Iată cum arată acesta

Mai mulți cititori ne-au trimis pe adresa redacției capturi de pe ecranul telefoanelor mobile cu conținutul mesajului primit astăzi de la RO-ALERT.

Acest sistem a fost introdus și în România pentru prevenirea ultra -rapidă a populației în cazul unor situații iminente de risc.

Dimineață, înrtre 10:00 – 12:00, ISU Buzău a transmis mesajul în 4 localități Pietroasele, Padina, Beceni și Pătârlagele.

Între 17:00 și 19:00, mai mult de jumătate din zona municipiului Buzău va primi același tip de mesaj.

Mesajul test trebuie să fi fost recepţionat de toţi cetăţenii care deţin telefoane mobile şi se află pe raza acestor unități teritoriale.

E sunt informați că nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar de o testare/verificare a sistemului RO-ALERT (toate mesajele de verificare vor avea următorul conținut – ”Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. NU se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”).

Pentru a primi mesaje RO-ALERT este necesar ca terminalele mobile să fie compatibile cu Sistemul RO-ALERT şi configurate, în funcţie de operatorul de telefonie mobilă utilizat.

Pentru verificarea compatibilităţii şi configurarea telefoanelor mobile sau alte informaţii referitoare la Sistemul RO-ALERT se poate accesa portalul www.ro-alert.ro.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  EXCLUSIV! Iată când încep lucrările! „Ieri s-a emis”  CLICK AICI  

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.