Iată unde s-a montat noul SEMAFOR cu BUTON. Proiect pilot la Buzău


În această după-amiază au început lucrările pentru înființarea unui nou semafor cu buton în municipiul Buzău.

Muncitorii au poziționat deja un prim semafor pe stâlp, dar până la darea în funcțiune va mai dura întrucât proiectul va fi unul mai amplu.

Semaforul e poziționat în cartierul Broșteni pe Aleea Sporturilor în dreptul Penny Market.

„E puțin după Penny Market cum mergi înspre Dorobanți, în  dreptul unui service auto. Desființăm astfel trecerea din dreptul stației de autobuz care era amplasă nefericit (vezi foto 1). Au fost mai multe accidente acolo întrucât pietonii traversau prin dreptul autobuzului și erau mai dificil de observat de către șoferi. Desființăm și o a doua trecere de pietoni poziționată la 50 de metri de prima înspre Dorobanți (vezi foto 2). Va rămâne doar aceasta – la mijloc. Pe lângă faptul că este cu buton noua trecere de pietoni va fi prima din Buzău iluminată cu led. În caz că reacțiile vor fi pozitive vom extinde acest sistem în tot Buzăul”, a declarat Silviu Nicoară, director general Urbis Serv.

În aceeași zonă de pe Aleea Sporturilor se va continua mâine cu asfaltarea unui nou tronson în zona blocurilor cu inițiala B.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Iată când va fi gata. Avem și modelul după care se va face. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

5 comentarii la „Iată unde s-a montat noul SEMAFOR cu BUTON. Proiect pilot la Buzău

 • Felicitări! Dar avem majoritatea trecerilor de pietoni care nu au buton și ingreunează circulația auto formându-se cozi. Ar fi corect ca toate trecerile din zonele aglomerate, circulate, să aibă buton. La Pomul Verde, la trecerea care vine de la Palat spre poliție, la Kareffur, pe
  1 Dec.1918 …..etc. se fac cozi……Mulțumesc!

  Răspunde
 • Nelu, o idee mai tampita decat semafoarele cu buton in preajma giratorului nu exista, va ingreuna traficul auto si mai mult.
  Asa acum, oricum sta la coada sa intre in giratoriu si pietonii se strecoara printre masinile oprite…

  Asta pe langa faptul ca ar provoca un inconvenient si pentru pietoni care vor sta degeaba la semafor desi nu trec masini, care pana la urma au si ei dreptul sa ajunga rapid unde au treaba, nu doar noi soferii, macar noi stam la confort, la aer conditionat vara si caldura iarna, si la adapost pe timp de ploaie.

  Ma uitam la semaforul din centru, de pe strada ostrovului la dany cris… stau soferii 20 secunde degeaba in plus ca sa treaca un singur pieton si se intampla si situatia inversa, stai la semafor ca pieton degeaba, ca nu trece nici o masina pe strada.
  Chiar astazi acolo la semafor am stat coada cu intersectia blocata in spate, ca sa treaca un singur pieton… nu era oare mai eficient sa fie lasata trecerea simpla, fluidiza traficul mult mai mult? Mai ales ca multa lume nici nu se mai duce pana la semafor din cauza asta si trece tot pe la colt unde era trecerea pe vremuri. Inclusiv politistii locali ii vad traversand tot pe la colt unde era trecerea veche.

  Răspunde
 • Semafoarele cu buton sunt ok. Oamenii nu sunt educați să le folosească

  Răspunde
 • Semafor necesar și în intersecția din micro XIV statuia lui Baștan . Acolo este jale la orice oră

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.