Iată de ce nu au dreptate! S-a înțeles greșit!

Majoritatea românilor au criticat imediat după cutremurul din această dimineață sistemul RO-ALERT pentru faptul că nu au primit pe SMS mesaj de avertizare înainte de declanșarea seismului.

La mijloc e vorba de o neînțelegere.

RO-ALERT nu emite astfel de mesaje în caz de cutremur. 

„În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență)” – comunicat RO-ALERT

Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Mesajele de avertizare vor fi trimise doar în situații extrem de grave care pot pune în pericol comunitățile. Spre exemplu, va fi utilizat Sistemul RO-ALERT în cazul avertizării meteorologice COD ROȘU de fenomene meteorologice periculoase, avertizării COD ROȘU de inundații pe cursuri de ape neîndiguite sau alte tipuri de situații de urgență.

De asemenea, vor fi emise mesaje de avertizare în cazul unor incidente CBRN (chimice, biologice, radiologice şi nucleare) în afara amplasamentelor, care pot avea urmări grave asupra populației.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.