Iată răspunsul Direcției Silvice Buzău la propunerea de interzicere a circulației mașinilor în Parcul Crâng: „De acord! Cele două alei sunt oricum ale Primăriei Buzău!”

UPDATE:

Cornel Pitiș, șeful Direcției Silvice Buzău, a ținut azi să lămurească această problemă:

„Cele două alei sunt în proprietatea municipiului Buzău! Vă spun eu că știu mai bine! Ce să știe domnii de la Poliția Locală ? Ei habar n-au cine-i proprietar pe o stradă din oraș, unde-i un butic, darmite în Crâng. Semnat ministrul Tomulescu în 1967! Cele două alei se scot din fondul forestier și se transferă la Primăria Buzău! Am actul aici. De asta ele sunt și asfaltate. Cine le-a asfaltat, nu Primăria Buzău ? Păi dacă nu erau în proprietatea lor, atunci cum de le-au asfaltat ? În concluzie, să nu se mai bage astfel de strâmbe, noi suntem de acord cu propunerea, e una bună, se protejează astfel pădurea”.


Consilierul local C-tin Ionescu a propus interzicerea circulației autovehiculelor înspre parcul Crâng pe cele două alei dinspre patinoar respectiv Micro XIV. Proiectul a de hotărâre a fost însușit de primarul C-tin Toma și se va supune la vot în ședința de la finalul lunii iulie. Până atunci se va afla în dezbatere publică.  

“Se interzice circulaţia autovehiculelor de orice fel în parcurile din municipiul Buzau si Pădurea Crâng, (pe orice alee amenajată sau neamenajată din interiorul acestora, cu excepţia autovehiculelor aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului de Ambulanţă, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Poliţiei Locale a municipiului Buzău, Direcţiei Silvice, S.C „Urbis – Serv” S.R.L Buzău si societăţilor de întreţinere sau de utilităţi publice. Accesul pentru aprovizionarea unităţilor de alimentaţie publică se va face numai între orele 6.00 – 8.00, utilizând calea de acces către sediul societăţii “Urbis – Serv” S.R.L Buzău, cu autovehicule ce nu depăşesc 3, 5 tone, în baza unui permis de acces emis de Primăria municipiului Buzău”.

Astăzi, C-tin Ionescu a prezentat public și un act remis de Direcția Silvică Buzău prin care instituția care administrează pădurea Crâng încurajează acest proiect de hotărâre. 

„La scrisoarea dumneavoastră înregistrată la Direcţia Silvică Buzău sub nr. 3295/15.05.2017, referitor la interzicerea circulaţiei auto pe cele două alei ce duc spre interiorul parcului Crâng (Patinoar – Parc şi Micro XIV – Parc), vă comunicăm că această măsură nu afectează desfăşurarea activităţii din fondul forestier administrat de către Direcţia Silvică Buzău. Considerăm oportun ca la punctul 3 din proiectul de hotărâre să adăugaţi şi autovehiculele aparţinând Direcţiei Silvice Buzău, Companiei de Apă şi Urbis Serv” – Cornel Pitiș, director Direcția Silvică Buzău

Deocamdată, Poliția Locală Buzău a dat aviz negativ proiectului de hotărâre, pe motiv că acestea nu sunt în proprietatea municipalității. 

„Măsura nu poate fi pusă în aplicare deoarece căile de acces din Pădurea Crâng aparţin Ocolului Silvic Buzău. Nu se află în proprietatea publică sau privată a municipiului Buzău pentru a putea face obiectul reglementării prin Hotărâre a Consiliului Local. Faţă de considerentele expuse, Poliţia Locală a municipiului Buzău nu avizează favorabil Proiectul de Hotărâre”.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Iată răspunsul Direcției Silvice Buzău la propunerea de interzicere a circulației mașinilor în Parcul Crâng: „De acord! Cele două alei sunt oricum ale Primăriei Buzău!”

  • Ionescu, asa cum ne-a obisnuit in ultimul timp ,este intr-o continua campanie de imagine,doar doar l-o baga si pe el cineva in seama.In afara de sustinerea lui Tescaru si a subordonatilor lui,mai nimeni nu-l baga in seama pentru ideile lipsite de esenta si importanta.Adevaratele probleme ale buzoienilor vad ca le ocoleste,si nu este greu de inteles de ce.Buzoienii ar fi mult mai atenti la ce spune,daca ar putea sa ne explice de ce avem cel mai mare pret la apa potabila din tara,dar nu asa cum ne explica nu demult la posturile locale tv si cum de fapt batea apa-n piua pentru ca asa ii cerea tescaru.Ionescu se apropie tot mai mult de tipul de politician local care inventeaza probleme acolo unde de fapt nu sunt.Da dovada de idiotenie cand propune spre dezbatere publica un asemenea proiect,unde traficul pietonal nu are nici un punct de legatura cu accesul masinilor la evenimentele ce au loc in locatiile din parc.Iar proba de prostie clara in proiect sau una din ele,este sa ceri aprovizionarea unitatilor de alimentatie publica intre orele 6.00-8.00 cand se stie ca firmele de distributie nu lucreaza atunci.Ce mai putem spune despre acest ionescu,un fel de Lolek si Bolek al copilariei plin de idei nastrusnice.Mai bine sa le tina pentru el ca altfel risca sa piarda si ultima bruma de incredere pe care inca o are.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.