Iată ce le-a cerut Pantazi noilor polițiști. VIDEO

 


Douăsprezece polițiști – ofițeri și agenți – au depus azi jurământul în fața colegilor și a comandantului IPJ Buzău.

Aceștia își vor desfășura activitatea ca specialişti în cadrul secțiilor: investigatii criminale, investigarea criminalităţii economice, rutieră, prevenirea criminalităţii şi silvicultură, comunicaţii şi informatică, structura de securitate, precum şi un ofiţer psiholog.

Dincolo de jurământul propriu-zis, enunțat de șeful IPJ și repetat de noii oameni ai legii, Laurențiu Pantazi a ținut să le adreseze câteva cuvinte – grele – celor aflați în picioare în fața sa.

„Chiar dacă acum nu conștientizați exact, dar începând de azi nu ați schimbat doar profesia, ci și filosofia de viață. Meseria de polițist nu este doar un simplu job, ci o stare de spirit, un mod de a fi.  Prin depunerea jurământului în fața comunității pe care o servim marcăm faptul că de astăzi nu mai aveți doar responsabilitățile din fișa postului. De astăzi aveți și obligații morale mult mai grele, dar extrem de onorante. Vă urez succes, să aveți o carieră reușită în folosul poliției și al comunității. Sper să aveți în scurt timp satisfacția de a fi făcut alegerea corectă intrând în poliție”.

Discursul a fost perfect pentru aceste vremuri în care societatea și-a pierdut morala. Rămâne să sperăm că el se va grava în mintea recruților.

După absolvirea unui curs de iniţiere în cariera de poliţist şi promovarea examenului de definitivare, aceştia vor deveni polițiști cu acte în regulă, 24 de ore din 24 în slujba comunității.

La nivelul I.P.J. Buzău, în urma concursurilor organizate la începutul acestui an şi în perioada 2016 – 2017, au fost încadraţi ca personal de specialitate, din sursă externă sau prin reîncadrare, 14 ofiţeri şi agenţi de poliţie.

Mai jos s-au atașat două clipuri video, cu mesajul comandantului și partea de final a jurământului.


„Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce-mi revin potrivit funcţiei şi să păstrez secretul profesional. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.