Iată de la ce-a pornit sfada. Subiect important. Toma s-a enervat mai rău, Barbu s-a retras


Toma e în PSD, Barbu  în PNL.

Cu toate acestea, până acum cei doi s-au înțeles bine.

În sensul în care, fiecare a fost, în mare, de acord cu părerea celuilalt.

Până deunăzi, în cei doi ani de când Toma e primar, cei doi nu s-au contrat vreodată.

Miercuri însă, Barbu și Toma s-au situat pe poziții opuse. S-a ridicat tonul, ambii s-au enervat.

Sfada s-a iscat de la spațiile verzi din oraș (Barbu: „Nu sunt îngrijite, nu s-au udat, s-au uscat”) și s-a aprins când s-a ajuns la grădinițele dimprejurul blocurilor.

„Nu sunt de acord cu ideea dvs. că Asociațiile de Proprietari trebuie să se îngrijească de ele. Ne băgați la cheltuieli. Trebuie să găsim un grădinar, să-l plătim, să cumpărăm unelte, plante, apă… Nu știu dacă locatarii sunt de acord să dea bani în plus pentru asta. Știu, sunt blocuri în care se găsesc câțiva locatari cărora le place, au și timp, să îngrijească grădinițele. Dar ce facem acolo unde ei lipsesc ? Apoi, se pune întrebarea de ce nu face Urbisul treaba asta. Să angajeze oameni dacă n-au și… la treabă”.

Toma n-a fost însă de acord. S-a enervat, chiar a ridicat tonul.

„Ba nu, domnule Barbu. E treaba asociațiilor de proprietari. Noi, la Urbis, putem să angajăm cinci mii de oameni. Tot nu e de ajuns pentru întreg Buzăul. Trebuie să vă implicați dvs., oamenii de acolo de la bloc. Avem deja în jur de 40 de înțelegeri încheiate. Acest model trebuie extins în tot orașul. Asta dacă vrem să avem un oraș frumos, plăcut, îngrijit. Iar eu vreau și țin mult la asta”, a spus primarul.

În concluzie, în Buzău e rost de grădinari.

Cum oricui îi place să fie frumos împrejurul locuinței, asociațiile de proprietari, șefii de scară (acolo unde nu se găsesc locatari doritori și pricepuți) trebuie să caute și să năimească grădinari pentru a îngriji grădinițele dimprejurul blocurilor.


Citește și articolul: Top 3 blocuri înalte din Buzău. Iată clasamentul. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

13 comentarii la „Iată de la ce-a pornit sfada. Subiect important. Toma s-a enervat mai rău, Barbu s-a retras

  • Ce facem cu locurile de joaca ptr copii D le Primar ,ca le fura tiganii cu totul in Brosteni nu mai este nici unul intreg!!

    Răspunde
  • Conform obiceiurilor străvechi aparținând actualilor proprietari de apartamente de bloc – care provin din negura timpului și a satului românesc – locurile din fața sau dintre blocuri sunt taman bune pentru ceva … zarzavaturi ! De aceasta se ocupă 90% unii pensionari , care, îmbină utilul ( o mică economie la pensioară ) cu plăcutul ( puțin efort fizic și ceva relaxare nu strică )… Să recunoaștem că noi nu prea avem tradiția cultivării și creșterii florilor sau copăceilor decorativi și aducători de oxigen – așa cum e prin unele urbe din România sau din străinătatea pe care, tot mai des o invocă românii noștri plecați din țară … Să remarcăm că e greu de luat o decizie în acest sens ( mai ales când apelăm la … vox populi ) și va trebui o mai mare implicare a specialiștilor, urbaniștilor, sociologilor … Altfel, micile grădini de zarzavat vor ajunge pe mâini … murdare și hrăpărețe sau vor apărea clandestin prin piețe !

    Răspunde
  • Domnul Toma nu mai este ancorat in realitatea urbei in care ne ducem zilele. Compara Buzaul cu nu stiu ce orase occidentale pe care le-a vizitat dumnealui.
    Cred ca a uitat cat costa metrul cub de apa furnizat de compania de apa buzau. Cati vor fi cei care isi vor permite sa irige spatiile verzi de langa blocuri, de trei ori pe saptamna, conform obligatiilor din contractul de adiministrare? Mai mult, in marea lor majoritate, spatiile verzi din proximitatea blocurilor sunt o ruina, mai ales dupa masacrarea facuta de Urbis toamna trecuta, ceea ce presupune refacerea de la zero a multora dintre acestea. Cum crede domnul Toma ca pot suporta niste cetateni, care abia isi pot plati facturile curente, o cheltuiala de asemena anvergura.

