Iată de ce este acuzat fostul șef al spitalului de la Săpoca


Probleme pentru Dumitru Popescu, fost manager al spitalului de la Săpoca. Agenția națională de Integritate a emis azi un comunicat de presă prin care l-a scos ca fiind incompatibil.

Mai complicat pentru Popescu, schimbat anul trecut din funcție, e că ANI i-a făcut și plângere la parchet pentru „fals în declarații”.

Acuzația e că Popescu ar fi fost atât manager cât și președinte la C.A.R.-ul angajaților spitalului, iar veniturile încasate de la C.A.R. nu le-a trecut în declarațiile de avere

De notat că Popescu a plecat anul trecut cu ceva scandal de la conducerea spitalului, acuzând că rezultatele sale ca manager au fost bune și că a fost schimbat politic. Dacă decizia de incompatibilitate e tardivă, întrucât nu mai era director, Popescu trebuie acum să-și rezolve problema apărută în justiție.

Iată comunicatul ANI:

INCOMPATIBILITATE ȘI SESIZARE PARCHET
POPESCU DUMITRU, fost manager al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, Județul Buzău. 
În perioada 18 decembrie 2008– 10 februarie 2017 a exercitat simultan funcția de manager și calitatea de președinte al Consiliului Director din cadrul Casei de Ajutor Reciproc Spitalul Săpoca I.F.N, încălcând astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. a) și art. 178, alin. (4) din Legea nr. 95/2006.
De asemenea, Agenția Națională de Integritate a constatat indicii privind săvârșirea infracțiunii de „fals în declarații”, întrucât persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în calitate de Manager cuantumul venitului realizat în urma exercitării funcțiilor de Președinte al Consiliului de administrație/director al Casei de Ajutor Reciproc a Salariaților Spital Săpoca I.F.N. și în declarațiile de interese funcția de Președinte al Consiliului de administrație/director.
Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, Județul Buzău, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații prevăzută de dispozițiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Iată de ce este acuzat fostul șef al spitalului de la Săpoca

  • Dacă a încălcat legea ,și recunoaște acest lucru ,bineânțeles că dl Popescu va răspunde ,dar repet ,numai dacă a încălcat legea .

    Răspunde
  • DACA A DECLARAT , A SEMNAT SI A.N.I A PRIMIT DECLARATIA VA RASPUNDE CONF LEGII.. PARCA A FOST PROCUROR..SAU MA INSEL???????

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.