Iată ce are special acest maxi taxi din Buzău


Discuție în această dimineață la ora 07.00 între reporterul buzoienii.ro și unul dintre șoferii de pe autobuzul 5.

Am o rugăminte. Maxi taxi 5 nu mai circulă ?

– Cine ? Talibanul ? Ba da, circulă. L-am văzut mai devreme la capăt de linie. Trebuie să vină după mine.

– Dar de ce îi ziceți Talibanul ?

– Păi dacă a rămas singur. E singurul maxi taxi de pe traseul 5.

Imediat Talibanul și-a confirmat renumele.

L-a păcălit pe reporter, care-l aștepta pentru a-i face o poză.

Talibanul a venit, dar de pe celălalt sens de unde îl aștepta reporterul, iar poza n-a ieșit.

Enervat, reporterul s-a suit în mașină și a plecat în urmărire. Dar talibanul a mers lis, astfel că reporterul l-a prins pe BZ-15-FRE abia la capăt de linie.

„Nu sunt eu Talibanul. Șeful e. Patronul. Lui i-au spus unii așa, probabil după figură și tunsoare. Eu sunt doar șofer. Erau opt maxi-taxi pe linia 5, de duminică a rămas doar ăsta. Ultimul care a rezistat, singur printre autobuze. Mai are licență până pe 16 august. De atunci probabil că-i gata. Nu mi se pare corect. Șeful a dat în 2015, când a semnat noul contract pe șase ani, 45 de mii de euro pe maxi-taxi ăsta. L-a cumpărat de nou. Nu știu dacă și-a scos banii pe el. Ce-o să fac eu ? Nu știu, sunt îngrijorat. Mi-am depus și eu ca toți ceilalți CV-ul la Trans-Bus. Am înțeles că mai vin vreo 20 de autobuze și au nevoie de șoferi. Sper să mă sune și pe mine”, ne-a declarat șoferul de pe ultimul maxi-taxi 5.

Răstimp, cei de la Trans-Bus își freacă mâinile. Rămași fără concurență constată creșterea bruscă a biletelor vândute pe traseul 5.

„Erau zile în care dădeam 15 bilete. Pe toată tura. Astăzi, în 2-3 ore, am vândut 45 de bilete. Vă dați seama ce diferență ? Plus cei care își iau bilete și abonamente de la tonete. Că, încet-încet, lumea învață să-și cumpere de la tonete, că e mai ieftin. Eu le spun tuturor să-și ia de la tonete, îmi convine și mie, îmi văd doar de drum”, ne-a declarat și un șofer de pe autobuzul 5 aflat la capăt de linie.

Adio maxi taxi, mai vin 24 de autobuze

Maxi-taxi de pe liniile 4,6,7.8 și 10 va mai circula în municipiul Buzău până la sfârșitul lunii iulie.

Din august expiră licențele și pe restul traseelor, iar transportul public va fi efectuat doar cu autobuzele Trans-Bus.

Pe 20 iulie sunt așteptate la Buzău încă 24 de autobuze second-hand din Olanda. Conducerea Trans-Bus susține că va avea flota necesară pentru ca buzoienii să nu resimtă eliminarea maxi-taxi.

Te rugăm distribuie acest articol, dacă informația ți s-a părut utilă!


Citește și: „De-asta e aglomerație în Buzău. Va mai dura o săptămână până se va face din nou”. Iată de cine depinde! CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „Iată ce are special acest maxi taxi din Buzău

 • Daca nr biletelor a crescut,mi se pare normal sa circule mai des si autobuzele!cel putin in weekend,cand oamenii care lucreaza in centrul comercial carrefour nu au cu ce pleca acasa,pentru ca bineinteles la ora 22:00 nu circula nici un autobuz!

 • Sa numai spun ca si in cursul saptamanii stam cate 15-20 de min sa asteptam autobuzul..asta seara la ora 22:00 cand ne terminam programul!Din moment ce avem abonamente mi se pare normal sa ne asigure si transport,la fel cum faceau cei de la maxi taxi!!

 • E normal sa asteptati. Autobuzul trebuie sa plece dupa 22:00 din capat, ca sa se asigure ca poate prelua pe toata lumea care inchide la 22 in el. Deci ajunge pe la 22:15 la Carrefour, cum e normal. Voi ce vreti, cum se face 22 sa va astepte un autobuz la scara? Nu e posibil asa ceva, cineva trebuie sa astepte, cu cat esti mai departe de capat cu atat astepti mai mult.
  Cum vrei tu sa iei de la Carrefour asa vrea si altul sa il ia dupa 22 din Micro14, sau de la Kaufland Sud sau din Dorobanti (Profi) ori Penny/Lidl. Si pentru eficientizarea traseelor trebuie ca autobuzul sa plece dupa 22 din capete, sa se asigure ca preia toti lucratorii care termina programul la 22 dintr-o tura pe traseu.

 • Oricum pe aia de la Kaufland Sud i-a omorat acum saracii, ca nu mai au mijloc de transport. Ca sa ajunga in statia lui 5 le trebuie minim 10 minute de alergat pe CaleaCiordelii, ca dupa programul de munca trebuie sa bagi program de alergat dupa autobuz la Buzau, ca nu s-au inteles la spaga alesii locali cu patronii Kaufland.
  Fara spaga nu e viata de bugetar completa.

 • Lasa Bobita , in Belgia asteptam autobuzul 45 de minute in timpul zilei si nu s-a mai revoltat nimeni .

 • du-te in belgia in continuare si asteapta bobita

 • Nu ma dau anonim ca nu am dece cum se dau alti si incep sa puna cometari aiurea ca poate nui vede nimeni cat de penibili sunt , aceasta idee stupida si proasta de a scoate maxi taxi este pt a scoate bani pe cacaturile alea de plastic de la eroilor. cum de la chiosc e 2 lei biletul, iar in autobuz e 3 lei. nici in brasov nu-i atata. ce Buzaul e oras turistic. ce dq sa vizitezi SIMILEASCA ? vine un american si spune ( I want to know The Simileasca Neighborhood ) :)) Domnule primar va inteleg frustrarea dar nui normal ca tineretu sa se ingramadeasca cu toti pensionari care nu au ce face in casa.

 • Amice ,nu știi nimic despre transportul in comun dar otii pe-ata….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.