Iată fotografiile zilei de la Buzău.

Moment de încărcătură patriotică la primărie

Lume multă și bună astăzi la Primăria Buzău cu prilejul dezvelirii plăcii de atestare a prezenței Marelui Cartier General al Armatei Române în clădirea Primăriei Municipiului Buzău la retragerea înspre Moldova.

Cereremonia s-a  continuat cu un simpozion la care au conferențiat istorici reputați. Pentru idee dar și reușita punerii în practică militarii buzoieni de la Divizia II Infanterie Getica merită aprecieri.

Afară-i vopsit gardul, înăuntru sunt eroii

Cine a trecut în ultimele zile prin Bariera Ploiești, trebuie că a remarcat lucrările de refacere din cimitirul Eroilor din Buzău, cel mai mare din România ca număr de ostași îngropați aici.

Pentru că primarul Toma are o sensibilitate pentru haina militară, istorie și patriotism s-au alocat fonduri pentru refacerea Bisericii Eroilor și a Domului, la care se lucrează de zor. Se primenește inclusiv gardul, care se apropie la rându-i de o sută de ani.

Bîrlă are acum timp să facă piața

Imaginea îl surprinde pe fostul viceprimar Fănică Bîrlă privind zâmbitor la forfota de azi de pe platou. Se lucra la instalarea patinoarului, a căsuțelor din Târgul de Crăciun, dar și la ridicarea bradului din fața primăriei. Dacă în urmă cu ceva timp, Bârlă era în centrul acțiunilor din această perioadă, acum fostul viceprimar are timp să meargă în tihnă la piață și să-l privească ușor amuzat pe mai tânărul Apostu cum se agită printre muncitori.

Citește și articolul: Iată cât va costa de la 1 ianuarie accesul cu mașina în Parcul Crâng!

O, ce brad frumos!

Vicele Ionuț Apostu, încântat vizibil de bradul superb găsit la Limpeziș și adus în fața Primăriei. „Mulți s-au mirat și încă se mai miră auzind că bradu-i de la Limpeziș, de la câmp și nu de la munte. Dar să știți că la câmpie, solitar, bradul crește mai frumos decât în pădure unde nu are loc de cei din jurul lui”. Viceprimarul are și un of, că bradul din Orășelul Copiilor nu-i la fel de fățos precum cel din centru.

Mașinile pe trotuar, elevii pe carosabil

Fotografia ne-a fost trimisă de o mămică indignată că trebuie să-și ducă la școală copilul mergând pe stradă, în timp ce mașinile ocupă integral trotuarul.

Faptul nu-i nou, ba chiar e vechi de câțiva ani, și se petrece în jurul Școlii nr. 7 din cartierul Dorobanți. Părinții se plâng și solicită prezența cu chitanțierul de amenzi a Poliției Locale, locatarii se plâng de lipsa locurilor de parcare.

Citește și articolul: Iată la ce oră va cânta Andra de revelion! O oră pe scenă! Vezi și ceilalți cântăreți care vor urca pe scena din Piața Dacia

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Iată fotografiile zilei de la Buzău.

  • Referitor la parcarea mașinilor pe trotuar,eu nu înțeleg ce rost mai au legile.Din câte-mi aduc aminte guvernul Cioloș a emis o ordonanță de urgență în acest sens.Pentru ce se mai emit astfel de legi,dacă nimeni nu le respectă și nimeni nu sancționează încălcarea lor? Nu înțeleg ce legătură este între lipsa parcărilor și respectarea legilor.Cred că suntem o nație aparte.Fiecare își face regulile și legile lui fără că,cineva să sancționeze aceste nereguli.

  • Extraordinar și intrauterin! Trebuie să mulțumim din inimă acelui cetățean care a putut, har Domnului, reține, ca să ne reamintească și nouă, o ispravă din timpul guvernării Cioloș, prin care cică se sancționa parcarea autoturismului pe trotuar. În afară de marea grijă să nu se acceseze nici un cent din banii europeni cuveniți României, acordarea de ajutoare de stat în valoare de vreo 360 milioane de euro unor firme străine care nu plătesc un leu taxe la buget și strângerea unor „donații” de la populație ca să cumpere opera lui Brâncuși „Ciloșenia pământului” pe care nu a mai cumpărat-o, dar nici banii înapoi nu i-a mai dat, altceva nu ne mai aminteam semnificativ din din timpul haștag searbădului personaj.

  • Pingback:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.