Iată cine a lansat-o, cu ce interes și câte semnături a strâns până cum

Mâine, consilierii municipali vor aproba trecerea în proprietatea Primăriei Buzău a celor două alei care duc înspre Parcul Crâng.

Cea dinspre fosta fabrică de lapte și, de partea cealaltă, cea dinspre unitățile militare din Crâng.

Ulterior se va da startul dezbaterii publice asupra subiectului delicat al interzicerii accesului auto în Crâng.

De notat că primarul Toma s-a răzgândit și după ce anul trecut s-a plasat de partea permiterii accesului auto, în 2018 a trecut în tabăra celor care vor să le interzică.

De partea cealaltă, în fruntea oastei celor care sunt „PENTRU MAȘINI” s-a ridicat Gheorghe Vlase – antreprenor, om politic și proprietar al restaurantului cochet de pe insulița din Crâng, unde se organizează diverse evenimente.

Acesta a lansat ieri o petiție pe internet (CLICK AICI) prin care speră să strângă cât mai multe semnături. De ieri până azi doar patru buzoieni au semnat, însă este doar începutul.

„Suntem împotriva închiderii circulației rutiere în parcurile din Buzău. Un proiect inițiat de dl. Constantin Ionescu, prin care se va interzice accesul cu autovehicule în parcurile din municipiu, este repus pe ordinea de zi a CML, dupa ce acesta a fost respins de majoritatea consilierilor locali in 2017. Consideram ca este un deserviciu adus comunitatii buzoiene, deoarece multi buzoieni isi aduc cu autovehiculele personale, la plimbare in parcuri, familiile cu copii si batrani, unii cu dizabilitati, iar interzicerea circulatiei rutiere ar limita iesirile in aer liber ale acestora si ar pune in dificultate participantii la evenimentele private organizate in localurile din aceste parcuri”.

Se observă că pe lângă buzoienii care vor, din comoditate, să intre cu mașina în Crâng, Gheorghe Vlase se folosește de persoanele cu handicap.

Numai că, atenție, în proiectul de interzicere inițiat de consilierul C-tin Ionescu este prevăzută facilitatea accesului auto pentru această categorie de cetățeni.

Meciul se va juca intens în următoarea lună între cele două tabere până la viitoarea ședință a CLM când consilierii se vor pronunța din nou asupra proiectul consilierului Ionescu.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Giratoriul de la „Episcopie” va fi botezat mâine în „Piața …”. Mândrie pentru cei din Pătârlagele. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „Iată cine a lansat-o, cu ce interes și câte semnături a strâns până cum

 • Nu e normal ca noxele de la autovehicule sa polueze natura
  Mai bine ar acorda atentie mare parcului in general,sa se faca curatenie,si pe alei si in padure in general
  Hai devenim o tara civilizata

 • Dacă dl.Vlase asa vrea haideți să intrăm în parc si pe alea principală pe la obelisc. Doar facem miscare in aer liber. Libidinos.

 • Eu cred ca ar trebui lasat in continuare accesul si cu autovehicule dar sa se faca cu plata.

 • Da, circulația autovehiculelor în parcuri trebuie interzisă.Avem nevoie de oxigen nu de noxe.Cine vine în parc vine să facă mișcare, și să ia o gură d oxigen,nu să se plimbe cu
  mașina.Dealtfel domnul primar ne promisese și un regulament de funcționare a parcului,dar văd că a uitat de acea promisiune.Promisese și scoaterea acelor mașinuțe din jurul obeliscului,dar văd că și asta a uitat.Pentru acele mașinuțe i-aș propune domnului primar să scoată ace cort amenajat, din câte știu ilegal, și acel spațiu să fie amenajat pentru acele mașinuțe,role,trotinete și alte mijloace de deplasare pentru copii.Pe acele piste pentru biciclete amenajate în parc ar trebui limitată viteza de circulație, pentru că unii bicicliști a transformat-o în pistă de viteză, fără să mai țină cont că pe acolo mai circulă și oameni și copii.

 • Dl Vlase ……….. Sincer nu am ce sa spun despre acest ,,Personaj,, NUL din toate punctele de vedere .

 • Nu o sa treaca proiectul in forma initiala, va fi cumva modificat pentru a privatiza acel drum in favoarea patronilor de restaurante de acolo, ceea ce e perfect din punctul de vedere al patronilor de acolo.
  Adica vor face cum au facut in capatul lui Balcescu pentru restaurantul Grand, restrictioneaza circulatia pentru public si lasa doar circulatia pentru patronii restaurantelor.
  Pentru ca personaje din lumea interlopa a buzaului au interese financiare enorme la acele restaurante pozitionate exact langa calea de acces de la Kaufland Sud.
  Are Brebeanu restaurantul lui La Seratta exact in capatul aleii pe dreapta, ala furat cu acte false pentru care se judeca prin instante. Apoi e Max imediat cum faci stanga, apoi in capat Conacul Trandafirilor si NewGeneration de pe insulita.

 • Trebuiau interzise demult
  Ce sa caute masinile in parc ?

 • Mă declar total împotriva motorizatelor din parcuri și alei pietonale . Oamenii vin în Crâng ca să se bucure de liniște și aer curat nu să se împiedice la fiecare pas de mașini mai mari sau mai mici .Rog Primăria să fie tare pe poziție ,pentru că nu are decât de câștigat și ea dar și cetățenii orașului .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.