Iată ultimele fotografii de pe Calea Eroilor și programul evenimentului. 8 mii de buzoieni vor participa


Astăzi s-a montat pe trotuarul din dreptul Cimitirului Eroilor și tribuna care le va găzdui pe oficialitățile care vor veni la Buzău cu prilejul „Zilei Eroilor”.

De la tribună se vor ține discursurile și tot de aici, notabilitățile vor urmări parada militară.

De la estradă, invitații vor coborî pentru a depune coroanele cu flori la monumentele din cimitir și către biserică unde se va ține slujba de pomenire a eroilor.

Azi, pe catargele înființate în dreptul bisericii s-au înălțat și steagurile țărilor care au eroi îngropați în cimitirul buzoian.

S-a montat și crucea peste monumentul – refăcut – închinat buzoienilor care s-au jertfit în Războiul de Independență de la 1877 (vezi foto mai jos în galerie). Monumentul original a fost distrus de o bombă lăsată de aviația americană în 1944. Mai multe detalii puteți citi AICI.

Citește și articolul: Atenție șoferi. Două străzi importante din Buzău închise. Iată rutele alternative. CLICK AICI

Iată și programul evenimentului, întrucât mulți buzoieni și-au manifestat dorința de a participa.

Miercuri, ora 20.45 – scurt concert fanfară militară Piața Dacia

Miercuri, ora 21.00 – retragere cu torțe pe traseul Piața Dacia – Aleea Trandafirilor – Bd. Unirii – Calea Eroilor – Cimitirul Eroilor

Miercuri, ora 21.30 – Cimitirul Eroilor: Ceremonia Militară de Rostire Solemnă a numelor eroilor căzuți în Primul Război Mondial. Se va continua retragerea cu torțe pe traseul Cimitirul Eroilor – Kaufland Sud – Calea Eroilor – Bd. Mareșal Averescu – sediul Diviziei 2 Infanterie Getica


Joi, ora 08.00 – 16.00 – expoziție armament și tehnică militară pe Bd. Mareșal Averescu în dreptul unității militare

Joi, ora 12.00 – ceremonie militară și religioasă de reinaugurare a Cimitirului Eroilor

Joi, ora 13.00 – Parada Militară Internațională pe Calea Eroilor până la sediul Divizie 2 Infanterie Getica. 

Se estimează că în jur de 8 mii de oameni vor participa, din care jumătate vor fi elevi de la școlile și liceele din Buzău.

Întrucât există premisa restricționării accesului inclusiv pietonal dinspre Bd. Unirii, cei care vor să participe ar face bine să-și ocupe din timp un loc în partea dinspre Kaufland a tribunei oficiale.

O veste bună e că atât miercuri seară, cât și joi vremea va fi frumoasă și nu va ploua.

Citește și articolul: Felicitări cadrului didactic. Iată ce frumos le explică elevilor fiecare fotografie VIDEO. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

14 comentarii la „Iată ultimele fotografii de pe Calea Eroilor și programul evenimentului. 8 mii de buzoieni vor participa

 • Aia 8 mii vin cu autobaza cu tot?
  Am niste emoții…abia ma țin pe picioare!!!

 • Să felicităm societatea primăriei URBIS SERV, muncitorii și conducerea care au depus un efort fantastic. Este vorba de muncitori care mănâncă în pauza de masă prin parcuri și pe unde apucă, care sunt criticați de multe ori deși își fac treaba. Mulțumim ing. drumuri OTEA, mulțumim ing. spații verzi TĂNASE, mulțumim director executiv ing. NICOARĂ. BRAVOO URBISSS!!!!

 • Da!!!! S-a muncit enorm!!! Mulțumim celui de sus că a fost o vreme numai bună să ne arătăm capacitatea și puterea URBIS SERV!!!

 • Urbisul are norma la tereacă.ro?

 • Femeile plantau banane acolo?
  Ca aveau cutii de banane.
  Daca nu, cine a mancat toate cutiile alea de banane?

 • Îmi doresc să se întâmple totul așa cum s-a hotărât ,să fie vreme frumoasă și să se bucure toată lumea de sărbătoare .De la mic ,la mare .

 • Ce mi-ar plăcea o ploaie cu bulbuci! Glumesc! Nu că mi-ar păsa de politicieni, dar mă gândesc la copiii ăia pe care o să-i întindă câteva ore pe-acolo!

 • Oauuu sa-mi bag p, astia au ajuns sa se laude singuri…..

 • La fel ca pe vremea lui ceausescu, sa aduci la comanda, fortat, elevi la manifestatie mi se pare un gest urat, facut doar pentru ca primarul sa se laude cu asa zisii sustinatori, in fata oficialitatilor. Cat despre UrbisServ, a-a muncit pt ca asa trebuie sa munceasca mereu, nu numai acum, si asa trebuie sa arate toate strazile orasului, nu numai acelea pe care le viziteaza oficialitatile de la Bucuresti.

 • Ma intreb ce sloganuri de partid vor striga elevii, ca banuiesc ca daca tot vor sa aduca in jur de 5 mii, ar trebui invatati sa strige ceva, ca de exemplu, traiasca Toma si ai lui, sau, un primar fara pereche sa mute la Buzau , Vama Veche, sau, PSD si Toma ne dau cate o shaworma, Toma si partidul ne dau covrigul…

 • Nu cred ca micile rautati si malitiozitati isi au rostul in comentariile pe care le postam,legate de pregatirea si desfasurarea acestui insemnat eveniment pentru urbea noastra.Poate fi un semnal pentru schimbarea conceptiilor si parerilor deloc favorabile despre Buzau si buzoieni ale celor straini de meleagurile noastre.Sa cautam “gaina de paduchi” si atunci cand face “oua de aur”,chiar este o aberatie,ca sa nu zic tampenie.Daca ne place sa fim doar niste “tate si mahalagioaice”,atunci chiar am merita o MAHALA,nu un oras.Pana la urma,oamenii vin si pleaca;important este ce ramane in urma lor.Iar daca tot traim in urbea asta,macar sa dovedim ca suntem seriosi si vrem sa intram si noi in randul oamenilor.De ce in alte parti sa se poata face,pregati si desfasura astfel de evenimente si la noi nu? Ce,noi suntem…..”altfel”?……..Va doresc tuturor o zi buna si sa va bucurati de activitatile si festivitatile de maine!

 • De la a pregati un eveniment de acest gen, si pana la a aduce fortat elevii din scoli, si pt asta fiind sistate cursurile, este cale lunga. Evenimentul sa se pregateasca asa cum trebuie, dar nu este cazul sa aducem cu forta popor doar pentru a da bine in fata autoritatilor centrale. Daca in mod natural s-ar strange 2-3 mii de cetateni la eveniment ar fi perfect, nu este necesar sa fim ingramaditi ca oile in fata tribunei oficiale, ca si sarcina de PSD , nu de altceva, dar in acest fel se politizeaza evenimentul, eveniment ce este dedicat in exclusivitate eroilor ce s-au jertifit pentru patrie, au platit cu viata, nu “erilor” din ziua de astazi ce singura lor jertfa este cheltuirea banului public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.