    Se pare ca principala preocupare a dansului este sa aratam bine dar din pacate nu asta e solutia la problemele pe care le are orasul. Avem nevoie de investitii in spitale, scoli, gradinite, infrastructura, in platformele industriale (pentru atragerea invetitorilor) pentru ca doar asa putem progresa. Spatiile verzi sunt forte importante pentru oras, dar consider, ca pentru o perioada, puteau fi lasate in starea in care se aflau asigurandu-se doar o intretinere minimala pana la realizarea investitiilor cu adevarat importante.

    Mai sunt multe de spus dar e locul aici …

    Răspunde
  • Inca o modalitate de ciordeala ptr presedintii si administratorii de asociatii.Toata lumea stie cati bani costa o reparatie minora facuta la partile comune ale unui bloc.Bani care ulterior impartiti intre meseriasul reparator si borfasii din conducerea asociatiei.

    Răspunde
  • Primarul s-a gandit ca cetatenii nu sunt suficient de jefuiti de asociatiile de proprietari, asa ca vrea ca aceste asociatii sa jefuiasca si mai tare oamenii sub pretextul firului de iarba.
    Nu stiu cum se face ca numai idei proaste de jefuire a cetatenilor are, pentru a imbogati si mai tare aparatul de partid si prietenii acestuia.

    Răspunde
  • Scrisoare deschisa pentru onorabilul primar al orasului Buzau , Domnul Toma: Cum se face ca dumneavostra ati aparut pe post si asigurati locatarii de pe bulevardele din buzau ca scoaterea gardurilor vii e un lucru bun ….reproduc: se aduna gunoaie in el si impiedica angajatii urbis sa faca curatenie si sa ingrijeasca de spatiile verzi. Lasand la o parte starea inestetica (pe care o reclamati atunci) ati adus asigurari ca in urma acestei operatiuni , locatarii se vor bucura de cum o sa arate spatiile verzi din fata blocurilor (care e spatiu public..adica in proprietatea primariei) dupa ce o sa faceti…si sa dregeti cu angajatii URBIS. Si acum? Ne intoarcem vorba si…constatam ca va comportati ca toti liderii PSD..minciuni..si promisiuni desarte. Nu e prima minciuna ..dar asta deja e probabila cu intregistrari ale televiziunilor. Daca imi aduc aminte vroiati Crangul …ca nu exista destul spatiu verde pe cap de locuitor in acest oras si suntem atentionati de comunitatea europeana. Si apoi…dumneavoastra scoteati gardurile vii fara sa puneti nimic in loc. O parte din arbustii ornamentali pusi de locatari in spatele gardului viu…neavand umbra si ciuntiti prea rau de angajatii urbis ..s-au uscat. Si ma refer la cativa merisori ..doua superbe iasomii. Nu ati udat ..nu curatat..nu taiat iarba.. nimic. Hartii tot s-au aduna..nu in gard ci duse de vant pe spatiu verde…pe care le aduna locatarii sau la solicitarea locatarilor le aduna femeia de serviciu (angajatii urbis sau rer nu intra). Nimic din promisiunile dumneavostra nu au fost respectate. In aceste conditii…pentru ca acum vreti sa intoarceti ingrigjirea spatiilor verzi la locatari , e cazul sa replantati tot gardul viu pe toate bulevardele si sa revina la starea initiala promisiunilor dumneavostra. Si data viitoare daca taiati copaci (fara aprobarile de rigoare din partea autoritatilor de mediu) o sa reclamam. Cu respect un locatar de pe Spiru Haret!

    Răspunde
  • Ușor,ușor,buzoienii vor avea doar obligații!
    Pai si primăria si primarul ce vor face?
    Stoarcere de bani pentru orice???

    Răspunde
  • toma DEJA A LUAT-O RAZNA , INCA NU A ANVATAT CE INSEAMNA DOMENIU PUBLIC ,CUM SA FACA O ASOCIATIE CHELTUIELI PE UN TEREN CE NU-I APARTINE , ADMINSTRATIE PUBLICA ZERO LA toma , EL SE CREDE LA METALURGICA

    Răspunde
  • Extras din Legea 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor

    Art. 11
    (1)Autoritatile administratiei publice centrale si locale sunt obligate sa asigure finantarea materialului dendricol si a lucrarilor aferente necesare pentru amenajarea terenurilor si regenerarea vegetatiei in spatiile verzi proprietatea acestora.

