Iată perioada și zona din județul Buzău aflată sub amenințare


În această dimineață prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Subiectul de urgență a fost stabilirea măsurilor necesare pe durata avertizării hidrologice cod portocaliu.

Din această după-amiză și până luni la prânz pentru bazinul superior al râului Buzău (amonte S.H. Nehoiu) se pot înregistra creșteri de debite și niveluri, scurgeri importante de pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide ce pot genera efecte de inundații locale.

Un alt pericol este ca responsabilii barajului de la Siriu să elibereze brusc o mare cantitate de apă în avalul râului Buzău. Precedentul incident a dus la avarierea lucrărilor efectuate pentru realizarea unui nou pod rutier la V. Pașii. 

Avertizarea a fost transmisă de către ISU Buzău către comitetele pentru situații de urgență din localitățile situate în nordul județului, care vor monitoriza în permanență evoluția fenomenelor meteorologice și hidrologice și vor raporta eventualele probleme.

De asemenea, responsabilii de la Electrica, Sucursala de Drumuri Naționale Buzău și cei de la Drumuri Județene au informat CJSU Buzău că sunt pregătiți să intervină cu efective suplimentare în cazul producerii de avarii la rețelele de alimentare cu energie electrică, respectiv pentru înlăturarea problemelor ce pot determina perturbarea traficul rutier.


Citește și articolul: Părinții trebuie să-și alimenteze serios portofelul înainte de a intra la Drăgaică. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Iată perioada și zona din județul Buzău aflată sub amenințare

  • Podul de la V .Pașii ,e de ani de zile în situația asta . Și asta tot din cauza apelor mari .La fel și cel de la Mărăcineni ,însă ăsta e mai important pentru fluidizarea circulației și de aceea l-au renovat ,iată ,acum a doua oară .Durerea mare este cred ,lipsa mâinii de lucru și a utilajelor ,la care se adaugă imperturbabil , apa .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.