Iată unde se duc banii dvs.! Factură uriașă pe o lună la apa de ploaie venită la Primăria Buzău. „Cu banii ăștia asfaltam o stradă”

Viceprimarul Ionuț Apostu a semnat ieri de primire pentru ultima factură trimisă de Compania de Apă către Primăria Buzău pentru apa de ploaie.

„Din punctul meu de vedere și cred că sunt în asentimentul tuturor suma e uriașă: 6 miliarde de lei vechi. Nu mai știu exact pe ce lună era, cred că mai. Ca să vă faceți o comparație, asfaltarea străzii Gârlași, de 800 de metri, ne costă 4 miliarde. Nu pot să nu mă gândesc că am fi putut asfalta peste 12 străzi într-un an dacă nu am mai plăti apa de ploaie”.


„Vă spun eu de ce ține Compania de Apă cu dinții de plata acestei taxe. 30% din veniturile și din profitul lor le vine de aici. Din apa de ploaie pe care o plătesc buzoienii și râmnicenii. Fără banii de pe apa de ploaie nu și-ar mai permite sute de angajați pe pile, în special la birouri, cu salarii uriașe față de munca prestată” – C-tin Toma, primar Buzău.

De partea cealaltă, cei de la Compania de Apă susțin că taxarea acestui serviciu este corectă și legală:

„Apa de ploaie trebuie epurată precum apa uzată care ajunge în canalizarea orașului de la blocuri. Acest proces costă mulți bani, iar banii trebuie recuperați de undeva. Acest lucru este reglementat prin norme ale statului român, nu facem nimic ilegal”.


Ion Barbu, consilier PNL: „Sunt două lucruri importante pe care le reproșez Companiei de Apă referitor la apa de ploiae. În primul rând, trebuie să recunoască faptul că grație apei de ploaie li se spală și desfundă conductele rețelei de canalizare. Toată lumea știe cum pute în oraș dacă nu plouă o lună. Deci apa de ploaie, le face un bine, că nu au sistem de pompare. În al doilea rând, dacă tot se laudă cu atragerea de fonduri europene, de ce domnii de la Compania de Apă nu au realizat rețele diferite pentru apa de ploaie și apa uzată ce provine din locuințe ? În acest caz, apa de ploaie era colectată separat și deversată în râul Buzău fără să mai fie necesară epurarea și nici impunerea de taxe cetățenilor și municipalității”.

Citește și articolul: A apărut al doilea clip cu nebunia de la Pârscov. Deputat Păle: „E inadmisibil! Ar trebui intrat cu procuratura acolo”

Zilele trecute, Marcel Ciolacu, viceprim-ministru și președinte PSD Buzău a cerut Companiei de Apă și ADI Buzău 2008 să renunțe total la facturarea apei de ploaie. Ciolacu a cerut convocarea de urgență a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru a se vota această propunere. Mia multe detalii puteți citi AICI.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Iată unde se duc banii dvs.! Factură uriașă pe o lună la apa de ploaie venită la Primăria Buzău. „Cu banii ăștia asfaltam o stradă”

 • Pingback:

 • Buzoieni, a venit vremea să vă pronunțați. Sunteți de acord cu plata de către primărie a 6 miliarde pe lună pentru apa de ploaie care se scurge prin canal ca să-l mai curățe și să mai atenueze mirosul de canal? Va fi o toamnă fierbinte. Consilierii municipali care susțin mafia de la Compania de apă să se pregătească să-și depună mandatul, fiindcă vom avea alegeri locale parțiale anticipate. V-ați cam învățat să ne arătați dosul după alegeri și să vă faceți mendrele cum vă vine. O să vedeți că putem fi și altfel.

  Răspunde
 • Compania de Apa e societatea primariei, deci banii circula intre ei, iar actionarul principal are beneficii. Si tariful apei si impunerea apei meteorice, au fost tot decizii politice ale acelorasi politicieni care acum se pronunta impotriva, ca sa fie populari.

  Răspunde
 • Are dreptate domle Toma…afara cu cei cu pile de la compania de apa! Dar ce sa vezi sotia lu Apostu Ionut , indignatul din articol nu mai e la fel de indignat cand ii aduce nevasta acasa salariul banan fix dr la compania de apa! Cat despre dom Ciolacu poate propune exemplar sa ii fie dat afara fratiorul Mitza! Cesa vezi, angajat tot la compania de apa!

  Răspunde
 • Pingback:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.