Iată ce decizie dură s-a luat aseară în Consiliul Profesoral!

Ieri, la Hasdeu s-a consumat un nou episod al scandalului „elev – profa’ de desen”.

Conform informațiilor postate pe facebook de mama lui Andrei Voicu – ieri s-a întrunit Consiliul Profesoral pentru a decide sancțiunea împotriva elevului.

Conform acesteia s-a votat pentru nota 2 la purtare, o sancțiune mai blândă decât cea de exmatriculare directă.

„După cum știți luni a fost consiliul profesoral la Hasdeu – unde învață Andrei. În consiliu, s-a discutat și situația lui Andrei pentru că a îndrăznit să facă un comentariu (o satiră) la un video postat de profesoara lui de desen. Directorul Banu a venit cu propunerea ca domnii profesori să-l sancționeze pe Andrei: nota 2 la purtare sau exmatriculare. Domnii profesori au ales răul mai mic și au votat cu nota 2 la purtare, dar au fost și multe abțineri. Unde-i doamna Ministru al Educației – Ecaterina Andronescu – să vadă ce abuz face directorul Banu ? Domnule Banu, nu vă este frică de Dumnezeu ? Veți răspunde în instanță pentru toate abuzurile pe care le-ați făcut în liceu și lui Andrei ! Vă rog, distribuiți ca să vadă toată lumea și poate ministrul Educației”, a scris Elena Gabriela Voicu – mama lui Andrei

Elevul riscă repetenția

Cu nota 2 la purtare pe semestrul I elevul Andrei Voicu (clasa XI G – filologie) riscă să rămână repetent. E obligat ca în semetrul II să aibă un comporatment ireproșabil pentru a obține nota 10 la purtare. Altfel, chiar și cu nota 9, va fi declarat repetent întrucât va avea media generală la purtare sub 6.

Mama elevului a anunțat deja că va contesta – într-o primă fază – sancțiunea la Consiliul de Administrație al liceului și apoi în instanță.


Derularea faptelor

Iată mai jos de la ce a pornit și cum s-a umflat acest scandal ajuns apoi în presa locală și națională.

A) Profesoara de desen Alina Elena Barbu, care este și pictoriță, îi pune nota trei elevului Andrei Voicu la teorie.

B) Drept răzbunare, elevul pune pe grupul de facebook al Hasdeului, un videoclip din 2013 cu profesoara de desen. Cadrul didactic era pe atunci și solistă la trupa Kronos (vezi Video mai jos).

Profesoara apare în ținută sumară, iar versurile nu sunt dintre cele mai educative: „Stau și aștept să mă lipesc de un băiat/M-aș duce cu el la un hotel, dar ce păcat că n-are în portofel…”

Videoclipul este însoțit și de un comentariu ironic la adresa profesoarei.

„Băi băieți, eu zic să facem o mișcare prin care să îi găsim profei de desen un băiat de care să se lipească. Între timp Colegiul Hasdeu e liceul în care e interzisă purtarea bărbii și părului lung, dar unde predă una dintre cele mai luminate minți ale sistemului de învățământ, acest struțo-cămilă al artei, care se zbate între vocația de a cânta și a desena”.

C) Urmează o sarabandă de comentarii în care profesoara este luată la mișto și de alți elevi.

D) Profesoara află de postare, citește comentariile, și este, evident, nemulțumită. Supărată, aceasta pune la cale propria răzbunare și solicită Consiliului Profesoral sancționarea elevului pentru că „i-a fost afectată imaginea”

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Toma: „Am ales 6 vii și 6 morți. Din păcate, între timp, a mai murit unul” CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

18 comentarii la „Iată ce decizie dură s-a luat aseară în Consiliul Profesoral!

 • Abuzuri tipice din partea unora ce au ajuns in functii doar pe baza de PCR… nu ne pupa fundul cum am pupat noi fundul altora ca sa ne puna in functii, deci trebuie distrus.

 • Satira era daca elevul avea acel comentariu inainte de a fi notat. Altfel, e doar nesimtire, razbunare, smecherie proasta si proba suprema ca ma-sa a esuat in calitatea ei de parinte, chiar daca acum sta cu Dzeu in gura.

 • abuz cras al profesorilor! sper ca in instanta sa se faca dreptate. andrei ar trebui sa ceara si sanctionarea celor care au votat asa ceva!
  dar domnii profesori nu au propus nici o sanctiune pt doamna profesoara. aceasta se plange ca i a fost afectata imaginea.
  dar ea nu afecteaza imaginea liceului cu clipul de mai sus? nu trebuia primita la liceu de la bun inceput! se stia foarte bine ce facuse inainte sa vina la Hasdeu!
  profesorii se apara intre ei era de asteptat!

