Iată ce școli au reciclat cel mai mult și au câștigat competiția RER de la Buzău

11 unități de învățământ din Buzău au participat pe parcursul anului școlar 2016-2017 proiectul „Caravana-Cautam scoli responsabile”.

În cadrul acestuia elevii din școlile buzoiene un fost învățați ce presupune și care sunt avantajele colectării selective a deșeurilor și îndemnați să facă acest lucru acasă.

De asemenea, s-a organizat și un concurs între școlile implicate în proiect, elevii find rugați să aducă la școală în sacul galben materialele reciclabile strânse acasă.

La final, după centralizarea cantităților colectate a rezultat următorul clasament:

Locul 1 – Liceul de Arte “Margareta Sterian”  cu o cantitate de 9895 kg

Locul 2 – Scoala generala nr. 11 cu o cantitate de 7552 kg

Locul 3 – Scoala gimnaziala “ George Emil Palade” cu o cantitate de 4640 kg

RER Buzău a acordat următoarele premii școlilor câștigătoare:

Premii:

Locul I –  Laptop

Locul II – Videoproiector +Ecran de perete

Locul III – Multifunctionala

Proiectul propus RER Ecologic Service Buzău a fost expresia importantei acordate promovarii responsabilitatii pentru  protejarea si mentinerea mediului inconjurator curat in randul elevilor. De asemenea, RER Ecologic Service Buzău recunoaște rolul decisiv pe care actul educational il are in formarea copiilor, in creionarea unor personalitati si conduite responsabile, corecte si demne.

Obiectivele specifice ale protocolului incheiat cu institutiile de invatamant:

  • Cresterea gradului de implicare si de responsabilizare a elevilor prin activitati de colectare selectiva dedicate colectarii deseurilor reciclabile.
  • Diminuarea cantitatilor de deseuri menajere generate de unitatile scolare si implicit reducerea costurilor aferente colectarii deseurilor generate de acestea.
  • Cresterea procentului de deseuri reciclabile provenite si recuperate din deseurile menajere generate in cadrul scolilor.

Scopul caravanei:

  • Cresterea gradului de implicare si de responsabilizare a elevilor prin activitati de colectare selectiva dedicate colectarii deseurilor reciclabile.
  • Atragerea unui numar cat mai mare de institutii scolare si implicit de elevi participante la actiunile de colectare separata ce urmeaza a se desfasura in incinta acestora.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.