Iată ultimele evoluții de azi

A fost grevă azi dimineață a transportatorilor de pe rutele rurale către orașul Buzău.

Dar nu prea mult și nu pe toate traseele. Reporterul buzoienii.ro n-a primit nicio sesizare de la vreun călător nemulțumit, ba dimpotrivă – de la buzoieni care au sesizat că la Beceni și Vernești (de pildă) autobuzele au circulat normal.

Că greva a fost în fapt una limitată și că mai mare a fost gălăgia făcută pe acest subiect e un lucru bun. Înseamnă înțelepciune din partea transportatorilor, care pot protesta – e dreptul lor – dar fără a-i afecta pe muncitorii și elevii – plătitori de abonamente și bilete. Care călători, n-au nicio vină în acest conflict – ce trebuie rezolvat mai degrabă prin acțiuni în instanță, decât prin greve.

CJ Buzău – aviz negativ pentru extinderea Trans-Bus către Țintești și Smeeni

Figuri noi la ședința de azi a CJ Buzău. E vorba de patronii firmelor care efectuează transport de persoane în județ.

Aceștia și-au luat aliat pe Augustin Hagiu, cunoscut reprezentant al cărăușilor din România. Acesta a luat cuvântul și a apreciat extinderea Trans-Bus drept ilegală.

Ulterior, Emanoil Neagu a anunțat că el, personal, votează pentru aviz negativ proiectului de extindere a Trans-Bus către Țintești și Smeeni.

Augustin Hagiu și Adrian Popa (transportator)

Apoi, s-a produs o bulibășeală, unii consilieri neștiind cum să voteze și dacă ridică mâna e „pentru” sau „împotrivă”.

„Din punctul mede de vedere a rămas ca-n gară. Eu aș fi vrut să votez, dar n-am mai apucat. Au ridicat mâna doar vreo doi, au apărut discuțiile despre ce însemnă asta, apoi a luat cuvântul domnul cu chelie, după care s-a trecut la alte proiecte”.

E drept că avizul CJ e doar consultativ, deci fără prea mare importanță, dar discutarea lui astăzi în ședința CJ a făcut bine. Transportatorii au fost băgați în seamă, și-au spus oful și se vor fi potolit probabil, iar de mâine situația va reveni la normal.

Contre între Hagiu și Toma

Transportatorii au venit o oră mai târziu și la Primărie în ședința Consiliului Local.

Din nou, Hagiu a luat cuvântul și a atacat Trans-Bus și ADI – „aceste extinderi de trasee sunt ilegale, voi sesiza Curtea de Conturi și ANRSC”. Toma a răspuns că extinderea Trans-Bus e cerută în primul rând de călătorii din mediul rural, care vor prețuri mai mici și condiții mai bune. Edilul a adus ca argument inclusiv comentariile de pe buzoienii.ro unde toate au fost în favoarea Trans-Bus și împotriva transportatorilor. Consilierii au votat pentru, iar – în aceste condiții – extinderea Trans-Bus va putea fi blocată doar în justiție. Din ianuarie, Trans-Bus va opera și la Țintești și Smeeni, iar apoi din februarie – când va mai veni un lot de 15 autobuze – vor fi prinse și comunele Stâlpu, Merei și Cernătești.

Va fi mai fi grevă mâine ?

Așa zisa grevă de azi s-a încheiat la ora 12.00 când situația a revenit la normal. La această oră, patronii de autobuze analizează împreună cu Hagiu dacă greva va fi continuată și mâine sau dacă lupta va fi dusă în viitor exclusiv în justiție.

Vom reveni!

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Iată anunțul primarului de azi! CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Iată ultimele evoluții de azi

  • Nu conteaza cine si cum voteaza ci cine numara voturile…
    Acuma nu vreau sa fiu rautacios dar daca reporterul a cenzurat iarasi comentariile, dupa cum obisnuieste, ca sa iasa cum trebuie….nu m-as baza pe procentajul de comentarii pozitive.
    :))

  • ……….Cat adevăr Thomas !!!!

  • Deci raul cetatenilor porneste de la gasca lor de “afaceristi” care vor sa nu aiba concurenta si sa fie stapani pe soselele patriei.

  • Am ajuns ieri la serviciu la ora 9,30 din cauza acestei greve. Am avut ca alternativa Trans Feroviar Calatori. Cum s-au descurcat cei care nu au avut alternative? Cred ca firmele de transport ar fi putut sa-si faca vocea auzita fara sa-si bata joc de calatorii de pe urma carora atatia ani si-au rotunjit veniturile. Toti vor bani dar nu conteaza cum ii fac si ce conditii ofera cetatenilor in timpul calatoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.