Iată cum au votat la moțiune parlamentarii de Buzău

Toți cei șapte parlamentari PSD de Buzău, cinci deputați și doi senatori, au votat cu bilele la vedere pentru demiterea guvernului Grindeanu.

Mai apoi, după aflarea rezultatului votului, strânși ciorchine și cu zâmbetul pe buze, aceștia i-au strâns mâna și l-au felicitat pe Liviu Dragnea, în timp ce șeful PSD le-a mulțumit pentru vot.

Modul în care urmau să voteze cei șapte parlamentari PSD de Buzău era previzibil. Aceștia îi sunt datori lui Marcel Ciolacu pentru că au fost trecuți pe locuri eligibile, în timp ce șeful PSD a devenit unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea. 

În plus, grație poziției privilegiate a lui Marcel Ciolacu în PSD, județul Buzău ar fi urmat să primească mai mulți bani de la guvern, în special prin PNDL.

Acum, după căderea guvernului Grindeanu, pentru pesediștii buzoieni urmează alte două emoții. Mai întâi, ca președintele Iohannis să desemneze drept candidat pentru funcția de prim-ministru un pesedist, iar apoi ca pesedistul respectiv să fie votat de Parlament.

În cazul în care Iohannis nu va numi un candidat de la PSD lucrurile se complică. Fie pesediștii vor vota împotrivă de două ori și se va ajunge la alegeri anticipate, fie, de teamă că vor rămâne fără mandate, vor vota ce le va propune Iohannis. 

La votul de azi din Parlament, Cristi Romanescu (PNL) a fost în sală dar nu a votat, în timp ce Adrian Mocanu și Dorin Bădulescu n-au intrat în sală. 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.