Iată numărul de pensionari din Buzău care și-au făcut abonamente la Trans-Bus

În urmă cu o lună Trans-Bus demara campania de eliberare a abonamentelor de călătorie gratuită pentru pensionarii și elevii din municipiul Buzău.

Aidoma măsurii de concediere a polițiștilor locali și aflarea numărului exact de cetățeni care circulă gratuit cu autobuzul a fost impusă de Curtea de Conturi.

Scopul vizat de inspectori este ca statul să obțină o sumă considerabilă la buget (aproape 4 miliarde de lei vechi în fiecare lună) din plata TVA-ului pentru fiecare abonament eliberat.

Cum fiecare abonament este apreciat la 70 de lei/lună, Trans-Bus va trebui să vireze la stat câte 13 lei/lună/abonament.

După o lună de la demararea campaniei a rezultat un număr de 17.600 de abonamente eliberate pensionarilor din municipiul Buzău. Au fost excluși de la primirea abonamentelor pensionarii care au pensie de peste 2500 de lei /lună. 

De asemenea au primit abonamente gratuite și 12.500 de elevi din municipiul Buzău, fiind excluși elevii care locuiesc în preajma școlilor și nu folosesc autobuzele pentru transport.

Cumulând pensionarii și elevii rezultă că Trans-Bus a eliberat 30 de mii de abonamente gratuite, pentru care va trebui să plătească lunar 390.000 de lei (3,9 miliarde de lei vechi) TVA către stat. Banii vor fi plătiți mai exact de Primăria Buzău, municipalitatea fiind aceea care subvenționează activitatea Trans-Bus.

Cu acești bani pe care Primăria Buzău acum îi pierde, municipalitatea ar fi putut asfalta câte o stradă pe lună sau ar fi putut acoperi o parte din subvenția la căldură. Și, ca să-i necăjim pe microbiști, cu acești bani s-ar fi putut ține lesne o echipă de fotbal în liga I. 

Auraș Tereacă

loading...

6 comentarii la „Iată numărul de pensionari din Buzău care și-au făcut abonamente la Trans-Bus

 • Acesta e pretut pe care il platste PRIMARUL pt onoarea de a fi la conducerea urbei.

  Răspunde
 • I-au dat cu virgula calculele de inginer ale dlui primar. A zis ca „manaca” societetea bani anapoda. Ce sa vezi suna pe care trebuie sa o dea acum e mai mare si va face un artificiu si va iesi sa zica ca suma pe care o da(aceeasi ca pana acum) o va da pentru a face economie si sa faca lumea osanele pe strada ca dl Toma face…..praf orasul ca iarba e mare ne mananca serpii….el se lupta cu politia locala ca asa face ban. Va de noi cu acest primar.

  Răspunde
 • Ar fi interesant de aflat ce suma platea Primaria pentru pensionari si pentru elevi pana la demararea actiunii de eliberare a abonamentelor.

  Răspunde
 • sa ma pis pe ei am urcat in autobuz fara ban si am rugat sa merg si eu doua stati fara bilet ca aveam o urgenta si nu aveam bani la mine sa uitat soferul mai putin si imi dadea si una cica cums a faca el asa ceva sa cobor imediat ,daca nu imi primeam si doua ,autobuzul era plin de bosorogi si elevi ,mergeti in afara autobuzele sunt pline cu oameni care se duc la munca nu cu bosorogi ca tineretul sa se duca la munca ca de la asthia luati ce mai luati de la bosorogi sau elevi care nu mau au nici un viitor la noi in tara

  Răspunde
 • După nivelul execrabil al comentatorilor acestui articol, după coca, tărâțele, talașul și zerul din dovleacul acestor dătători cu părerea care nu văd nici până în vârful vasului, bine le făcea Boșcodeală că le manglea banii primăriei, se distra, se împopoțona și nimic nu le mai explica, pentru că, uite nici nu ai cui. Orbeții nu pricep nimic. Ăla era bun că se… în capul lor, arunca cu banii și la urbis și la transbuz, și la poliția locală, și la el și la gașca lui. Nu își mai punea problema străzilor neasfaltate, a apei scumpe și proaste. Și nici nu mai dădea explicații și nici nu asculta păreri de la toți încuiații cu șapte lacăte.

  Răspunde
 • Să nu uităm că și Boșcodeală și-a început mandatul ,tot cu o serie de măsuri populiste .Că și-a făcut de cap mai târziu ,disprețuindu-și concetățenii șe o altă problemă .Acum ,uitându-mă puțin în jur,e totuși un pic altfel .Dl Primar Toma ,vorbește mai puțin pare foarte sigur pe ceea ce spune ,și inspiră mai multă încredere .Dlui preferă să vorbească prin fapte ,și s-a văzut asta în mod sigur de către toți cetățenii .Numai cei răuvoitori nu recunosc lucrul ăsta .Eu îl văd deocamdată un om în slujba cetățeanului și sunt de partea dlui .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.