Iată de ce se laudă primarul Toma. Dvs. ați simțit schimbarea ?


„De la 4 zile, pentru înmatricularea unui autoturism cetățeanul pierde acum doar o zi. Certificatul de urbanism nu se mai eliberează după 29 de zile ci între 9 și 14 zile. Eliberarea unei copii după un document: de la patru zile la o zi. Emitere certificat fiscal: de la 30 de zile la 10 zile. Am făcut un calcul și doar pentru aceste patru procese a rezultat o economie pentru buzoieni de 41 de ani. În doar nouă luni de măsurători, din septembrie anul trecut până la 31 mai”, a anunțat Toma.

Primarul susține că schimbarea în bine a relației cetățean – Primăria Buzău se datorează faptului că funcționarii au fost puși la treabă, dar și grație implementării sistemului japonez Kaizen.

Toma zice că economia de timp în eliberarea către cetățean a unui document se datorează funcționarilor mai puțini la care ajunge actul respectiv, dar și scurtării distanțelor parcurse de la un birou la altul (plus folosirea unor cărăuși, astfel încât funcționarii să nu mai facă ei aceste trasee).

De exemplu pentru emiterea certificatului de urbanism de la 16 persoane implicate au mai rămas doar 6, iar distanța parcursă s-a redus de la 800 de metri la doar 300.

Un alt aspect important este înființarea Ghișeului Unic. S-a mărit perioada pe care cetățeanul o are la dispoziție pentru a veni la primărie de la 21 de ore săptămânal la 41,5 ore săptămânal (97,6% îmbunătățire). De asemenea, cetățenii nu mai sunt nevoiți să umble în Primăriei din birou în birou, cum era în trecut, ci sunt serviți prin Ghișeul Unic.

Toma susține că îmbunătățirea va continua într-un ritm accelerat până când Primăria Buzău va deveni numărul 1 din țară.


Citește și: Vânătoru și Toma fac demersuri. Se caută o clădire potrivită în Buzău. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Iată de ce se laudă primarul Toma. Dvs. ați simțit schimbarea ?

  • Nu s-a schimbat nimic, inainte dura mult daca nu aveai o pila si nu dadeai un drept, nu din alt motiv. Daca aveai o pila sau dadeai dreptul te rezolvau rapid.
    Practic acum au schibat tariful, ce dadea inainte pe baza de pila si drept spun ei ca le da acum la liber, si cei cu pila si drept dat le primesc aproape instant, ca doar nu or renunta la obiceiuri.

  • Ion tot oamenii ca tine i-au invatat cu spagi!daca asa gandesti este greu!poate te trezesti la realitate ca sii altii de altfel si renuntati la dat spagi!

  • Omul sfințește locul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.