Vezi galeria foto – „Așa nu!” / Iată ce-i așteaptă pe cei fără bun simț!


„E jale!”. Așa își începe firma de salubritate ultimul comunicat de presă – la care a atașat și câteva fotografii concludente.

Deșeuri menajere la reciclabile și invers, „de toate” la sticle și borcane, pamperși la reciclabile, măturătură la menajere etc.

Răbdarea operatorului se apropie de final.

Deși a ales calea exemplelor pozitive și a convingerii verbale, RER se gândește tot mai mult la aplicarea de amenzi.

„Oricât de incomod este acest adevăr, amenda este cea care l-a civilizat pe englez, neamt, francez sau italian. Adevărul e că ne pasa mai mult de buzunar decît de curățenie și sănatate”.

Pubela neagră. În loc de deșeuri menajere s-a pus ”măturătură”
deșeurile vegetale se pun în pubela maro. Dacă se strânge o cantitate mare se telefonează la RER pentru o autospecială
De când pamperșii se reciclează ? Pubela galbenă este pentru reciclabile
Pubela neagră e pentru deșeuri menajere nu pentru vegetale și nici pentru papuci
În cazul țevilor și a altor deșeuri metalice mai nimerite ar fi centrele de colectare, nu aruncarea lor la grămadă lângă platformă
În loc de sticle și borcane, pubela s-a umplut cu „de toate”
loading...

6 comentarii la „Vezi galeria foto – „Așa nu!” / Iată ce-i așteaptă pe cei fără bun simț!

 • Nota 10 pt acest articol,peste câțiva ani o sa ne umplem de gunoaie . Nu reciclam nimic absolut și aruncam pe toate campurile gunoaie. Și știți de punem gunoaie peste tot pt că nu avem educație .

 • Pana sa dea lectii RER mai bine si-ar face treaba.
  Pubelele sunt pline cu varf si nu le ridica… si apoi se vaita ca lumea arunca gunoiul in pubelele nepotrivite sau pe langa.
  Pana si in pozele din articol se vede asta.
  Intai sa isi faca treaba RER si apoi sa viseze la bani furati din buzunarele cetatenilor sub forma de „amenzi”.
  Nu au rusine deloc.

  E normal cand vezi ca pubela potrivita e cu varf sa arunci in pubela mai goala si sa nu le arunci pe strada. Dar probabil pentru RER e mai bine sa le lasi in strada decat sa le bagi intr-o pubela.

 • Chiar azi cand am dus gunoiul efectiv nu aveam pubela in care sa pun gunoiul, toate cele 3 erau cu varf si pe langa, ca oamenii care au venit au lasat jos gunoiul, ca si daca il puneau cireasa de pe varful pubelelor tot se rostogolea jos.

  Sa le ridice mai des sau sa puna mai multe daca vor sa vina rar sa le ridice.
  Sunt curios in contractul pe milioane de euro din bani publici ce scrie, la ce interval trebuie golite si ce dimensiuni trebuie sa aiba pubelele la X apartamente?
  Ori Primaria a facut contractul prost si in favoarea firmei si in defavoarea cetatenilor, ori firma nu respecta contractul. E anormal sa ajungi in situatia in care jumatate din gunoiul din zona sa nu poata fi depozitat in pubelele amplasate din cauza ca nu se ridica gunoiul si sunt pline cu varf.

 • Aceasta este menirea gardienilor publici: sa vegheze cum se arunca gunoiul, sa explice si sa amendeze cand nu inteleg unii de vorba buna. In loc sa se plimbe toata ziua in autobuze, mai de folos pentru comunitate ar fi sa li se repartizeze cate 2-3 spatii de colecatre a deseurilor ca sa urmareasca buna colectare selectiva.

 • Pana in vara asta asta era obiectivul de pazit al multor politisti locali.
  Dupa aia i-au repartizat la promenada pe la umbra.

  Pana la urma e un abuz sa aplici amenzi atata timp cat RER nu isi face treaba.
  Unde sa arunce omul gunoiul, de ce mai plateste o gramada de bani pentru gunoi daca atunci cand se duce sa il arunce il amendeaza pe motiv ca trebuie aruncat in pubela care e deja ocupata. Ar fi un abuz nesimtit sa faci asa ceva.

 • Pt așa se face ordine în oraș (ce treabă au gardieni daca u nu ești educat , ăla crezi că poate sta langa o pubela de gunoi non-stop da fim serioși , educație……bănuiesc că ai vb sa ii ataci pe aia că vezi doamne nu știu ce nu face , eu zic sa fim un pic mai realisti)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.