Iată ce sancțiuni a primit profesoara din Lipia care și-a pălmuit un elev

După efectuarea cercetării disciplinare, Consiliul de Administrație al Școlii din Lipia a decis sancțiunile pentru profesoara de matematică Aurelia Cioboată care a pălmuit un elev din clasa a opta.

„Doamna Cioboată a primit avertisment și a fost demisă din cadrul Consiliului de Administrație. Cei care au decis au ținut cont de faptul că doamna profesoara este la prima abatere, și-a recunoscut de prima dată greșeala, o regretă și că, în general, este un cadru didactic bun. Am înțeles că și elevul și-a schimbat atitudinea, a depășit acea perioadă când devenise mai rebel și s-a aplecat acum din nou spre învățătură. Îmi place să cred că a fost o lecție pentru toată lumea, din care toți au învățat”, ne-a declarat, azi, Maria Anton, directorul Școlii din Merei de care aparține și școala din Lipia.

Școala Merei

În cadrul Comisiei de Disciplină care a anchetat această speță a fost chemat și tatăl elevului, însă acesta nu s-a prezentat. Acesta a făcut și plângere la poliție pentru lovire.

Iată, într-o ordine a gravității, măsurile disciplinare care pot fi luate împotriva cadrelor didactice. Avertismentul este încadrat între observație scrisă și diminuarea salariului.

Sancţiuni disciplinare

Se aplică aplica personalului didactic în raport cu gravitatea abaterilor, precum si procedura sunt cele prevazute de Legea educatiei, Sectiunea 11:
a) observaţie scrisă;
b) avertisment;
c) diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizaţia de conducere, de
îndrumare şi de control, cu până la 15%, pe o perioadă de 1-6 luni;
d) suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru
ocuparea unei funcţii didactice superioare sau pentru obţinerea gradelor didactice ori a unei
funcţii de conducere, de îndrumare şi de control;
e) destituirea din funcţia de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământ;
f) desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

Citește și articolul: Nu a revenit acasă. Iată ultimele noutăți despre băiatul de 12 ani agresat de tatăl său în pădure la Bozioru

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Iată ce sancțiuni a primit profesoara din Lipia care și-a pălmuit un elev

  • Ce să mai zicem? Căcații de elevi obraznici au atuuri, protecție şi posibilități multiple de sfidare a celor care se străduie să-i învețe. Proşti părinții. Dar proşti rău.

  • Eu am luat două nuiele la palmă în clasa a 4 a, în 1948, pentru indisciplină. Ce carte se învăța , nene!!!

  • Pingback:

  • Rufele se spala in”scoala”!!! Solidaritate nu gluma! Elevul este vinovat se pare, ca intotdeauna! Acum doamna tipa in scoala ca in codru ca nu ne mai poate lovi! Cand ne aude cineva si pe noi, elevi si parinti deopotriva??

  • Așa sunt profesorii – se protejează unul pe altul, se fac că se judecă între ei, dar îi abuzează in continuare pe elevi. Doar când se va introduce pedeapsa capitală pentru lovirea copiilor, se vor opri profesorii din România să mai abuzeze copiii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.