Iată ce s-ar putea face pe terenul din fața fostului liceu de poliție din Buzău

Primarul C-tin Toma e în căutare de terenuri ale municipalității pe care să dezvolte diverse proiecte de interes local.

Așa s-a ajuns și la spațiul, momentan nefolosit, din fața fostului liceu de poliție din Buzău.

„Am identificat acest teren din curtea liceului de poliție. Sunt acolo în jur de 3000 de metri pătrați nefolosiți. Terenul aparține municipalității. Am trimis săptămâna trecută o hârtie către Agenția Națională a Locuinței, după ce am discutat în prealabil și cu directorul acestei instituții, pentru a se construi acolo două blocuri. E vorba de locuințe pentru tineri între 18 și 35 de ani. Apartamentele ar putea să fie cumpărate după un an de către chiriașii care vor dori”, a anunțat primarul C-tin Toma.

Edilul șef a anunțat că a transmis către ANL alte două propuneri pentru construirea de locuințe în Buzău.

Case cu grădină de 400 metri pătrați

„Am găsit un teren de 6,12 hectare la ieșirea din Buzău spre Vernești, pe dreapta. E cam la 700 de metri de magazinul Metro și de benzinăria Petrom, unde ajung acum utilitățile. Ar fi vorba de construcția aici de case pe parcele de 400 de metri pătrați. Noi suntem dispuși să concesionăm terenul către ANL pentru construcția acestui cartier de case. ANL ar urma să ceară 60 de mii de euro pentru fiecare locuință, bani plătibili în rate pe 15 sau 20 de ani. Se pune condiția ca tinerii doritori să fie bancabili, adică rata lunară să nu depășească 30% din veniturile familiei respective”, a precizat primarul.

Un al treilea proiect propus de municipalitate către ANL vizează construcția de locuințe de serviciu.

Citește și articolul: Celebrul Petre Daea vine azi la Buzău. Eveniment important pentru județul Buzău!

Însă de acestă facilitate ar urma să beneficieze doar angajații din primărie și societățile din subordinea municpalității.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.