Iată ce s-a întâmplat azi. Comunitatea buzoiană și armata i-au onorat jertfa


Astăzi, s-a împlinit un an (fără o zi), de la vestea care a zguduit Buzăul și armata română.

Pe 15 septembrie, MAPN anunța că buzoianul Mădălin Stoica a decedat și alți doi colegi au fost răniți în Afganistan.

Militarii români se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

Mădălin Stoica, caporal și asistent medical, a murit pe loc, lăsând o fată de gimnaziu fără tată și multă durere printre rude, cunoscuți și camarazi.

Astăzi, la împlinirea unui an, putem spune că armata și comunitatea buzoiană i-au onorat cum se cuvine jertfa.

O stradă din Buzău (cart. Micro XIV) îi poartă numele, iar fotografia și povestea sa tristă au fost inserate pe unul dintre panourile de pe Calea Eroilor.

Nu puțini sunt copii care întreabă cine a fost Mădălin și de ce poza sa apare aici.

Tot astăzi, armata buzoiană a invitat familia la ceremonia de comemorare, prilej cu care a fost dezvelită o placă comemorativă la unitatea pe care a servit-o.

În memoria unui erou

„Astăzi, la sediul Batalionului 47 Comunicaţii şi Informatică „General Nicolae Petrescu”, a avut loc ceremonia de comemorare a sublocotenentului post-mortem STOICA MĂDĂLIN, căzut la datorie în data de 15 septembrie 2017, în Afganistan. Cu acest prilej a fost dezvelită o placă comemorativă în memoria tuturor eroilor Batalionului 47 Comunicaţii şi Informatică. “Pierderea unui camarad este o grea încercare pentru noi toţi. De aceea, orice am spune în aceste momente, nu vom putea alina durerea celor cărora sublocotenentul post-mortem STOICA MĂDĂLIN, căzut la datorie în Afganistan, le-a fost soţ, tată, rudă, prieten sau coleg”, a spus generalul de brigadă Gheorghiţă VLAD, comandantul Diviziei 2 Infanterie “Getica”. La ceremonie au participat membri ai familiei, foşti camarazi de misiune şi personal militar şi civil din cadrul Diviziei 2 Infanterie “Getica”. Dumnezeu să-1 odihnească în pace!” – comunicat Divizia 2 Infanterie Getica Buzău

Mai jos s-a inserat o galerie foto de la evenimentul de azi.

Mădălin Stoica a fost al patrulea buzoian căzut la datorie în teatrul de operații Afganistan.

Primul a fost subofițerul Dan Ciobotaru, originar din localitatea Pinu, comuna Brăești, pe 23 iunie 2010.

Au urmat sublocotenentul post-mortem Iulian Dumitrescu și sublocotenentul post-mortem Adrian Vizireanu, uciși în mai 2016 de talibani degizați în uniformă a forțelor de securitate afgane și care au deschis focul într-un centru de instrucție al polițiștilor afgani.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Surpriză. Iată câți ani au doi dintre agresori CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Iată ce s-a întâmplat azi. Comunitatea buzoiană și armata i-au onorat jertfa

  • n-am vazut sa se faca tam-tam la moartea unui strungar,zugrav,profesor sau a unui sofer dar cand e vorba de mercenari totul se da peste cap.Cine l-a pus sa se duca in afganistan ??

  • Alo barosane ,care mercenar?Stii ce este acela mercenar?Habar nu aveai de plecarea ,intoarcerea sa, viu sau mort .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.