 • La comportamentul de golanca-pitipoanca al masii,derbedeul tembel nici nu putea sa fie altceva decat un golan. oricum,si masa si fiesu sunt doar doua rebuturi sociale,doi ratati.

 • Elevul e un golan derbedeu. La Hașdeu se învață, nu se face mișto de profesori. Să se ducă la o școală profesională gunoiul. Așa rău a ajuns Hașdeul?

 • Și cu ce a jicnit profesoara? Faptul ca a comentat la un clip video? Ce legătură are cu liceul? Când postezi un asemenea videoclip îți asumi faptul ca poate nu la toată lumea o sa placa! Din punctul meu de vedere imaginea liceului este pătată în primul rand de profesoara, dupa care de conducerea care a luat o astfel de măsură și apoi am putea vorbii și despre vinovăția elevului. Daca te uiți la videoclip ajungi cam la aceeași concluzie ca și elevul! Oricum, ar trebuii sa i mulțumească elevului pentru ca a promovato! Nu știa nici naiba despre,, vedeta profesoara plina de imagine”

 • Ce nota o fi luat la titularizare profesoara asta? Este o reactie de 2 lei din partea uneia care se vrea matura si educata. Un om matur, civilizat nu se razbuna ci avea o atitudine impaciuitoare si mai degraba povestea despre tineretea ei cu amuzament. Se vede ca metoda ei e proasta si ea ar trebui data afara, nu copilul. Adolescentul e adolescent daca nu pricepi asta nu ai ce cauta sa fii profesor. Se pare ca nu aveti habar nici despre psihologia adolescentilor, nici despre metode de rezolvare non-violent a unui conflict. Ati trecut degeaba prin scoala madam profesoara

 • Dra profesoara sa si asume trecutul !!! De ce se rusineaza atata cu el ?! Data viitoare va fi mai rau 🙂

 • Doamna profesoara, vreau sa va spun un lucru. Din moment ce va afișați posteriorul fără nicio reținere in fata camerelor de filmat și cantati despre faptul ca “aveți cu ce”, ar trebui sa acceptați faptul ca un elev, oricare ar fi el, o sa se găsească sa se “revolte”( pe buna dreptate) și sa-și ceara și el anumite drepturi. Cum dumneavoastră va schimonositi și dansați aproape lasciv, așa și elevul critica, pentru ca este dreptul lui la liberă exprimare. Chiar mi-as dori sa va dați demisia pentru ca sunteți de rasul liceului și nu elevul v-a stricat imaginea, ci dumneavoastră prin prestanța din acest videoclip. Va doresc o vacanța plăcută la mare, poate aveți cu cine și cu ce!

 • Copii muncesc enorm sa poata intra la acest liceu, este o lupta,iar dupa ce intra este si mai greu.Ca parinte de elev de Hasdeu am pretentia ca si profesorii din fata copilului meu sa fie la fel de bine selectati asa cum sunt si copiii la admitere.Nu imi place ce vad in acest videoclip si mai ales nu pot sa trec peste mesajul pe care “exprimarea artistica” a doamnei profesoare il aduce in fata elevilor. Reputatia unui liceu nu inseamna doar rezultatele academice ale elevilor ci si valorile morale pe care un educator le imprima unor copii care se afla acolo pentru unicul motiv de a primi educatie.Un copil poate sa invete fara un profesor insa un profesor nu se poate numi profesor daca nu ofera educatie prin cunostintele si conduita morala care il recomanda pt aceasta meserie.Nu sunt de acord cu comportamentul elevul nici o secunda dar as fi preferat ca doamna profesoara sa ramana totusi la cantat decat la catedra in fata copilului meu.

 • Interesant mesaj transmite “doamna profesoară”prin versurile melodiei și chiar prin atitudine”Hai că nu-s de coalea bre”-vi se pare un limbaj demn de o persoană care trebuie să fie un exemplu de comportament pentru niste copii în formare?!Și să nu uităm că nu orice elev ajunge să învețe în acel liceu,cel puțin așa se părea până acum,dar cu așa cadre didactice și cu așa o atitudine a conducerii ,apar multe semne de întrebare.

