emanoil neagu
toma 1 decembrie - Copy
avramescu PNL - Copy

Iată la ce prețuri s-au înțeles cei șase deținători de terase

Trei lei micul și patru lei paharul cu bere.

Atât vor costa la Toamna Buzoiană.

Adică exact la fel ca la Drăgaică, deși zilele trecute erau speranțe/zvonuri că prețurile vor fi mai mici.

În mod logic ar fi trebuit să fie mai mici, ținând cont că spre deosebire de Drăgaică municipalitatea a micșorat mult chiriile.

Se vorbea de un preț de 2,5 lei micul și de 3 lei paharul cu bere. Dar cei 6 deținători de terase (Ispas – Dealul Zorilor, David – Miorița, Popa, Bălan și Toader – Costești) s-au înțeles la trei lei micul și patru lei paharul cu bere.

„Ne-am fi dorit și noi să fie mai mici, dar nu se poate. Ursus ne dă paharul de bere de 400 ml cu 2,7 lei, am calculat, și asta fără pahar. Și vă dați seama că avem și noi cheltuieli cu montatul și demontatul corturilor, mese, bănci, personal etc. pentru cele patru zile de festival. Să știți că la final n-avem cine știe ce câștig. Și la Drăgaică erau clienți când erau spectacole, în rest nu prea. Și la spectacole erau mulți care nu consumau, ci doar asistau la spectacol”, ne-a declarat unul dintre deținătorii de terasă de la festival.

În Europa de vest, la astfel de târguri, festivaluri și sărbători prețurile practicate sunt mai mici decât de obicei.

Comercianții nu folosesc aceste manifestări pentru a face profit, ci mai degrabă pentru a-și promova produsele și brandul, dar și pentru a face oamenii din comunitățile respective să se simtă  bine (pentru câteva ore/zile?.

Și din acest punct de vedere, România mai are pași înainte de făcut.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: „În loc să-mi repare mașina, mi-a dezmembrat-o”. Iată acuzația bucureșteanului și răspunsul buzoianului CLICK AICI  

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Iată la ce prețuri s-au înțeles cei șase deținători de terase

 • Mai minte omul, dar nici chiar asa.
  Berea are un pret de sub 2 lei pe litru de la distribuitor daca esti un client mediu.
  Cum poate sa spuna ca ei dau 2,7 lei pe 0,4litri la distribuitor si ca adaosul lor e doar de 30 bani la o bere.
  Daca aveau doar adaos de 30 de bani la bere n-ar mai fi avut patronul Toader, finul lui Boscodeala flota de mercedesuri si alte masini de lux.
  Adaosul real la fiecare pahar e de 2 lei. Costul unui pahar nu depaseste 1 leu.
  Sa nu mai zic ca nu emit nici un bon fiscal si totul se vinde la negru, fara taxe si impozite platite, fara TVA.

  Totusi Consiliul Concurentei nu se autosesizeaza cand comerciantii fac intelegeri intre ei pentru a mari preturile? Ca asta se presupune ca e rolul Consiliului Concurentei, nu doar sa incaseze salarii la nivel european doar pentru prezenta la birou.

 • Eu zica sa lasam piata sa hotarasca preturile!Daca sant mari vor scadea, iar daca nu, inseamna ca sant preturi reale si decente !

 • Dar cata apa in bere sa puna s au inteles? Mi se rupe sufletul de ei…fac cateva mii bune de euro in 4 zile dar sunt amarati! Sa ma lase Tomitza si pe mine sa pun un gratar acolo….dau micu’ cu 2.50 :))

 • In Europa de Vest astfel de manifestatii nici macar de zilele portilor deschise in penitenciare nu se organizeaza. Cu nimic mai prejos ca o sarbatoare rurala, Dragaica, acum si Toamna Buzoiana. Probabil ca acum vor accesa portile festivalului mai multi oameni ca la Neversea, sau cine stie ce comparatie nefericita va mai propune domnul primar pentru a sublinia cantitatea. Urmeaza setul de evenimente culturale gratuite si iata cum Buzaul este fix un oras magnet pentru nimic. Ne zbatem in propria noastra neputinta, provincialitate si crasa lipsa de deschidere la nevoi. Sa pui sa behaie, ca efectiv asta se petrece, aceiasi lautari, pe-o scena, si un sef de scara e in stare. Sa inovezi, sa fii inaintea vremurilor, sa incerci, sa ai curaj sa risti, abia acolo se face diferenta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.