Iată de ce s-a luat această decizie

 

E vorba de strada Traian Vuia care face legătura între Spiru Haret (Șc. nr. 15) și Bd. Mareșal Averescu (stadion Gloria).

O stradă foarte circulată îndeosebi dimineața și imediat după prânz, atunci când copiii intră și ies de la școală/grădiniță/creșă.

Decizia instituirii sensului unic s-a luat din cauza blocajelor frecvente datorate faptului că un sens de mers – cel puțin – este ocupat de autovehiculele parcate lângă bordură.

Sensul va fi dinspre Spiru Haret înspre stadion, astfel că pe partea cu Bd. Mareșal Averescu se va institui indicatorul „accesul interzis”.

Primele reacții ale buzoienilor sunt favorabile.

„Comisia pentru Siguranţă Rutieră din Primăria municipiului Buzău a hotărât recent ca strada Traian Vuia să aibă sens unic. Maşinile vor putea circula doar dinspre Spiru Haret către Piaţa Crâng, evitându-se astfel blocajele produse frecvent. Măsura se impunea atât pentru fluidizarea circulaţiei, cât şi pentru a preveni evenimentele rutiere. Traian Vuia este o stradă destul de circulată pe toată perioada anului, iar traficul se blochează temporar din cauza maşinilor parcate pe marginea ei. Sensul unic va fi instituit pe strada Traian Vuia la sfârşitul acestei luni, iar buzoienii vor beneficia de o perioadă de graţie pentru a se obişnui cu noua regulă de circulaţie” – a anunțat viceprimarul Ionuț Apostu

Strada Traian Vuia este folosită și de buzoienii care vor să ajungă la creșa și grădinița GPP nr. 4. E mare nevoie ca Aleea Parcului să fie la rându-i asfaltată – pe anumite porțiuni nu a fost asfaltată niciodată, ci doar betonată.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Încă două cartiere sunt atacate. Cei de la Urbis n-au treabă cu loviturile mafiote CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Iată de ce s-a luat această decizie

 • E bine și nu prea, în sensul că sâmbăta și duminica, atunci când se închide bulevardul Nicolae Bălcescu, cei de pe Aleea Zorilor și nu numai, o să ocolim de o să ne ia dracii.
  În altă ordine de idei, primăria ar face bine să intre puțin și printre blocuri, să reamenajeze puțin așa zisul spațiu verde de pe acolo, în special în proximitatea Aleii Parcului, adică între blocurile 26 și 20 A, în spatele blocurilor 17 și 92, unde se poate crea o altă alee cu acces auto și eventuale locuri de parcare, în locul junglei de acolo, lucru care ar descongestiona foarte mult traficul de pe Aleea Parcului.
  Aceste lucruri le puteți sugera, stimate domn Tereacă, conducerii Primăriei, când vă mai cheamă să vă mai dea astfel de subiecte Mulțumim anticipat!

 • Se preta așa ceva doar în situația în care exista o altă stradă paralelă cu Traian Vuia, în proximitatea acesteia. Așa, ca să ajungi pe Col. Buzoianu, de exemplu, venind de pe Vânători sau de pe Aleea Zorilor, faci un ocol măricel, pe Mareșal Averescu apoi pe Unirii… Ce să mai zicem, mergem înainte, că vorba aceea: înainte era mai bine!

 • S-a găndit cineva și la cei care vin din Micro XIV !Să încerce spre Transilvaniei sau vechiul 23 August sau Mareșal Averescu ,Unirii să poată ajunge spre centru?
  Chiar suntem lumea a treia? Chiar nu contează că plătim taxe și impozite la fel ? Doar benzină , nervi ,stres și semafoare prost sincronizate?
  Sau mai bine să încerce centura orașului?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.