Iată ce trebuie să faceți pentru reducerea facturii. Inițiativă atipică a unei firme

Situație ciudată la Buzău, unde o firmă îi îndeamnă pe buzoieni să acționeze pentru a plăti facturi mai mici.

E cazul Companiei de Apă care îi roagă pe buzoieni să colecteze apa de ploaie sau să o direcționeze către spațiile verzi.

Scopul este ca apa meteo să nu mai ajungă în sistemul de canalizare a orașului.

În acest fel câștigă atât locatarii – facturi mai mici, dar și firma de apă – care nu va mai cheltui pentru epurarea acestei ape care ajunge în sistemul de canalizare a orașului.

„Apa de ploaie constituie o mare problemă pentru sistemul de canalizare şi epurare deoarece antrenează de pe străzi reziduuri petroliere şi de uleiuri, plumb de la combustibili, pământ, pietriş, deşeuri diverse care îngreunează sau chiar blochează curgerea apei uzate, inclusiv a celei menajere, prin reţeaua de canalizare, generând mirosuri neplăcute.
Mai mult, ajunse în staţia de epurare a apelor uzate, apele din precipitaţii diluează apa uzată, afectând o etapă importantă a procesului de epurare- treapta biologică. Readucerea în stare normală de funcţionare a staţiei de epurare înseamnă un consum suplimentar de energie electrica şi de reactivi, înseamnă costuri mai ridicate decât epurarea uzuală a apelor menajere. Prin tariful de 2,83 lei perceput pentru serviciul de colectare, transport şi epurare a apelor meteorice Compania de apa nu îşi acoperă costurile cu furnizarea acestui serviciu!” – informare Compania de Apă Buzău

Urmează scăderea prețului la apa de la robinet ?

Încep, iată, să apară primele măsuri luate în favoarea consumatorilor de noul director al Comp. de Apă – Simona Săvulescu.

Omul de încredere al primarului, înscăunat la firma de apă, are în plan – în prima etapă – reducerea costurilor de funcționare. În etapa a doua se va întâmpla minunea: reducerea prețului metrului cub de apă!

apa-meteo

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

12 comentarii la „Iată ce trebuie să faceți pentru reducerea facturii. Inițiativă atipică a unei firme

 • Nu am priceput nimic! Deci sa intelegem ca locatarii unui bloc cu 10 nivele de exemplu, atunci cand ploua, sa urce cu galetile pe acoperis, sa umple galetile si sa răstoarne apoi apa pe prima suprafata de pământ din apropiere, eventual prin Parcul Crang, pentru cei din Unirii Sud ? Sa fim seriosi Auras! In afara de înlocuirea lui Tescaru cu pila lui Toma, la Compania de Apa nu s-a schimbat nimic!

 • Nu trebuie să urce cu gălețile. E mult mai simplu. Sistem de preluare a apei de ploaie și direcționarea acesteie către grădinița din vecinătatea blocului și nu către canalizare. Oferta e adresată îndeosebi celor care au case și curți largi betonate, dar mai ales firmelor.

 • WTF! Astia chiar ne cred prosti! Nu exista baza legala pentru facturarea apei meteorice si ei o stiu foarte bine, dar fac pe prostii. OUG. 114/2018 a abrogat alineatele 23 si 24 din articolul 31 din legea 241/2006 cele care oferea cadru legal pentru facturarea apei meteorice. Stiu foarte bine ca populatia nu este informata si profita cu nesimtire de acest aspect … RUSINE!!!

 • Mare om de incredere. De aia au falimentat Metalurgica impreuna.

 • Comunicatul asta anunta foarte clar ca vor creste tariful la apa de ploaie in curand… nu credeam cand spuneau unii ca o sa ajunga buzoienii sa il regrete pe Tescaru, dar iata ca se ajunge acolo.

 • E vorba aia, scapi de dracu, dai de tacsu.
  Asa e in Romania, cand crezi ca ai scapat de dracu, realizezi ca l-ai pus pe tacsu in loc si ca mai bine stateai linistit ca era mai bine inainte.

 • Toma si madam Savulescu ne incarca cu apa meteorica desi nu e musai sa o factureze pe consumatori , dar deh , de unde sa scoata bani de premieri astonomice pt conducerea Companiei de Apa …
  Nu conteza ca tot orasul pute a excremente din centru pana in periferii … in loc sa investeasca ca sa extinda reteaua de canalizare pana face fata si la ploi torentiale , primarul vrea sa decoperteze Iazul Morilor , ca sa ” imparfumeze ” deplin cartierul Micro 3 si pe cele vecine cu rahatii care plutesc din colonia de tigani de pe Aleea Gradinilor la vale….
  apropo de colonia de acolo , nu e pe site-ul Primarie nici un proiect sa le faca cel putin wc-uri in fundul curtii … probabil fiindca aia nu au curti , ‘le mumele-n-cur de sarantoci…

 • Ar însemna în primul rând modificări ale instalației de scurgere a blocului, care necesită modificarea proiectului acestuia. Să nu mai zicem că unii vecini mai „inteligenți” s-au „înțepat” cu bună știință în pluvială. O să ne trezim cu rahatul acestora, deversat pe spațiul verde din proximitatea blocului. Dar, în definitiv, tot răul spre bine, căci se va face totodată și „fertilizarea” solului cu îngrășământ „natural”…

 • Nu-s Tigan Rromanes , sunt Xorrahai ! mai bine ai citi legea ,si apoi vorbesti caci asa vorbesti sa te afli in treaba

 • Atipica e atitudinea managerului general care isi taie craca singur de sub picioare !!!!! asa prostie nu am mai auzit.

 • Florin , s-a dat ordonanta de urgenta la sfarsitul anului trecut , nu ai citit unde trebuie ,toata tara plateste apa de ploaie .

 • @ ionel
  tu esti probabil un postac platit de gasca asta de jefuitori care i-au inlocuit pe ai lui Boscodeala , asa se explica de ce le iei apararea in mod vehement !
  legea permite ca toate costuri apei meteorice sa fie suportate din bugetul local , sunt orase unde chiar se aplica asta .
  De altfel in comunicatul conceput de madam Savuleascu , poti citi despre “pamant , pietris , deseuri diverse ” de pe strazi care sunt duse de apa meteorica la canal si genereaza mari costuri , dar uita sa spuna ca Urbis Serv trebuie sa stranga nisipul pe care-l imprastie iarna pe strazi ca sa nu ajunga in canalizare , desi ia bani publici pt asta , RER Buzau trebuie zilnic sa mature si sa care gunoaiele de pe strazi fara sa le dea la canal si ia bani publici pt asta , iar noi platim de-a surda servicii care nu se presteaza asa cum trebuie…
  Cat despre colonia de pe Aleea Gradinilor , nu ai cu ce ma contrazice , acolo nu exista canalizare si poate oricand la temperaturi mari sa apara cate o epidemie , dar Compania de Apa face si cu d-na Savulescu ca si cu Tescaru investitii in principal in noul sediu , nu in extinderea canalizarii in oras .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.