Iată ce serbează buzoienii în acest an. Cei mai în vârstă își amintesc

Emanoil Neagu, șeful CJ Buzău, a anunțat azi că în 2018 buzoienii celebrează 50 de ani de la înființarea Județului Buzău.

„În 1968 a fost înființat Județul Buzău, după ce înainte organizarea teritorială a fost pe regiuni și raioane. Cei mai în vârstă își amintesc, a fost un prilej de bucurie pentru buzoieni. Mai exact, în 1968 județul nostru a fost reînființat. El a mai existat înainte de 1950, dar a fost desființat după instaurarea comunismului. Așadar în acest an, județul nostru împlinește 50 de ani. Vom serba acest lucru în cadrul manifestărilor de Buzău Fest”.

Înainte de 1968, buzoienii erau încorporați în cadrul Regiunii Ploiești.

Buzoienii care au trăit în acele vremuri apreciază perioada în care județul nu a existat drept nefastă, întrucât investițiile se făceau preponderent la centru și ocoleau raioanele buzoiene.

E drept că și după 1989 investițiile din județ au fost subțiri. Abia în ultimii ani, grație în principal fondurilor europene și a programelor PNDL s-au concretizat la nivelul comunităților locale câteva proiecte care au îmbunătățit viața comunităților.

Inclusiv CJ Buzău s-a înfipt bine și va accesa importante fonduri guvernamentale (asfaltări de drumuri județene) și europene (Spitalul Brătianu, Biblioteca, DJ203K, Spitalul Gârlași, UPU etc.) în anii următori.

Citește și articolul: Buzoienii, buluc la Monteoru. Botgros în prima seară, Loredana în a doua. Iată restul surprizelor

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Iată ce serbează buzoienii în acest an. Cei mai în vârstă își amintesc

  • Îmi amintesc .Era perioada raioanelor ,și a regiunilor .Așa era împărțită țara .Noi aparțineam de regiunea Ploiești ,Buzăul era raion .Când s-a făcut trecerea la județe și municipii ,Buzăul a devenit municipiu și capitală de județ .Ne-am bucurat cu toții .Avansasem și noi în grad și eram altfel priviți de la centru .Primeam și mai mulți bani pentru investiții ,ce mai a fost o mândrie pentru toată lumea.Păcat că a ținut așa puțin .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.