Iată foto cu panourile pe măsură ce se pun. În total vor fi 144

Astăzi se vor monta panourile cu imagini istorice pe gardul unității militare din Bariera Ploiești.

Muncitorii au început treaba la opt dimineața, iar până seara speră să le monteze pe toate.

Mai rămâne de turnat asfaltul roșu pentru pista de biciclete și, în mare, modernizarea acestei zone se va apropia de sfârșit.

„Sunt 144 de imagini, 632 de metri liniari. Este cea mai lungă expoziție foto permanentă în aer liber. Vor fi imagini istorice de la Războiul de Independență din 1877 și până în prezent, cu militarii români din Afganistan. Unele imagini vor fi văzute în premieră, întrucât au fost preluate din diverse arhive, în principal din cele ale armatei. Fotografiile vor fi iluminate cu proiectoare, astfel încât expoziția va putea fi admirată și noaptea. Sper că va fi o atracție turistică a orașului Buzău și un loc unde profesorii de istorie să-și țină adesea orele”, a anunțat primarul C-tin Toma.

Între cele 144 de imagini se vor pune panouri cu sigla Primăriei Buzău și logo-ul Centenarului.

141 de fotografii vor avea caracter istoric/patriotic, două vor fi generaliste, iar una va prezenta harta Cimitirului Eroilor .

Pe fiecare panou vor exista explicații atât în română, cât și în engleză.

Probabil că după prânz, când jumătate din panouri vor fi deja montate, expoziția va putea fi deja admirată de buzoienii mai nerebdători.

Citește și articolul: VIDEO. Șoricel filmat la Kaufland Buzău. CLICK AICI

Citește și articolul: Buzoienii, cu ochii la cer și cu degetele în urechi

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Iată foto cu panourile pe măsură ce se pun. În total vor fi 144

 • Ar fii super si niste canapele si cosuri de gunoi in frumosul parculet pana la benzinarie ca pe bulevard sa fie un loc special

 • Ar fi frumos, macar de data asta, ca politistii locali sa fie mobilizati in zona si sa patruleze mai des, astfel incat sa nu le vina unora ideea sa faca niste grafitti pe gardurile cu fotografii. Sunt unii in stare de orice…

 • Trebuie sa stea politia acolo sau o sa vina toti copiii sa deseneze mustăți si alte prostii pe ele

 • Iar apoi o sa farame asfaltul pentru ca au UITAT sa schimbe bordurile
  Ca la români
  P.S. Da,chiar au uitat sa schimbe bordurile

 • Confirm ca bordurile nu s-au schimbat.
  Deasemenea lucrarea pare a fi facuta dupa ureche, au lasat exact terminatiile balta.
  Gurile de canal si de gaze vin ca nuca in perete, stricand ceea ce trebuia sa fie un aspect uniform, simetric. Daca tot se baga bani multi macar sa se faca o lucrare cat mai aproape de perfectiune.
  Oricum e un progres fata de ce era zona aia, inainte era mai rau ca o ulita dintr-un sat, si ma refer aici la trotuare.
  Ar fi fost placut daca acei copaci erau mai inalti si mai desi. Din cate am inteles nici nu vor fi in viitor, fiind un soi mai pitic si fara o coroana care sa produca zone de umbra.

  Sa speram ca vor continua lucrarile si prin alte parti ale orasului, nu numai acolo unde se aduna partidul intr-un weekend sa sarbatoreasca. Ca pana la urma toata investitia aia s-a facut doar pentru a arata decent un singur weekend cand se aduna politicienii acolo sa se laude reciproc.

 • Nu au terminat, nici nu aveau cum, pentru ca firma consilierului domnului Primar, Mike ZARR Ads SRL nici nu are inca materialele pentru tot zidul, in schimb banii multi s-au incasat, ca asa e cand esti abonat la contracte cu primaria Buzau si esti bine plasat pe langa Primar.
  S-a schimbat primarul, dar obiceiurile nu, tot numai apropiatii primarului iau toate contractele banoase cu primaria. De cand a venit primarul nou numai cu firma asta lucreaza Primaria, e firma de casa a gastii primarului, infiintata chiar dupa alegerile in urma carora s-a schimbat primarul ca cel vechi tot de la PSD a luat niste condamnari ca a sifonat banii primariei catre apropiatii lui.

 • Într-adevăr ,zona trebuie păzită și nu ziua ci mai ales noaptea .Sunt mulți rău făcători care și-ar putea bate joc de munca oamenilor și de simbolistica panourilor .Ar fi păcat pentru că ideea e superbă .

 • au furat tiganii sina de cale ferata or sa fure cu carutele marmura aia faramata de pe langa cimitir si panourile alea. daca nu s-or desprinde le fura cu gard cu tot, ce mai, o sa fure si unitatea militara cu toti soldatii de acolo.

 • Daca tot s-au investit o gramada de bani in zona aia ,ma gandesc ca or mai fi ramas si cativa banuti pentru camere de supravegere video ,pentru a se evita vandalismul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.