 • Doamna profesoara a incalcat Statutul cadrului didactic prevazut de Legea invatamantului 1/2011, articolul 234, alineatul 5, litera c, unde se precizeaza:
  “Nu pot ocupa posturile didactice, de conducere sau de îndrumare si de control în învatamânt persoanele care desfasoara activitati incompatibile cu demnitatea functiei didactice, cum sunt:
  a) prestarea de catre cadrul didactic a oricarei activitati comerciale în incinta unitatii de învatamânt sau în zona limitrofa;
  b) comertul cu materiale obscene sau pornografice scrise, audio sau vizuale;
  c) practicarea, în public, a unor activitati cu componenta lubrica (lubric – excesiv de senzual; care ațâță senzualitatea; excitant, lasciv) sau altele care implica exhibarea, în maniera obscena, a corpului. ”
  Daca ma gandesc si la mesajul versurilor “M-as duce cu el la un hotel/ Dar ce pacat ca nu are portofel”, “Am 4 stele in fruntea mea si in alta parte mai am una”, constat ca respectiva dna este incompatibila de-a dreptul cu Statutul cadrului didactic. Acest Statut rezida din faptul ca el, dascalul, trebuie sa fie un model pentru copii. Si cum activitatea artistica s-a petrecut inainte de povestea cu profesoratul se pune intrebarea cum a fost angajata??? Sa presupunem ca dnul director nu stia la momentul angajarii, dar acum, cand a aflat, ce decizie va lua in cazul acestei incalcari evidente a legii??? Am vazut ca niste pusti de la un liceu de elita din Bucuresti au comentat si ei despre prestatia artistica a dnei, va actiona in aceeasi maniera dna de desen si va cere directorului liceului bucurestean sa-i exmatriculeze pe copii? Nu stiu, intreb pentru un prieten

 • Mai rau, vad acum la voi pe pagina ca nu renuntase, ci a continuat si cand era profesoara!!! Deci, cautati Legea Educatie Nationale 1/2011, aticolul 234, alineatul 5

 • Din moment ce ti-ai aratat fundul si fizicul in public…si mai insotesti imaginile si cu versuri provocatoare, rezultatul nu poate fi decat acesta ! Daca te chinuie talentul si ai pornit pe drumul “cantatului”…mergi naibii pe drumul asta si lasa catedra pentru profesorii autentici.Nu poti sa fii in acelasi timp si “parasuta” si cadru didactic, pentru ca apoi apar probleme de genul celei de mai sus.Ca profesor, trebuie sa ai o imagine impecabila, altfel apar comenatarii.

 • “M-as duce cu el la un hotel/ Dar ce pacat ca nu are portofel”, “Am 4 stele in fruntea mea si in alta parte mai am una”, asta canta dna profesoara in videoclip!
  Tare intra adevar, cu versurile se califica sa predea la Hasdeu clar! oare de ce au angajat o la Hasdeu? ca videoclipul l a facut inainte sa se angajeze la Hasdeu? in acest context ea e mai vinovata decat elevul turbulent!
  sa i se aplice si ei o sanctiune pentru acest videoclip! sa voteze consiliul profesoral dar inainte sa decida sa le mai puna inainte clipul “Am 4 stele in fruntea mea si in alta parte mai am una”,….poate ii inspira la vot, oricum versurile sunt letale!

 • Cum poti sa faci asa o mizerie de videoclip? Cum poate fi o astfel de pitipoanca profesoara?
  Asta trebuia sa se discute in consiliul ala profesoral.
  Dar directorul era prea ocupat sa faca pe cocosul care-si apara cotetul.

 • da…. sa fii umil, sa nu ai opinii, sa nu te exprimi, sa nu ai pareri, cam asta se vrea in tara asta… da cine dracu a pus-o si pe farfuza aia sa-si publice pe retele pozele alea ? nici macar nu arata bine… lasati copilul in pace… sa-si vada de scoala… nu-i distrugeti viitorul… nu aveti motive…

 • Pe de o parte: cum s-a ajuns la acea notă? A fost pe merit sau grevată de un conflict personal? A fost acordată punitiv sau cu posibilitatea de îmbunătățire a mediei printr-un efort ulterior? Nici profesorii, nici elevii nu trebuie să tremure de FRICĂ unii de ceilalți, ci să respecte standarde morale și de respect, de sine și reciproc.

  Pe de altă parte: să ameninți viitorul unui adolescent pentru că a semnalat un adevăr, poate aflat în contradicție cu o posibilă intransigență, mi se pare prea mult. Dacă o notă scăzută la purtare poate fi de înțeles, a-l obliga la perfecțiune sub presiune poate fi exagerat, nerealist și contrar scopului educativ. Chiar dacă băiatul are de corectat ceva, educația ”prinde” mai bine când este fermă, dar însoțită de asigurarea că este dorit și susținut, nu bun de aruncat la gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.