Iată foto de azi – fără terasă + o constatare

După articolul din buzoienii.ro, omul politic și de afaceri Gheorghe Vlase și-a strâns ieri terasa de pe Bd. Unirii Sud.

De-a lungul ultimilor ani, pietonii și-au manifestat nemulțumirea, întrucât în capătul dinspre stația de autobuz – și din cauza alveolei unui copac – circulația era gâtuită, iar trecătorii nevoiți să circule în șir indian.

O constatare a reporterului e că partea de trotuar pe care Vlase a ridicat terasa e mai bună decât cea rămasă pentru pietoni.

Asta după ce Vlase a motivat că „am ridicat terasa întrucât trotuarul era foarte prost și strica imaginea restaurantului”.

Deținătorul restaurantului a păstrat ca terasă, doar latura – acoperită cu folie – dinspre stația de autobuz.

Acum, mingea e în terenul primăriei care trebuie să asfalteze porțiunea de trotuar – afectată de trecerea timpului – din dreptul terasei New Generation până în dreptul intersecției semaforizate din capătul Bd. Unirii.

Vlase a devenit celebru în urbe după ce s-a aflat că plătește doar două milioane de lei vechi chirie pentru insulița din Crâng – plocon de la Boșcodeală, care a semnat pe când era primar concesiunea pentru 49 de ani!

Și Tescaru și-a strâns terasa

De notat că și terasa de pe Bd. Bălcescu – vizavi de Școala nr. 1 – deținută de Ionel Tescaru, fostul șef de la Comp. de Apă, a dispărut de pe domeniul public.

Practica deținătorilor de terase era să plătească chirie pentru ocuparea domeniului public doar pe timpul sezonului cald (pe vremea lui Boșcodeală nici măcar atunci sau – oricum – pentru suprafețe mai mici decât în realitate), dar să nu-și strângă calabalâcul în sezonul rece.

În acest fel se mai putea folosi gratuit de terase atunci când mai apăreau perioade cu vreme frumoasă.

Numai că, se pare, cei din Primăria Buzău i-au luat la ochi și i-au amenințat, fie că îi pun la plata chiriei, fie că îi amendează.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Cățelușă împușcată! Iubitorii de animale cer pedepsirea ucigașilor! CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Dă, mai jos, CLICK pe „Îmi place” pentru a primi zilnic știrile buzoienii.ro pe facebook.

loading...

8 comentarii la „Iată foto de azi – fără terasă + o constatare

 • Asta este normalitate , cei care ocupa ilegal domeniul public trebuie sa elibereze si sa aduca la forma initiala ce au ocupat si asta nu o spune Primarul sau cetatenii ci o spune legea care din pacate nu este aplicata de cei care trebuie sa o aplice .
  In oras sunt foarte multe asemenea tersare , garaje , chioscuri , etc care ocupa domeniul public fara o baza legala si sub ingaduinta celor care trebuie sa-si faca treaba ,(ca deaia sunt platiti din banii publici)
  Domnule Tereaca , cand vremea se va incalzi te invit sa faci dumneta niste poze si cateva comentarii pe acest sait de informare despre un drum de acces ce face legatura intre strada Marghiloman si cartierul Dorobanti , drum situat in dreptul trecerii de pietoni de langa Scoala gimnaziala nr.6 si ai sa vezi cum un carciumar ocupa cu o terasa betonata un drum si nimeni nu ia nici o masuara, cum copiii care tranziteaza acel drum ca sa ajunga la scoala trebuie sa mearga printre betivani , cum trebuie sa auda limbajul de carciuma fiindca autoritatile locale se fac ca nu vad , nu aud , nu stiu .

 • Dar de Terasele lui CASMA cand se va ocupa cineva?

 • Eu ma intreb daca acesti comercianti care isi construiesc scari de intrare in spatiile comerciale pe trotuare platesc ceva pentru spatiul ocupat de scari.
  Ca sunt unele scari prin oras construite chiar in mod nesimtit si ocupa trotuarul uneori intr-o proportie atat de mare incat n-ai loc nici ca pieton pe trotuar, de carucior nu mai zic.
  Chiar trebuie sa faca cetatenii plangere pentru fiecare scara in parte si pentru fiecare terasa in parte… politia care patruleaza si pe jos si cu masina chiar nu poate lua masuri de inventariere si verificare?

 • Trotuarul de sub terasa desfiintata arata intradevar mai bine, deoarece terasa a fost facuta dupa ce s-a asfaltat trotuarul acolo cu dedicatie, si fiind acoperita zona de terasa s-a mentinut mai bine in timp.

 • Ai facut poze cu camera vga dn Tereaca?

 • Sa vina Primaria sa asfalteze acolo copilul meu ieri si-a prins piciorul in gaura de langa canal din fata acestui Restaurant.
  Dar cum merg treburile in Romania la anu se va repara

 • Sunt altele prioritare la asfaltat, nu intrarile in carciumile coruptilor.
  Dupa ce se termina de asfaltat ce trebuie poate sa treaca si pe acolo cu o spoiala, pana atunci merge si asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.