„Așa se moare de asta!”. Iată ce spune medicul Adrian Zoican despre tromboembolismul pulmonar

La finalul ședinței CJ Buzău de azi, șeful UPU Buzău, Adrian Zoican a fost întrebat de ziariști ce părere are despre acest caz.

Volubil, ca de obicei, Zoican a emis câteva considerații generale, dar a ținut să precizeze că nu a avut nicio implicare în acest caz și nici nu cunoaște amănunte:

„Înțeleg e durere, emoție, părere de rău, frustrare. Nimănui nu-i convine. Credeți că noi, ca medici, nu suferim când ne moare un pacient ? Însă, lumea trebuie să înțeleagă că așa e viața. Uneori se întâmplă să pierzi un pacient chiar dacă ai încercat să faci totul pentru el. Gândiți-vă și la noi, la medici. Te dai cu capul de pereți să salvezi o sută-două sute de pacienți și pe urmă, hop, ai un caz din ăsta. Pur și simplu pacientul nu răspunde la tratament. Credeți că în străinătate, la cele mai bune spitale, cu cei mai buni medici și aparatură, nu se moare ? Se moare și acolo, dar despre asta nu se vorbește. Referitor la afecțiunea asta, tromboembolism pulmonar, e parșivă rău. Ai doar o insuficiență respiratorie, zici că o să treacă, sunt momente în care ți-e mai bine și, deodată, îți vine de hac. Așa se moare de asta!”.


Tragedia polițistului de 35 de ani a fost discutată sumar și în ședința CJ Buzău de azi.

„Trebuie să recunoaștem că avem o problemă. A fost acel caz cu medicul de la Rm. Sărat, acum speța cu polițistul de la Buzău. Ar trebui să ne aplecăm asupra acestor probleme din spitalele buzoiene”, a avertizat consilierul PNL, Raul Florescu.


„M-am interesat și eu de acest caz, nu e chiar așa. Vreau să vă spun că actul medical efectuat în spitalul din Buzău e peste media din țară. Dar e părere personală, deci subiectivă”, a răspuns Emanoil Neagu.

Citește și articolul: Moment emoționant în ședința CJ Buzău. Recunoaștere și ajutor pentru familia militarului ucis în Afganistan

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.