Iată cum arată cele două cluburi ale pensionarilor inaugurate azi în Broșteni și Micro V. Galerie foto

Astăzi, puțin înainte de ora 10.00, primarul C-tin Toma alături de cei doi viceprimari și de șefa Centrului Cultural Alexandru Marghiloman s-au prezentat în cartierul Micro V la inaugurarea primului club al seniorilor din municipiul Buzău.

Clubul va funcționa într-un spațiu al primăriei și beneficiază de toate cele necesare astfel încât seniorii din Micro V să poată petrece împreună mai multe ore pe zi. Vorbim aici de televizor, calculator, filtru de cafea, toaletă, centrală termică, plus cele necesare practicării divrselor jocuri de societate: table, șah, rummy, cărți etc. Există chiar și o mică bibliotecă pentru cei care au ca pasiune lectura.

Clubul din Micro V va funcționa pe aleea de lângă Poștă, iar programul va fi stabilit chiar de către seniori. După plecarea primarului, cei prezenți urmau să facă o mică ședință pentru a stabili toate aceste detalii. 


Spațiu mai generos în Broșteni

Trei sferturi de oră mai târziu, primarul Toma s-a mutat din Micro V în Broșteni.

Clubul seniorilor de aici e mai generos ca spațiu și va funcționa într-un apartament de la parterul unui bloc.

Mai exact, blocul P15A, care se găsește la capătul primei alei dintre strada Gârlași (cabinetele LSM) și strada Dorobanți.

Și aici seniorii buzoieni vor beneficia de toate condițiile pentru a socializa.

„Pe lângă acestea două, vom mai înființa în acest an încă trei, și mai generoase ca spațiu. pe Unirii Nord, Unirii Sud și în cartierul Crâng. Anul viitor vom face astfel de cluburi în fiecare cartier al orașului. În aceste locații se vor desfășura și diverse activități, la momente importante din an” – C-tin Toma, primar mun. Buzău 


„Nu le-am numit cluburi ale pensionarilor ci alte seniorilor. În acest fel dăm posibilitatea și celor care nu sunt efectiv pensionari să vină aici. Ne-am luat ca model Constanța, am fost personal acolo să văd cum funcționează. Mă gândesc că aceste cluburi vor avea suscces în perioada sezonului rece, acum seniorii mă gândesc că preferă parcurile din Buzău” – Ionuț Apostu, viceprimar mun. Buzău


„Sincer, la cum arată acum, mă gândesc că e prea frumos și că buzoienii nu sunt încă pregătiți pentru așa ceva” – pensionar din cartierul Broșteni


Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

Galerie foto club seniori Micro V

Galerie foto club seniori Broșteni

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.