Iată ultimele noutăți! Sfârșitul maxi-taxi la Buzău e aproape


Doar zece zile mai poate circula legal maxi taxi de pe traseul 5M.

Pe 30 iunie îi expiră licența, iar Primăria Buzău nu are de gând să i-o prelungească.

În aceste condiții pe 1 iulie, dacă maxi taxi 5 va mai ieși pe traseu, poliția rutieră îl poate imobiliza în trafic și îi poate ridica numerele de înmatriculare.

Dar, foarte probabil, că proprietarii de maxi taxi nu vor risca măcar de teama amenzilor care nu sunt deloc de neglijat.

O ULTIMĂ ȘANSĂ!

În disperare de cauză, pentru că riscă să iasă de pe trasee și să piardă afacerea, proprietarii de maxi taxi 5 au dat în judecată Primăria.

Aceștia solicită judecătorului să oblige Primăria prin ordonanță președințială (un tip de proces care se judecă rapid) să elibereze urgent licența.

Un verdict este așteptat chiar azi, dar șansele ca judecătorul să emită o hotărâre favorabilă maxi taxi sunt reduse.

Fără această ordonanță și fără licență, așa cum s-a precizat mai sus, maxi taxi 5 va ieși de pe traseu așa cum s-a întâmplat în trecut și cu cele de pe traseul 2.

Citește și: Veste tristă în legătură cu căprioara din Crâng. CLICK AICI

Avantaj Trans-Bus care va rămâne singurul operator și pe traseul 5. Fără maxi-taxi serviciul public de transport are șanse să nu mai funcționeze în pierdere așa cum s-a întâmplat în ultimii ani.

ȘI PE CELELALTE TRASEE SFÂRȘITUL PARE APROAPE

Și pe restul traseelor de maxi taxi (4,6,7,8 și 10) sfârșitul pare să fie aproape.

Acestora le va expira licența o lună mai târziu-  pe 30 iulie.

Nici lor Primăria Buzău nu vrea să le prelungească licența. Cât privește contractele, Primăria Buzău deja le-a reziliat unilateral.

De notat și că – în instanță, Primăria Buzău a avut câștig într-un prim duel.

Judecătorul a respins cererea transportatorilor de anulare a notificărilor de reziliere!

Șansa proprietarilor de maxi taxi de pe celelalte trasee este că au mai mult timp la dispoziție (o lună și zece zile) pentru a obține în instanță prelungirea licențelor de transport.

Altfel, de la 1 august prin oraș vor mai face transport public de persoane doar autobuzele Trans-Bus.

Societatea primăriei e în procedură de licitație pentru achiziția a încă 25 de autobuze second-hand, menite să acopere golul lăsat de scoaterea de pe trasee a maxi-taxi.


Citește și: „Asta a fost! A intrat în conservare!”. Pierdere importantă pentru cetățeni și administrație. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Iată ultimele noutăți! Sfârșitul maxi-taxi la Buzău e aproape

 • Și dacă maxi taxi 5 va fi scos se va modifica și ora autobuzelor? Primul maxi era la Mândrești la 5.45 autobuzele vor ajunge la ora ăsta?

  Răspunde
 • Mafia continua la Buzau
  Cumparam fiare vechi care ne vor umple plamanii nostri si ai copiiilor nostri cu super noxe
  Autobuze expirate,aruncate de olanda,vor umple Buzaul
  Nr acestora vor acoperi constant strazile pe care Tompa primar de Buzau nu doreste sa le asfalteze.umbla cu carpaceală de proasta calitate si atat.a fost de ziua eroilor zarva mare
  Acum gata
  La umbra
  Rusine Toma

  Răspunde
 • Acum e vară ,mai putem circula pe jos ,sar la iarnă ….?O să stăm cu orele în stații .

  Răspunde
 • 80% din masinile care se achizitioneaza in Buzau au peste 10 ani vechime… Observ ca seby se plange de noxe… ai achizitionat masina electrica si nu mai emiti noxe? daca DA cati sunt ca tine in acest oras?
  Probabil cu aceste 25 de autobuze de pe drum, timpul de asteptare in statie nu va mai fi de 15-20 min, probabil se va ajunge la 10 min…
  Cat de asfaltare… Sunt cateva strazi care sunt deja gata(Bazalt de ex.) si cateva in lucru(Intre sala sporturilor si dorobanti)… din pacate, asfaltul nu se pune peste noapte, lucrarile se fac incet in tara, asa este , dar nici nu putem spune ca alte tari reabiliteaza sosele ca cele din Buzau peste noapte…

  Răspunde
 • Sunt anumite ore mai … delicate, în care autobuzele Transbuz nu vin sau o fac la intervale mari … E drept, nici noi, buzoienii, nu mai avem răbdarea de altădată ! Mă gîndesc la o soluție prin care Municipalitatea să procure câte un microbuz mai mic ( ca cele de pe linia 10 ) pe care să-l ” lanseze ” pe trasee în orele deficitare … Ar fi binevenită orice altă sugestie din partea locuitorilor … nemotorizați ai orașului !

  Răspunde
 • Daca nu o sa mai fie maxi-taxi pe traseul 5 ,ar trebui sa se modifice ora de plecare a primului autobuz 5 [sa plece mai devreme de la capat ].Nu toti oamenii care muncesc au privilegiul de a incepe serviciul la ora 7 sau mai tarziu .Sunt multi oameni care incep programul de lucru la ora 6 sau 6,30, Ar trebui primele autobuze sa plece la 5,30 de la ambele capete .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.