Iată decizia luată de primarul Toma în privința polițiștilor locali


Veste bună pentru cei 250 de polițiști locali (foști la paza școlilor).

E oficial, nu mai trebuie să susțină testele fizice.

Hotărârea de Consiliu Local, inițiată de liberalul C-tin Ionescu – și la care s-a raliat primarul C-tin Toma – care îi trimitea pe agenții locali la stadionul de atletism va fi revocată mâine.

Șefii din Palatul Comunal au realizat cu prilejul discuțiilor pe seama acestui subiect că polițiștii locali nu pot fi supuși testelor fizice.

Iată motivele revocării, preluate din documentul oficial:

„Medicii nu sunt dispuşi să elibereze adeverinţe medicale cu menţiunea „apt pentru efort fizic”, având în vedere că pentru acest lucru sunt necesare:

-un pachet complet de analize (analize care costă şi ar trebui stabilit cine achită aceste costuri),

-antecedentele angajaţilor (centrul medical cu care Primăria Buzău nu le deţine),

-faptul că ar trebui modificată fişa postului cu o menţiune generală, de efectuare a pregătirii fizice, pe baza căreia să fie modificată fişa de risc.

Având în vedere cele de mai sus, s-a concluzionat că această Hotărâre nu poate fi pusă în aplicare, deoarece probele sportive nu pot fi susţinute fără atestarea stării de sănătate, motiv pentru care se impune revocarea acesteia. Această revocare este necesară şi pentru a elimina naşterea unor litigii judecătoreşti împotriva acestui act administrativ, care oricum nu poate fi pus în aplicare”.

E de văzut, dacă acest demers, va fi continuat într-o altă formă de consilierii locali și executivul primăriei sau dacă va fi abandonat complet.

Cert este că agenții locali au mai câștigat un duel juridic, iar afirmațiile unora că prin impunerea de probe fizice s-ar fi scăpat cel mai ușor de angajații nedoriți se dovedesc mai puțin realizabile.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Schimbare de look a rondurilor din Buzău. Iată FOTO cu toate  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Iată decizia luată de primarul Toma în privința polițiștilor locali

 • Și uite-așa încurajăm lenea și putorile… Nu mă luați și pe mine, nene primar, în Poliția Locală? Dacă e vorba de frecat menta be banii contribuabililor, mă pricep de minune! La acest capitol, tot românul este expert…

 • Vedeți, tocmai ce vă spuneam ieri, despre ” baletul ” dlui. Primar Toma , care, prin sinuoasele sale proiecte și decizii … întoarse , creează incertitudine și nemulțumire ! Dacă cumva asta și-a dorit, ei bine, asta a obținut … ( Domnia sa nu beneficiază oare de consilieri ? Consilier=sfătuitor)…

 • Si Ionescu ce zice,cand a redactat proiectul ,cu cine s-a consultatat ,sau a vrut sa-i-o traga pervers lui TOMA ?

 • Vrajeala de 2 bani… la elevii care dau BAC-ul cum de elibereaza medicii acele adeverinte?
  Sa zica ca in realitate politistii nu vor sa le fie eliberate adeverintele de catre medici ca sa aiba motiv sa nu dea proba.

  Asteptam de la primar scutirea de proba fizica si la BAC si la incadrarea in cluburi sportive… ori e lege pentru toti ori doar pentru unii… nu putem sa ii scutim pe unii si pe altii nu, parca asa scria in Constitutie, ca suntem egali si legea se aplica egal indiferent de om… acum pana nu modifica Constitutia Dragnea dupa bunul plac dupa Referendumul din octombrie, care e promovat ca pentru familie dar intrebarea de la referendum n-are nici o legatura cu familia ci este VRETI SA FIE MODIFICATA CONSTITUTIA CUM VREA PARLAMENTUL? Dar nu ne spune cum vrea Parlamentul sa o modifice… nu putem decat banui cum vrea avand in vedere ca e condus de Dragnea presimt ca vor modifica Constitutia astfel incat infractorii sa fie declarati cinstiti si cu imunitate… eventual si declarat Dragnea tatucul tarii.

  Apropo, acum 10 ani au votat romanii DA la Referendumurile cu intrebari clare: VRETI PARLAMENT CU 300 PARLAMENTARI? si VRETI PARLAMENT UNICAMERAL?
  Dar in 10 ani nimeni nu a schimbat structura Parlamentului cum a votat poporul, ba din contra, fata de acum 10 ani avem cu 33% mai multi parlamentari, si aproape dublu fata de cat au votat romanii ca vor.

 • bani aruncati pe geam!!! Cu banii astia poate inercati sa faceti cumva o autostada ca lumea la noi in tara. Spre nenorocul vostru am fost si noi pe-afara , cu masina si cam avem idee ce inseamna autostrada. Nici un petec nu seamana a autostrada!!!!! Va faceti ca munciti! De ce aveti nevoie de 200 directori la CNAIR???? Ce mama naibii fac aia acolo???

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.