    Art. 12
    (5)In cazul arborilor ornamentali (tei, salcam, castan, artar, mesteacan, stejar) plantati pe spatiile verzi din domeniul public, precum si al celor plantati in aliniamente in lungul bulevardelor si strazilor, pe terenurile din zonele urbane si rurale, este interzisa interventia cu taieri in coroana acestora, cu exceptia lucrarilor de eliminare a ramurilor uscate sau a celor care afecteaza siguranta traficului pietonal si rutier, a imobilelor aflate in apropiere, precum si a celor de pe traseul retelelor aeriene.

    fara cuvinte ….

    Răspunde
  • Dle Primar știți cu ce aduce atitudinea celor care refuză să-și înfrumusețeze perimetrul din jurul locuințelor lor ? Cu situația în care suntem puși iarna să dăm zăpada din căile de acces către casă .Oare chiar e nevoie ca în permanență să muncească alții pentru noi ,și noi să stăm cu mâna în sân ? Toți suntem buzoieni ,ba chiar ne mândrim cu asta .Haideți să-i scoatem pe oameni la treabă ,pentru că muncesc pentru ei .Și dacă nici așa nu vor ,foarte bine ,să-i obligăm pe rău -voitori să-și angajeze singur lucrători pe care să-i plătească .

    Răspunde
  • Adrian dacă tăceai filozof rămâneai! Nu este in regula sa vorbesti dacă nu ești informat. Nu se pune problema ca nu vrem sa muncim, as face-o chiar cu placere dar nu in condițiile pe care incerca sa le impună primăria.

    Citește hotărârea de consiliu și după nu stiu dacă vei mai fi asa de înverșunat împotriva celor care nu doresc sa fie prostiti. Primarul nu poate sa oblige pe nimeni sa faca treaba care conform legii este in sarcina administrației locale. Dacă problema se punea corect sunt absolut convins ca nu ar fi comentat nimeni nimic și probabil ca deja ai fi vazut prin oras niște spații verzi deja amenajate. Din păcate primarul incerca sa mai mulgă niște bani (nu chiar putini) de la noi pentru niște sarcini pe care conform legii trebuie sa le îndeplinească administrația.

    Te intreb pentru ce mai plătim impozite si taxe, ce ne oferă primăria in schimbul acestora?

    Răspunde
  • Deci asa zici, ca trebuie sa ne dam demisia de la locurile de munca si sa devenim sclavi la primarie, sclavi neplatiti, desigur, ca primarul nu plateste oamenii muncitori, ci doar lenesii votanti PSD, aia la care le da casa, masa si bani sa stea acasa.
    Nu cumva sub pretextul administrarii domeniului public vine primaria si ne baga mana in buzunar cand ne intra salariul de la locul de munca?
    Primaria are in subordine o gramada de asistati sociali carora le dau o gramada de bani si avantaje si banii celor ce muncesc. Cum se face ca primaria nu ii foloseste la nimic, desi legal poate face asta? Primaria nu stie decat sa le dea bani si mancare cu sacul sa isi faca gratare in casele si alea platite de primarie.
    Si apoi primarul are tupeul sa vina sa oblige tot oamenii muncitori care platesc taxe si impozite sa munceasca pe plantatie, ca sa aiba el bani sa tina asistatii sociali acasa imbuibati ca sa ii produca PSD-ului votanti fara numar.
    Sa taie ajutoarele si sa vezi cum Urbisul lui o sa aiba bani sa planteze panselute in fiecare luna. Sau sa taie furturile facute de tovarasii lui prin intermediul Urbis.

    Răspunde
  • Bine punctat Iulius
    Mi-a placut comentariul dumitale!
    Cat despre nenea Barbu,care degeaba este in PNL,ca tot PSD-ist este(ma mir liderii de la capitala cum de nu l-au exclus),este un mic,cotețar care ciupește si el cate ceva!
    Opoziția la Buzău doarme pe ea!
    Mă bucur ca sunt destui oameni care si-au dat seama ca Toma la Buzau nu este doar lapte si miere!
    Fiecare-si urmareste interesul!
    La Buzau se uda(strazile si spatiul verde) cand ploua!
    In rest se usucă totul!
    Pe asistatii sociali ii foloseste Toma,facand treaba celor de la RER!atunci de ce mai avem nevoie de RER???de ce nu folosim asitatii la spatiile verzi din asociatii???
    Ia sa ne raspunzi nenea Barbu!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.