgura Mereiului. A respectat intru totul legea in timpul mandatului sau, atat in privinta elevilor transferati (dar si a celor admisi “prin examen”, ca si acolo se fac unele smecherii) si daca fondurile de care dispune Hasdeul au fost/ sunt cheltuite pana la ultimul leut strict in folosul Hasdeului (fara furaciuni interioare ascunse sub pres)!
  Pentru ca oamenii din ce in ce mai mult simt lucrurile astea ca la Hasdeul “lui Banu” afara-i vopsit gardul, iar inauntru-i leopardul!

  4. Felicitari, dle Tereaca si celorlalti jurnalisti pt toata atentia pe care ati dat-o acestui caz! Ati dovedit ca sunteti in slujba binelui si a dreptatii! Fara astfel de jurnalisti, multa lume fara aparare ar fi calcata in picioare de astfel de mutanti care s-au vazut cu painea si cutitul in mana!
  Felicitari, de asemenea, d-nei avocat Tanasica si nu in ultimul rand mamei si copilului abuzat!

  5. Rusine sa va fie, d-le Banu si d-na profa dansatoare si restului de profesori de acolo care ati dorit sa executati viitorul unui elev nevinovat! Ati facut Hasdeul si Buzaul de ras! Ati scandalizat o tara intreaga, nu doar pe buzoieni! Intreaga societate sa va condamne, ca asta meritati… Si sa le platiti cat mai rapid despagubiri elevului! Si poate va dati si DEMISIA!

 • As vrea sa-i transmit d-nului Viespea care e ingrijorat ca acest elev nu va lua BAC=ul sa stea linistit.La simularea de clasa XI-a a luat peste 8,50/Asta ,din propria experienta stiu ca inseamna Bac peste 9,50/In clasa XI-a nu se pregatesc elevii intens de BAC. Cei65 de profesori care au votat pentru nota 2 vor plati traumele psihice ale elevului si familiei acestuia? Am citit ce a scris d-nul Costin Constantinescu si cred ca dansul va poate spune care sunt traumele psihice suferite de copii.Va poate spune si ca ele nu trec.
  .As vrea sa se schimbe ceva in regulamentele astea.Sa nu mai crestem copii supusi si timorati.Stiu ca avem copii minunati in aceasta tara.Din pacate nu li se dezvolta gandire,gandirea critica,gandirea practica.Pai in marile universitati studentii pun intrebari ,isi contrazic profesorii si acestia nu se supara dimpotriva.

 • Poate asa aflam si noi cine sunt spagarii din acest liceu in ultimii 15-20 ani, pe langa copiii intrati pe drept, cel putin 20% sunt pe spaga !!!! Acum este momentul sa aflăm.

 • Abia aștept rezultatele de la bac, ale elevulului „problema”!!!!!!!

 • Domnule Anonim, aici nu e vorba despre un „elev-problema”, ci mai degraba despre un Director-Problema, care a incalcat grav legea, sfidand in continuare atat presa,, cat si intreaga opinie publica, doar pt a menaja si a satisface hatarul unei prof(uf)e-problema, care e total paralela cu modelul de educatie pe care ar trebui sa -l dea elevilor!
  Despre ce vorbim aici ??? Acest director-Dictator de la Hasdeu se simte acum cu musca pe caciula si cu morcovul in c…r ptr. ca a pierdut in instanta si astfel lumea a inceput sa se convinga cat de murdar este!!
  Si continua s a ne sfideze in continuare, atat pe reprezentantii presei – refuzand orice dialog cu ei, cat si pe noi, cetatenii, opinia publica, nedandu- ne nicio declaratie/ comunicat/ conferinta de presa pe seama acestui subiect atat de mediatizat la nivel national !
  In orice tara civilizata, astfel de gesturi ticaloase sunt aspru taxate… Oamenii ies in strada si protesteaza pana reusesc sa dea jos elementul nociv! Noi, dupa 30 de ani de democratie, tot lasi si indiferenti suntem… Stam si asteptam, pasivi, ce-o fi o fi… Nu asa se rezolva lucrurile!
  P.S. – Nici o grija ptr Andrei, sunt convinsa ca va termina Hasdeul si va lua Bac-ul cu nota mare! In ciuda tuturor piedicilor si rautatilor unui director certat cu legea!

 • ‘Doamna N ‘ ??!!??!!?? Auzi la ea: ‘prof(uf)e’ ; ‘cu morcovu in c..r’ ; ‘gesturi ticaloase’ ; ‘Director-dictator’ ! Mai,da ce ‘intelectuala rasata’ si ‘doamna’ asta justitiara! Hai sictir!

 • Domnule P , , sictirul e deja pe directorul Banu, nu pe mine… Lumea s-a convins cine e… si el e cel mai sictirit om din Buzau in clipa de fata! Desigur, inca nu l -a ajuns din urma pe idolul si seful sau de partid Dragnea, culmea sictirului proaspat devenit puscarias, dar nici mult nu mai are… Daca puteti lua apararea unui asemenea specimen penal cu masca de mare pedagog, intruchiparea absoluta a abuzului in scoli, ajuns subiect de dezbatere si de revolta pe mai toate site-urile si posturile de televiziune , e clar ca sunteti paralel cu realitatea… (asta in cazul in care nu sunteti chiar Banu insusi).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.