Iată ce s-a decis azi în privința rufelor uscate pe balcon în municipiul Buzău!

Proiectul de hotărâre a suscitat cele mai multe comentarii azi în ședința Consiliului Local.

C-tin Ionescu a propus eliminarea din proiectul de hotărâre a punctelor referitoare la uscarea rufelor pe balcon și la curățatul covoarelor de praf pe bătătoarele existente între blocuri.

Propunerea consilierului PNL n-a trecut însă la vot, fiind respinsă de majoritatea PSD + ALDE.

Proiectul a suferit totuși o modificare privitoare la uscarea rufelor.

Punctul q de la Art. 2 prevedea următoarele:

„Să nu se procedeze la uscarea/întinderea rufelor la vedere sau la frontul stradal”.

În urma propunerii consilierului Alexandru Dunel, s-a aprobat eliminarea cuvântului „sau”. Astfel că prevederea a devenit:

„Să nu se procedeze la uscarea/întinderea rufelor la vedere la frontul stradal”.

În concluzie, locatarii care stau la frontul stradal vor fi defavorizați față de cei care au vedere cu balconul către spatele blocului.

„Nu va exista o vânătoare a polițiștilor locali față de cei care își usucă rufele pe balcon. Adică nu se va da imediat amendă, ci se va începe cu câteva notificări. De asemenea, hotărârea vizează doar rufele expuse vederii la frontul stradal. Dacă ele sunt ținute pe acele uscătoare de un metru înălțime nu va fi nicio problemă. E o chestie de civilizație, știu că unora măsura li se pare severă, dar nu se poate nici ca pe Bd. Unirii de exemplu când se vine dinspre Mărăcineni să-ți apară în față rufele puse la uscat de locatarii blocului din față”, a precizat viceprimarul Ionuț Apostu.

În privința bătătoarelor de covoare acestea ar urma, cel mai probabil, să fie eliminate de pe domeniul public de către municipalitate.

Cert este că buzoienii care le vor folosi și vor fi reclamați de vecinii deranjați de zgomot riscă a se trezi la fața locului cu polițiștii locali.

Proiectul are și numeroase prevederi care sunt acceptate de majoritatea buzoienilor precum sancționarea scuipatului pe stradă, inclusiv a semințelor, dar și a aruncării de diverse ambalaje.

Citește și articolul: Exclusiv! Revoluție în Primăria Buzău! De astăzi a început să funcționeze ceva ce n-a mai fost!

Proiectul, în integralitatea lui, poate fi analizat mai jos (click pe săgeată pentru a se trece la pagina următoare):

Proiect de Hot. nr. 310

 

loading...

8 comentarii la „Iată ce s-a decis azi în privința rufelor uscate pe balcon în municipiul Buzău!

  • Covoarele unde se pot bate? Daca toti locatarii foloseau batatoarele de covoare pe cine sa deranjeze? O masura luata fara consultarea populatiei! Lupte politice din care pierd cetatenii! In anumite zone sau ridicat batatoarele de covoare platite din banii cetatenilor, acest fapt este un furt si o condamnare a anumitor categorii sociale la o viata plina de praf si mizerie.

  • Batătoarele de covoare sunt de pe vremea când nu toți oamenii muncii aveau aspirator(de regula Ideal sau Albatros). Între timp oferta de aspiratoare este foarte diversificată iar ca soluție extremă se pot spăla covoare la firme specializate(cu ridicarea și înapoierea lor de la și la domiciliul clientului) sau chiar la spălătoriile auto. Așa că, asta cu bătutul covoarelor e cam ca telefonul cu disc – fuse, fuse și se duse!

  • Rusineee ! Cu cei care locuiesc in garsoniere inghesuite si nu au balcoane ce faceti ??? Incepeti sa va cam bateti joc de oamenii modesti, iar din eliminarea bătătoarelor de covoare vor avea de castigat spalatoriile auto ca alte solutii nu vor fi.

  • Toți care au luat parte la această hotărâre stau în vile, nu în apartamente. Domnilor, dacă nici pe balconul proprietate personală nu mai avem voie să uscam rufe, unde am putea usca??? Probabil că v-ați gândit la acele uscătoare din comerț. Puneți dumneavoastră o lenjerie la uscat pe el si vedeți cam în cât timp se usucă. Dacă afară nu am voie, cum sa usuc rufele în casă?… umiditatea din rufe unde se duce???…în pereți, obținând-use mucegaiul pe care nu-l mai scoți din pereți și care afectează grav sănătatea locatarilor.

  • Pingback:

  • Pingback:

  • Doamne fereste!!!! Cei care locuiesc in garsoniere ce fac? Eu locuiesc intr o garsoniera si am un baietel de 2 luni si jumatate. Trebuie sa i spal hainutele destul de des. Unde i le usuc??? In camera in care doarme? Vreau un raspuns va rog

  • La treaba cu bătătorul, adică cu bara de bătut covoare, sunt intru totul de acord cu eliminarea ei. Oameni buni, in ce secol trăim? Ne tot uitam la teveu, mergem si vedem ce e pe „afara”, începem sa pretindem sa trăim ca acolo, dar nu ne putem dezvata de vechile apucaturi… Nu va ganditi, atunci când va bateti vechile si uriasele covoare, de pe vremea comunismului, ca praful care iese din ele, il inhalam cu totii? Si de ce trebuie sa suportam zgomotele deranjante produse pe timpul „operatiunii” in cauza? In concluzie, vorbim de poluare cu praf, intr-o atmosfera incarcata la maxim, si de poluarea fonica produsa in acelaşi timp. Haideti sa trăim in mileniul III!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.