Iată mesajul postat pe capota din spate a autobuzelor


Acest mesaj a apărut de câteva zile pe capota din spate a autobuzelor din Buzău.

E o rugăminte a șoferilor mijloacelor de transport în comun de a primi prioritate din partea celorlalți conducători auto.

Strict legal, șoferii au obligația de a acorda prioritate autobuzelor doar când acestea revin din stațiile cu alveolă.

De aceea, pentru restul situațiilor șoferii de autobuz fac apel la bunăvoința celorlalți conducători auto.

Se întâmplă în anumite zone din oraș (vezi cazul stației de la Crâng) ca autobuzele să aibă nevoie de a se încadra din scurt pe banda din stânga (chiar de la plecarea din stație).

Alteori, din cauza traficului intens, șoferii de autobuz nu reușesc să se încadreze din timp.

Astfel că – pentru a se încadra corect – au nevoie de îngăduința conducătorilor auto care vin din spate pe banda a doua.

CE ZICE LEGEA (art. 131, alin. (1) din HG nr. 1391/2006):

„La apropierea de o stație pentru mijloace de transport public de persoane prevăzută cu alveolă, din care conducătorul unui astfel de vehicul semnalizează intenția de a ieși, conducătorul vehiculului care circulă pe banda de lângă acostament sau bordura este obligat să reducă viteza și, la nevoie, să oprească pentru a-i permite reintrarea în trafic“.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  La ora trei noaptea. Manglitorul a fost surprins de camerele VIDEO  CLICK AICI  

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Iată mesajul postat pe capota din spate a autobuzelor

 • Doar ca a te incadra in trafic direct pe banda2 din scurt e ilegal indiferent ca esti autobuz sau nu.
  Deci ei cer sa fie lasati sa incalce legea.
  Reincadrarea in trafic se face pe prima banda, nu pe a doua.

 • Corect! Și ar fi bine pentru domnii șoferi de pe autobuze, când opresc în stații fără alveole, sa o facă cât mai aproape de bordură. Nici să-și frece cauciucurile de aceasta, dar nici să coboare călătorii, aproape din mijlocul străzii, astfel încât sa poată fi depășiți în condiții de siguranță de ceilalți participanți la trafic. Nu e bine așa?

 • Ruta 2 pana la Sapoca un lucru bun. Păcat ca șoferi nu opresc pe locurile amenajate pe lângă asfalt sa pot fii depășiți se creaaza cozi de 10 mașini și din nesimțire opresc pe centru asfaltului când au 2 _3 m pana la trotuar.. Nesimțire

 • Domnii soferi de autobuz, de pe ruta Maracineni, si-au facut o regula de a opri in statii direct pe banda a doua, de la axul drumului, formandu-se cozi de zeci autovehicule in spatele lor. Poate ia cineva masuri din conducere, pt a stopa aceasta nesimtire.

 • Domnule vice-președinte al Consiliului Județean Adrian Petre,îmi place să cred că acele controale făcute pe autobuzele de transport în comun din județ n-au fost simple întâmplări sau au avut cine știe ce conotații politice ori de … imagine ! Chiar dacă mai nimic nu s-a schimbat , chiar dacă unii vorbesc că acele apariții în trafic erau dinainte ” pregătite ” , chiar dacă s-au ” consolidat ” trasee și călători rămân la părerea că veți mai avea destule lucruri de îndreptat și poate încet-încet , din contro în control, vechile mentalități – oricât de greu ar fi – poate vor dispărea … E cam ca la acțiunile unor voluntari de a curăța orașul de gunoaie … ( Unele din acestea fiind … umane!)…

 • Am oprii corespunzator in statii daca am avea loc de turisme;nu e de ajuns sa ne lasati liber doar marcajul cu ,,bus” ci si 1….2m pana si dupa marcaj!!!…..bine ar mai fi si toaletarea pomilor pt a nu ne ramane oglinzile prin crengi,astuparea gropilor din statiile de pe tr 2….dar hai sa v-a barfim si noi pe dvs stimabili conducatori de alte categ de autovehicule cere nu ne acorda prioritate laiesirile din statiile cu alveola sau refugiu ,gen M5,M3,Bastan….etc

 • Corect !, cei ce vb. clar nu au condus niciodată un autobuz ..in conditiile din orasu nostru .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.